top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De Polderschuur is zeer goed geïsoleerd en een soort tiny house, waardoor er weinig energie nodig is. De B&B is niet aangesloten op het aardgasnet en is zo goed als energieneutraal. Op het dak van de B&B liggen 18 zonnepanelen. De eigen elektriciteit wordt gebruikt voor het verwarmen met infrarood warmtepanelen. Het kraanwater wordt verwarmd met een elektrische warmwaterboiler.


Op de betonnen vloer en fundering na is de Polderschuur van hout gebouwd en daarmee in de toekomst grotendeels herbruikbaar of biologisch afbreekbaar.


Voor het ontbijt worden deels lokale producten gebruikt. Bij de schoonmaak wordt er meestal natuurlijke vloeibare groene zeep gebruik. Het afval wordt gescheiden in GFT en restafval en ook glas en papier worden apart verzameld.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

de Polderschuur

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

de Polderschuur

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Vanuit de Polderschuur kijk je uit over de Bethunepolder in het Utrechtse Noorderpark. Hier wordt het drinkwater van Amsterdam gewonnen. Deze polder ligt tussen de Loosdrechtse- en Maarsseveense Plassen.


Je kunt hier prachtig wandelen. Een bekende wandeling is het Bert Bospad, dwars door het bijzondere en waterrijke gebied van de Westbroekse Zodden. Onderweg kom je door de moeraslanden van de Tienhovense Plassen, waar veel verschillende vogelsoorten broeden.


Ook is er een uitgebreid fietsroutenetwerk naar de Loosdrechtse Plassen, de Hilversumse hei en prachtige dorpen zoals Westbroek, Maartensdijk en Hollandsche Rading. Met 20 minuten rijden ben je in Utrecht met zeer veel keuze in restaurants, winkels en musea.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Relaxt toeven met een weids polderlandschap

De Polderschuur is een leuke en duurzame plek voor twee personen. In de lichte woonkamer met grote ramen is het heerlijk toeven. Het telkens wisselende uitzicht over het weidse polderlandschap verveelt nooit.


De bed & breakfast kan ook gebruikt worden als zelfstandige woning met complete keuken. De badkamer beschikt over een grote douche. Boven kun je zorgeloos slapen in het riante bed, met wederom dat prachtige uitzicht. Bij mooi weer zet je de deuren open en loop je zo het terras op.


Rudi en Hella wonen al ruim dertig jaar op deze prachtige plek in Tienhoven. Naast een huis stond een oude schuur, die een aantal jaren geleden vervangen is. Het plan was een garage maar dit werd  B&B de Polderschuur. Een fijne plek die ze graag met gasten willen delen.


Rudi en Hella vinden het leuk om van het ontbijt een bijzondere ervaring te maken. Helemaal naar eigen wens. Ze zorgen in ieder geval voor een goed gevulde koelkast, een eitje, vers fruit, yoghurt en heerlijk brood.

Tienhoven, Bethunepolder, Utrechtse Noorderpark, Utrecht, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen

vanaf €100 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning, tiny house

de Polderschuur

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Grote Veranda

Olst, Overijssel

1

1

1

SELECTIES

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page