top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Bij de verbouwing van de bed & breakfast stond het duurzame karakter voorop. Alle ruimtes hebben vloerverwarming en worden verwarmd met een warmtepomp. De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit.


Daarnaast gebruiken Dénis en Linda zeepdispensers, scheiden ze afval en gebruiken led verlichting. Voor de schoonmaak wordt Marcel's Greensoap. gebruikt en hervullen ze flessen van Jemako. Voor het ontbijt wordt zuivel en kaas direct bij de boerderij gekocht en Fairtrade producten bij de lokale Wereldwinkel.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

 Het Vinkenest

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

 Het Vinkenest

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Nijverdal ligt op de grens van Twente en Salland. Het Vinkenest ligt in de wijk Noetsele, deze wijk grenst direct aan een bos. Het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug ligt op een steenworp afstand van de B&B. In de heidevelden en bossen kun je eindeloos wandelen en fietsen, wellicht spot je nog een echt vinkennestje! Ook de Holterberg is leuk om te bezoeken.


Met tien minuutjes lopen sta je in het centrum van Nijverdal met verschillende leuke restaurants en cafés. Op avontuur? Dan kan natuurlijk in Avonturenpark Hellendoorn!

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Natuurlijk duurzaam logeren!

Toen de van oorsprong Rotterdamse Dénis en Linda in 2017 naar Oost-Nederland vertrokken, hadden ze de droom om een eigen bed & breakfast te runnen. Een voormalige huisartsenpraktijk in Nijverdal is omgebouwd tot een duurzame bed & breakfast met eigen entree.


Dénis en Linda willen de luxe en het comfort van een hotel bieden maar met de persoonlijke service en aandacht van een bed & breakfast. Ook streven ze zoveel mogelijk duurzaamheid na. Voor het ontbijt gebruiken ze biologische en lokale producten, afhankelijk van het aanbod.


De B&B heeft twee luxe kamers “De Vink” en “Het Nest”, elk met een eigen badkamer. Ook is er een ruime huiskamer met een keukenblok. Hier wordt het ontbijt geserveerd en kun je wat drinken, lezen of tv kijken. Er staat altijd koffie, thee, vers fruit en wat voor de lekkere trek klaar. Ook is hier de patio waar je even lekker in de zon kunt genieten.

Nijverdal, Hellendoorn, Overijssel, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 2 kamers

vanaf €80 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

Het Vinkenest

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page