top of page
  • ECO logies is een onafhankelijk platform
    ECO logies is een onafhankelijk platform. Wij selecteren alle ECO logies persoonlijk en zijn een onafhankelijk platform. Hierbij kijken we met name naar comfort, sfeer, uitstraling en of er solide maatregelen zijn genomen op het gebied van duurzaamheid.
  • Juistheid van informatie
    Wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de informatie over een ECO logies accuraat is, maar we kunnen dit niet garanderen, ook aanvaarden we geen aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste of gewijzigde informatie.
  • Websites van derden
    Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud en eventuele verbonden rechten van websites waar we naar verwijzen op eco-logies.nl
  • Copyright
    Alle informatie, foto's en teksten zijn eigendom van ECO logies. Het is niet toegestaan op informatie van de website te publiceren of te gebruiken voor commerciële doeleinden zonder toestemming van ECO logies.
  • Contact
    Voor vragen kun je altijd contact opnemen met info@eco-logies.nl. We zullen je altijd zo snel mogelijk antwoorden. Wanneer we niet aan een verzoek kunnen voldoen vertellen we altijd wat de reden hiervan is.
  • Tenslotte
    ECO logies is volop in ontwikkeling. Wij kunnen daarom deze algemene voorwaarden ten alle tijde aanpassen. Wijzigingen zullen wij hier publiceren en is voor het laatst bijgewerkt op maandag 6 juli 2020.

Waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie en helpt tegen droogte. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

water​besparing
duurzaam verwarmen
eigen lokale stroom
duurzaam warm water
minimaal warmteverlies
groen bouwen
eerlijk en lokaal eten
minder afval
duurzaam interieur
duurzame mobiliteit
 eco schoonmaak
betrokken en gastvrij

EEN LAAG ENERGIEVERBRUIK TIJDENS JE VERBLIJF HEEFT EEN GROTE ECO IMPACT

EEN DUURZAAM VERBLIJF STOPT NIET BIJ EEN GOEDE ENERGIEPRESTATIE

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen.  Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit. Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een lokale energiecoöperatie is passend.

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding maakt een verschil.

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale samenleving en/of natuur. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

hoe zit dat, duurzaam en energieneutraal? 

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

  • WIX FB icon groen
  • WIX Insta icon groen
  • WIX Pinterest icon groen

50 TINTEN GROEN

Duurzame eco-vakanties zijn er in vele tinten groen. Lees over de wondere wereld van eco-toerisme in onze blog (leestijd 5 min). 

Duurzame eco-vakanties zijn er in vele tinten groen. Het waaiert al snel uit in meer en minder belangrijke aspecten voor vakanties in eigen land.

heb jij een duurzaam plekje?

DOE MEE MET ECO LOGIES

EN MELD JE AAN

TROTSE EIGENAAR?

Heb jij een duurzame bed & breakfast, vakantiewoning, tiny house, ecolodge, cabin, eco-glamping, familiehuis, (boutique) hotel of groepsaccommodatie?

Een hele prestatie, waar je ongetwijfeld veel tijd en aandacht aan besteed hebt. Lees meer over mee doen met ECO logies.

DOE MEE MET ECO LOGIES

ECO logies is zeer goed vindbaar in Google en staat op Nr. 1 voor ‘duurzaam overnachten’. Meld je aan voor ECO logies en laat je zien hoe jij gastvrijheid, comfort, duurzaamheid en een goede energieprestatie hebt weten te combineren. 

ECO logies hanteert twaalf heldere criteria voor een laag energieverbruik en duurzaamheid. 

 

meer over de criteria

ECO CRITERIA

ECO logies hanteert twaalf heldere criteria voor laag energieverbruik en duurzaamheid. ECO logies staat voor concrete maatregelen voor duurzaamheid. Een ECO logies voldoet daarom minimaal aan zeven criteria.

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page