top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Irene heeft de oude boerenhofstede stap voor stap gerenoveerd en geïsoleerd. De hooiberg is in 2012 nieuw gebouwd. Van de oude boerderij uit 1886 is zoveel mogelijk behouden of hergebruikt. De Overhorn wordt verwarmd met een warmtepomp. Om water te besparen wordt het regenwater opgevangen en gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en voor de tuin. De eigen elektriciteit komt van de 78 zonnepanelen. Er is een laadpaal aanwezig voor je elektrische auto.


Voor het ontbijt worden veel lokale producten gebruikt, zoals brood, kaas en biologisch appelsap uit eigen boomgaard. Voor de schoonmaak worden biologisch afbreekbare producten gebruikt. Het afval wordt gescheiden en kleine verpakkingen worden zo weinig mogelijk gebruikt.


Irene streeft naar een natuurlijke manier van leven voor mens en dier. In de prachtig gerenoveerde ligboxenstal achter de boerderij zat haar bedrijf voor natuurlijke verzorgingsproducten voor dieren. Nu wordt de ruimte gebruikt voor eco teambuilding en creativiteit.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Boerenhofstede De Overhorn

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Boerenhofstede De Overhorn

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De hofstede ligt aan de rand van het Natuurgebied Naardermeer. Met een beetje geluk zie je een vos, reeën, ooievaar en andere prachtige vogels. Ook de grazende galloways zijn een lust voor het oog. In de rivier de Vecht kun je bij mooi weer zwemmen of gaan varen. Vanaf De Overhorn kun je een prachtige wandeling maken naar het Naardermeer. Vlakbij de hofstede ligt het Fort Uitermeer, dat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam. In twintig minuten fietsen ben je bij het Muiderslot. Ook het gezellige vestingstadje Weesp is zeker een bezoek waard. Op zoek naar meer vertier, dan is alles te vinden in het nabijgelegen Amsterdam.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Sfeervol en authentiek genieten

Boerenhofstede De Overhorn ligt in het buitengebied rond Amsterdam. De oude boerderij uit 1886 ligt vlakbij de rivier de Vecht. De hofstede heeft vijf B&B kamers en vijf appartementen. De kamers zijn ingericht in kleurrijke landelijke Engelse stijl. Vanuit de kamers heb je direct zicht op de Vecht of het Natuurgebied Naardermeer. Er zijn drie tweepersoonskamers en ook twee eenpersoonskamers. Het ontbijt wordt geserveerd aan de ontbijttafel in de boerderij.


Wil je langer verblijven of met meer personen? Dan kun je kiezen voor één van de appartementen met eigen keuken. Zoals de luxe vierpersoons loft boven in de hooiberg. Ook op de benedenverdieping van de hooiberg is er een appartement. Ook in de oude koestal zijn twee appartementen, ieder met een eigen terras voor de deur. Tevens is er een vergaderruimte aanwezig.


Op het boerenerf lopen IJslandse paarden, schapen, kippen, honden en een kat rond. In de landschapstuin zijn meerdere terrassen en zithoekjes. Ook leuk is om met een boot te komen en op 50 meter afstand aan te leggen.

Weesp, Amsterdam, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 5 kamers en 5 app.

vanaf €100 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, appartement, boerderij, boutique hotel, vergaderlocatie

Boerenhofstede De Overhorn

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Nachtdijk

Cothen, Utrecht

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page