top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Irna en Bas wilden Vakantiehuis FijnDomein zo duurzaam mogelijk maken. De woning is goed geïsoleerd. Er is geen gasaansluiting, de woning wordt verwarmd met een efficiënte pelletkachel. De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit, waarmee ook het kraanwater elektrisch wordt verwarmd. De warmwaterleidingen zijn kort gehouden om waterverbruik te verminderen. Er wordt meer elektriciteit opgewekt dan er wordt verbruikt in de woning. Er is een laadpaal voor je elektrische auto.


Voor het ontbijt leggen Irna en Bas een aantal verse eitjes voor je klaar van de kippen die op het erf lopen. In het seizoen is er vers fruit uit de boomgaard en groente uit de moestuin met kas. De tuin wordt gesproeid met regenwater. Veel van de meubelen zijn hergebruikt. Irna en Bas vragen je om het afval te scheiden. Voor de schoonmaak worden duurzame producten gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Vakantiehuis FijnDomein

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Vakantiehuis FijnDomein

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

FijnDomein ligt in het Brabantse buitengebied van het lintdorp Dongense Vaart, niet ver van het gezellige dorp Dongen. In 20 minuten fiets je naar het natuurgebied Huis ter Heide, een vogelparadijs waar je ook onverstoorbare Schotse Hooglanders tegen kunt komen. Ook het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is een bezoek waard. Geniet van de Brabantse gastvrijheid in de vele restaurants in de omgeving, van dorpscafé tot zeer culinair. Met twintig minuten fietsen ben je ook bij de Efteling en ook niet ver is Safaripark De Beekse Bergen. Voor een dagje stad ga je naar Tilburg. Irna en Bas  geven je graag tips over de lekkerste restaurantjes, mooiste musea en leukste wandelroutes.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Met recht een fijn plekje

Bij deze schuurwoning op het achtererf van een oude boerderij kijk je prachtig uit op de boomgaard en de weilanden. Vakantiehuis FijnDomein is dan ook met recht een fijn plekje en een heerlijk stukje privé domein.


In de ruime woonkamer sta je zo buiten op het terras door de openslaande tuindeuren. Ook de half open volledig ingerichte keuken ligt aan het terras. Hou je van verse bonen koffie? Dan ben je hier op de goede plek.


Op de verdieping zijn er twee ruime slaapkamers. Op één slaapkamer staat een kingsize boxspring en op de andere staan twee eenpersoonsbedden, die ook tegen elkaar aangezet kunnen worden. Er zijn zes verschillende soorten kussens, voor een goede nachtrust. Op het zonnige terras kun je lekker eten van de barbecue en ‘s avonds de vuurkorf aansteken. Het omheinde grasveld direct aan het terras is een heerlijke speelplek voor kinderen.


- FijnDomein is te boeken vanaf 1 april 2023 -

Dongen, Noord-Brabant, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €300voor een weekend

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

Vakantiehuis FijnDomein

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Grote Veranda

Olst, Overijssel

1

1

1

SELECTIES

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page