Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De Polderschuur is zeer goed geïsoleerd en een soort tiny house, waardoor er weinig energie nodig is. De B&B is niet aangesloten op het aardgasnet en is zo goed als energieneutraal. Op het dak van de B&B liggen 18 zonnepanelen. De eigen elektriciteit wordt gebruikt voor het verwarmen met infrarood warmtepanelen. Het kraanwater wordt verwarmd met een elektrische warmwaterboiler.


Op de betonnen vloer en fundering na is de Polderschuur van hout gebouwd en daarmee in de toekomst grotendeels herbruikbaar of biologisch afbreekbaar.


Voor het ontbijt worden deels lokale producten gebruikt. Bij de schoonmaak wordt er meestal natuurlijke vloeibare groene zeep gebruik. Het afval wordt gescheiden in GFT en restafval en ook glas en papier worden apart verzameld.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

de Polderschuur

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

de Polderschuur

Relaxt toeven met een weids polderlandschap

De Polderschuur is een leuke en duurzame plek voor twee personen. In de lichte woonkamer met grote ramen is het heerlijk toeven. Het telkens wisselende uitzicht over het weidse polderlandschap verveelt nooit.


De bed & breakfast kan ook gebruikt worden als zelfstandige woning met complete keuken. De badkamer beschikt over een grote douche. Boven kun je zorgeloos slapen in het riante bed, met wederom dat prachtige uitzicht. Bij mooi weer zet je de deuren open en loop je zo het terras op.


Rudi en Hella wonen al ruim dertig jaar op deze prachtige plek in Tienhoven. Naast een huis stond een oude schuur, die een aantal jaren geleden vervangen is. Het plan was een garage maar dit werd  B&B de Polderschuur. Een fijne plek die ze graag met gasten willen delen.


Rudi en Hella vinden het leuk om van het ontbijt een bijzondere ervaring te maken. Helemaal naar eigen wens. Ze zorgen in ieder geval voor een goed gevulde koelkast, een eitje, vers fruit, yoghurt en heerlijk brood.

Tienhoven, Bethunepolder, Utrechtse Noorderpark, Utrecht, Nederland

max ... personen

vanaf €100 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning, tiny house

LOCATIE

VIDEO

Vanuit de Polderschuur kijk je uit over de Bethunepolder in het Utrechtse Noorderpark. Hier wordt het drinkwater van Amsterdam gewonnen. Deze polder ligt tussen de Loosdrechtse- en Maarsseveense Plassen.


Je kunt hier prachtig wandelen. Een bekende wandeling is het Bert Bospad, dwars door het bijzondere en waterrijke gebied van de Westbroekse Zodden. Onderweg kom je door de moeraslanden van de Tienhovense Plassen, waar veel verschillende vogelsoorten broeden.


Ook is er een uitgebreid fietsroutenetwerk naar de Loosdrechtse Plassen, de Hilversumse hei en prachtige dorpen zoals Westbroek, Maartensdijk en Hollandsche Rading. Met 20 minuten rijden ben je in Utrecht met zeer veel keuze in restaurants, winkels en musea.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?