Ljeppershiem ligt aan het water, je kunt hier zwemmen, varen en suppen. De Noardlike Fryske Wâlden is een coulissenlandschap. Dit Nationaal Landschap heeft veel elzensingels en voelt intiem aan. Je kunt hier prachtig fietsen en wandelen, zoals in de bossen van Driesum en Veenklooster.


Ook het Nationaal Park Lauwersmeer is in de buurt. Vroeger was hier de Lauwerszee, in 1969 is een dijk gebouwd en ontstond het Lauwersmeer. Op de oude zeebodem is nu een prachtig en ruig landschap ontstaan.


Ook een dagtocht naar Ameland en Schiermonnikoog is mogelijk.Het waddengebied aan vaste wal is minsten even bijzonder met kleine terpdorpjes en vergezichten.


Een bezoek aan het ‘elfsteden’ stadje Dokkum is ook zeker de moeite waard. Met een half uurtje rijden ben je in Leeuwarden en Groningen. Voor kids is er Sanjesfertier en Aquazoo.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

passief huis

groen bouwen

waterbesparing

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

De Tiny Houses zijn zo duurzaam mogelijk gebouwd en zeer goed geïsoleerd.

Door de grote ramen wordt de warmte van de zon binnengehaald. De tiny huisjes worden verwarmd met infrarood spiegels. De elektriciteit komt van zonnepanelen op het terrein.


Het afvalwater wordt zelf gezuiverd met een helofytenfilter. Ook is er een broodmand met lokale producten van de warme bakker. De gebruikte schoonmaakmiddelen en afvalzakken zijn biologisch afbreekbaar. Het afval wordt gescheiden en compostbakken staan direct naast de tiny huisjes.


De natuur krijgt de ruimte, het gras is lang, bladeren blijven liggen en struiken worden niet gesnoeid. Ideaal voor insecten en vogels. Soms laat zelfs de ijsvogel zich even zien! Op deze manier willen Aldert en Nynke bijdragen aan betere biodiversiteit.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Ljeppershiem

De Friese natuur binnen en buiten beleven

In de jaren 70 werden hier fierljepwedstrijden gehouden. Ljeppershiem betekent dan ook letterlijk ‘springers erf’. Het was een plek om te ontspannen en te genieten. Mensen kwamen van heinde en ver naar Westergeest. Nu hebben Aldert en Nynke zich over deze mooie plek ontfermd om er ‘lytse huskes’ te bouwen.


Aldert heeft zelf de tiny huisjes ontworpen en gebouwd. Het zijn er nu drie; De Pols, De Schans en de Ljepper. Aan het vierde huisje wordt al gewerkt. Elk huisje heeft een eigen sfeer. Nynke doet de styling. Er zijn veel natuurlijke materialen gebruikt. De ruimte binnen is goed doordacht, alle ruimte wordt benut.


De tiny huisjes hebben grote ramen om buiten naar binnen te halen. Voor het comfort is er een ruime badkamer en zijn er kwalitatieve boxspring bedden. Ook lange gasten kunnen hier onbekommerd genieten.


Buiten is het genieten van de natuur, de rust, het water, de ijs- weidevogels. Op Ljeppershiem mag het gras langer groeien, met mooie kleurrijke bloemen.

Westergeest, Fryske Wâlden, Fryslân

max 3 personen, 3 tiny houses

vanaf €90 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house, vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?