top of page
stuur een bericht voor informatie
​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Paulien en Joep hebben tot in de kleinste details aandacht voor duurzaam, lokaal en ecologisch in hun levensstijl. Doordat er al meer dan twintig jaar geen pesticiden zijn gebruikt, is het bosgoed een waar paradijs voor allerlei dieren. Het bosgoed is circulair, de dieren eten weer afvalresten uit de tuin. Paulien en Joep verkopen producten van eigen erf zoals eitjes, appels, peren, walnoten, rabarber en siropen.


Voor de stijlvolle inrichting zijn zoveel mogelijk lokaal refurbished design meubelen gebruikt. Voor de schoonmaak worden ecologische producten gebruikt. In keuken en toilet staat huidvriendelijke eco zeep. Ook wordt er duurzaam bed- en badgoed gebruikt. Ecolodge de Bosuil is verduurzaamd met nieuwe hoog rendement ramen en goede vloerisolatie. Voor de verbouwing is zoveel mogelijk met duurzaam materiaal gedaan. De eigen elektriciteit komt van de zonnepanelen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Ecolodge de Bosuil

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Ecolodge de Bosuil

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Vanuit het huis loop je zo het bos in, waar regelmatig reeën, eekhoorntjes, of vossen zich laten zien. Op het bosgoed nestelen jaarlijks buizerds en zwaluwen. Ook de zwarte en groene specht zijn vaste gasten. Op de Lochemse kun je eindeloos wandelen. Maar ook fietsen, mountainbiken, of hardlopen over trails. Voor mountainbiken zijn veel nieuwe tracks op loopafstand. In de nabijgelegen rivier de Berkel kun je bij goed weer zwemmen of suppen. Je bent ook zo in Lochem, een gezellig stadje met heerlijke terrassen en een leuk openluchttheater en een sterrenwacht. Voor de kinderen zijn er geweldige speelplaatsen, een klimbos, blotevoeten-, avonturen-, en kikkerpad.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Met voedselbos en de permacultuur moestuin!

Aan de bosrand van de prachtige Lochemse berg ligt Bosgoed Bergzicht. Hier is het ‘s avonds nog heel donker en stil! Het bosgoed vormt een gesloten ecosysteem: voor het voedselbos en de permacultuur moestuin wordt mest van de dieren op het bosgoed gebruikt. Je ziet er mini-zeboes (koeien), kippen, parelhoenders en kalkoenen. Paulien en Joep leiden je graag rond om te laten zien hoe ze in al hun vrije tijd het voedselbos en de permacultuur moestuin met veel liefde opbouwen en verzorgen.


Ecolodge de Bosuil ligt fraai tegen de bosrand aan en heeft een heerlijke tuin met privé terras waar de de hele dag zon is. De vakantiewoning heeft een ruime eetkeuken en een gezellige houtkachel in de woonkamer. Ook zijn er twee ruime slaapkamers met fantastische bedden. Begin de ochtend goed met heerlijke koffie met versgemalen lokale bio bonen. Ook zijn er dagverse eitjes en kun je gebruik maken van de kruidentuin. Heb je wel eens een parelhoen eitje geproefd?

Lochem, Achterhoek, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €395 voor 3 nachten

verhuur per nacht, minimaal 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

Ecolodge de Bosuil

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Wijnvat en Pods Douvevallei

Westouter, West-Vlaanderen

1

1

1

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page