top of page

6x de meest markante en stijlvolle eco-B&B’s in Nederland en België

Bijgewerkt op: 22 jun. 2022

De kunst van het verleiden: deze ECO logies behoren tot de meest markante, stijlvolle, stoere, kortom mooiste eco-B&B’s in Nederland en België! Zoals de markante Onze Kas, een luxe oase in de groene velden van Lelystad. Of de ecolodges van ’t Lennepserf, vader Herbert en dochter Merle kiezen er bewust voor om duurzaam en luxe te combineren. Maar ook de sprankelende interieurs van eco stays op Ameland, de stijl van interieurarchitect Vé, de Chileens inspiratie van Macarena en de stoere stijl van MOoij.


Tip: bekijk de ECO logies selectie voor nog meer eco B&B's in België en Nederland
Onze Kas


Onze Kas is een imposant donker houten gebouw met daarin de Bed & Breakfast en daarnaast een echte Horecakas! Aan de rand van het verwarmde zwembad kun je wegdromen en een heerlijke duik nemen. We gingen bij Onze Kas op bezoek om het verhaal achter dit bijzondere duurzame plekje te horen.
Een moderne luxe groene oase op de bodem van de zee

Patrick en Della wilden een droomplekje dicht bij de natuur realiseren: "We wilden echt iets markants neerzetten en zo duurzaam en energieneutraal mogelijk bouwen. We hadden het idee van een totaalconcept, dat je ook het ontbijt voor de B&B in de horecakas kan geven"Lees het verhaal van Patrick en Della (leestijd 6 minuten).
Breeze Ameland


Duurzaamheid waar je blij van wordt! Dat zijn de ‘Eco stays’ van Breeze. Een Amelandse commandeurswoning maar dan in moderne architectuur. De sprankelende interieurs zijn strak maar tegelijkertijd warm. Het Scandinavisch en Dutch design maken deze bed & breakfast een traktatie. De Eco stays van Breeze bieden comfort in ieder jaargetijde en gebruiken de warmte en elektriciteit van de zon.Eco stays Breeze Ameland, voor een buitengewone en duurzame Ameland ervaring.


Ecolodges ‘t Lennepserf


Na drie generaties boeren willen vader Herbert en dochter Merle hun gasten in luxe laten genieten van de natuur. Op Ecolodges ‘t Lennepserf vind je zes boerderijlodges en een liefdesnest. Ook zijn er uitgebreide wellness-faciliteiten zoals een sauna en massage. Herbert en Merle kiezen er bewust voor om duurzaam en luxe te combineren.


Op Ecolodges ‘t Lennepserf vind je zes boerderijlodges en een liefdesnest. Ook zijn er uitgebreide wellness-faciliteiten zoals een sauna en massage. Herbert en Merle kiezen er bewust voor om duurzaam en luxe te combineren. Zoveel mogelijk zelfvoorzienend en rekening houdend met de natuur en het milieu.Ecolodges ’t Lennepserf, in luxe natuurlijk genieten!MOoij Bed en Breakfast


MOoij is een moderne, stoere en sfeervolle B&B, ecodesign in de bijzondere en ruige natuur van de uiterwaarden van de Waal. Om er te komen rij je tussen Konikpaarden en Galloway runderen door. Puur en stoer. Zo zou je de kamers van MOoij Bed en Breakfast kunnen typeren. Betonnen muren, grote ramen. Lekker koel in de zomer en heerlijk warm in de winter.MOoij Bed en Breakfast, eco design in de ruige natuur én op loopafstand van Nijmegen


Ecolodge La Granja


Ecolodge La Granja is geïnspireerd door de schoonheid van de natuur en cultuur van Chili. La Granja betekent in het Spaans De Boerderij en verwijst naar de kleine boerderij waar Macarena en Johan wonen. Macarena komt oorspronkelijk uit Chili.


In de drie exclusieve kamers is kunst en cultuur uit de verschillende regio's van Chili te vinden. De overtuiging van Macarena en Johan is dat je moet genieten, maar met zorg voor het milieu en onze planeet.In de Nederlandse natuur geïnspireerd op de Chileense cultuur


B&B KOOON


In het Belgische Staden ligt B&B KOOON, een groene oase waar rust centraal staat. Perfect gelegen voor een fietsweekendje met familie en vrienden, of om even de drukte van alledag te ontglippen. In de grote tuin kun je rustig genieten van een heerlijk kopje koffie en ontbijt.


Stijlvol genieten van de rust en de prachtige natuur! Vé is interieurarchitect en laat graag haar stijl zien in de B&B.


Stijlvol genieten van de rust en de prachtige natuur!


Comments


125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page