top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Ate en Gerda wonen sinds 2016 op de boerderij en hebben deze sindsdien verduurzaamd en van het aardgas gehaald. De boerderij en het Koetshuis zijn goed geïsoleerd. De zonnecollectoren met zonneboiler zorgen voor verwarming en warm water. Als het kouder wordt en op donkere dagen, schakelt een pelletkachel bij. De zonnepanelen op het dak zorgen voor eigen elektriciteit.


Ate en Gerda verbouwen in de moestuin biologische groente en fruit en verkopen dit bij de boerderij. Ook het biologisch rundvlees van de buren kun je hier kopen, bijvoorbeeld voor de aanwezige barbeque. Rondom de boerderij scharrelen ook schapen en kippen rond. Het Koetshuis wordt met biologisch afbreekbare producten schoongemaakt en het afval wordt gescheiden. Vanaf het treinstation van Leeuwarden ben je met een kwartier fietsen bij Het Koetshuis.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Het Koetshuis

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Het Koetshuis

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De boerderij ligt aan de Dokkumer Ee, die van Dokkum naar Leeuwarden loopt. Bij mooi weer kun je hier heerlijk zwemmen. Ook kun je een klein fluisterbootje of een polyvalk huren. Er is een boothelling voor als je je eigen boot wilt meenemen. Langs de Dokkumer Ee loopt een fietspad, waarmee je snel naar Leeuwarden kan fietsen. Ook kun je een stuk van de Elfstedenroute fietsen naar Bartlehiem of zelfs helemaal naar Dokkum. Bij Wyns kun je het water oversteken met een pontje. Ate en Gerda hebben normale en elektrische fietsen voor je te huur. Ook kun je hier heerlijk wandelen of vissen. Leeuwarden is een prachtige oude stad met grachten en vele musea.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Landelijk aan het einde van een doodlopende weg

Het Koetshuis is een verrassend ruime vakantiewoning direct aan de Elfstedenroute, met prachtige vergezichten. Heel landelijk aan het einde van een doodlopende weg, maar toch slechts een steenworp afstand van Leeuwarden. Het voormalige koetshuis van de boerderij is door Ate en Gerda verbouwd tot een stijlvol vakantiehuis. Het koetshuis ligt direct naast de boerderij aan een zonnig terras.


De woning heeft een gezellige en ruime woonkamer, de grote ramen in de nok geven prachtig licht. De luxe keuken is van alle gemakken voorzien. Als je verder doorloopt kom je in de grote slaapkamer waar een luxe boxspring staat. Met een trappetje kom je in de eerste vide met twee bedden. Vanuit de woonkamer is er een trappetje naar de tweede vide, ook met twee bedden. Er is een badkamer met dubbele wasbak en ruime douche en een apart toilet.


Naast de boerderij staat een vier persoons yurt die je kunt huren en is er een kleine camperplaats. Ate en Gerda kunnen ook voor een uitgebreid ontbijt zorgen.

Jelsum, Leeuwarden, Fryslân, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen

vanaf €207 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, yurts, camperplaats

Het Koetshuis

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Bed en Breakfast Marrum

Marrum, Fryslân

1

1

1

Vakantiehuis De Scheper

Winterswijk, Achterhoek

1

1

1

SELECTIES

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page