top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De WoudStee Hoeve is energieneutraal. Vakantiehuis Antonia is goed geïsoleerd en voor de bouw zijn veel natuurlijke materialen gebruikt zoals hout en een rieten dak. De woning wordt verwarmd met een pelletkachel. Het water wordt verwarmd met een zonneboiler met vier panelen. Ook het water verwarmd met de teruggewonnen warmte van de ventilatielucht.


Bijna alle meubels zijn hergebruikt en hebben weer een nieuw leven gekregen. Het linnengoed is gemaakt van biologisch katoen met satijn. Het afval wordt gescheiden op plastic, gft, glas, papier en restafval. Voor de schoonmaak worden eco vriendelijke producten gebruikt. Vanaf Zwolle of Apeldoorn is er een frequente busverbinding.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Antonia

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Antonia

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Met een paar stappen sta je in een van de grootste natuurgebieden van Europa. De Renderklippen is een bijzonder natuurgebied op de Veluwe, heuvelachtig en begroeid met heide en dennenbomen. In de prachtige bossen kun je eindeloos wandelen, fietsen of op je paard rijden. Al wandelend of fietsend kom je langs grazende schapenkuddes. Door de hoogteverschillen heb je prachtig uitzicht over het gebied met zandverstuivingen, kleine vennen en in de nazomer de prachtige paarse heide. En met een beetje geluk kom je misschien een ringslang, adder, edelhert, wild zwijn, ree, vos , Schotse hooglander, moeflon of zelfs de wolf tegen!

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Weldadig genieten in de Veluwse bossen

Vakantiehuis Antonia staat op het erf van Hoeve WoudStee in de bossen aan de rand van de Veluwe. Het charmante rietgedekte huisje staat naast fraaie paardenstallen. Heb je een paard? Dan kun je jouw paard meenemen en samen vakantie vieren. Maar ook zonder paard is het volop genieten.


De luxe inrichting en mooie omgeving geven een weldadig vakantiegevoel. Beneden is er een ruime living, je kijkt naar buiten door het grote raam van de voormalige staldeuren. De luxe keuken is van alle gemakken voorzien.


Boven zijn er twee slaapkamers, elk met twee bedden die naar keuze los of aan elkaar kunnen staan. De luxe badkamer heeft een ruime inloopdouche.

Willemijn en Peter zullen je gastvrij ontvangen en willen vooral dat je geniet van je verblijf. Zo is er bijvoorbeeld een luxe Big Green Egg BBQ voor een heerlijke slow food barbecue.

Epe, Veluwe, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

Vanaf €140 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, boerderij, paardenverblijf

Antonia

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Ecolodge De Bosuil

Westerbork, Drenthe

1

1

1

In de Heuvelrug

Hellendoorn, Overijssel

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page