top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Ronald en Erna hebben de B&B uitsluitend met ecologische en duurzame materialen gebouwd. Ze werden zich steeds meer bewust van de impact van de traditionele bouw, daarom wilde ze een 100% gezond gebouw maken. De duurzame materialen komen uit Duitsland, Oostenrijk en Ierland. Nu heeft Ronald een bedrijf in gezonde bouwmaterialen!


De muren zijn gebouwd met zeer isolerende lavablokken en afgewerkt met kalk , leem en silicaat verf, hierdoor ontstaan aangename ruimtes die ademen. Het dak is geïsoleerd met een dikke laag houtvezeldekens. Voor het dak en de kozijnen is hout gebruikt uit de regio. De ramen zijn voorzien van triple glas. Door de goede isolatie kunnen de ruimtes aangenaam verwarmd worden met infraroodpanelen.


Ook het interieur is hergebruikt of kan in de toekomst gerecycled worden. Erna vindt het belangrijk ook bij het ontbijt rekening te houden met vegan, vega, allergieën en duurzaamheid. Daarom werkt ze met een ontbijtlijst voor een ontbijt op maat. In het seizoen is er vers fruit en walnoten van bomen in de tuin.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Meisje van de Zanddijk

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Meisje van de Zanddijk

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De grote tuin wordt ecologisch onderhouden, er staan veel wilde bloemen, oude rassen hoogstam fruitbomen en hagen met streekeigen struiken. Geniet van de vogels, konijnen, hazen en reeën. Ook is er een grote BBQ met picknicktafel tussen de bomen. Met 5 minuten fietsen ben je in Halle, met twee restaurants. De B&B is een goede uitvalsbasis om de Achterhoek te verkennen. Je kunt eindeloos wandelen en fietsen over de zandpaden, landweggetjes, door pittoreske dorpen en oude vestingstadjes.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

De weldaad van een gezond gebouwde B&B

In het pittoreske Achterhoek hebben Ronald en Erna deze ecologische B&B zelf gebouwd. Een heerlijke plek om even helemaal op te laden. De B&B heeft twee ruime kamers, ieder met een eigen voordeur en terras. Vanuit de kamer en het terras heb je prachtig uitzicht over de landerijen. Het is relaxed slapen op de Auping bedden met donzen dekbedden en kussens. Beide kamers hebben een luxe badkamer met een ruime inloopdouche. Ook is er een comfortabele bank en een kleine eettafel.


Het ontbijt wordt geserveerd in de tussenliggende gezamenlijke keuken en bij mooi weer op het terras. Rondom de B&B is er een hele grote tuin met meerdere zitplekjes. Voor het diner is het mogelijk om bij Ronald en Erna aan te schuiven voor dagelijkse heerlijke gerechten, wel even vooraf reserveren. Voor Ronald en Erna is een gezonde B&B belangrijk, om stralingsvrij te blijven is er geen daarom geen wifi en TV.

Halle, Achterhoek, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 2 kamers

vanaf €230 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

Meisje van de Zanddijk

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

't Natuurlijk Huus

Raalte, Overijssel

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page