top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Het Groene Huis is grotendeels van hout gemaakt. Ook zijn natuurlijke isolatiematerialen gebruikt zoals houtvezel en kalkhennep. De woning wordt verwarmd met een warmtepomp voor de vloerverwarming en kraanwater. Ook is er een houtkachel met een abcat houtrookfilter.  Er wordt alleen met de hand gesnoeid hout van eigen terrein gebruikt. Voor de ventilatie wordt er warmteterugwinning gebruikt, waardoor er minimaal warmteverlies is.


De woning is afgewerkt met mooie materialen met een lange levensduur, zoals traditionele Winckelmans tegels. Roel en Marina kiezen bewust voor eco-textiel en meubelen die gemaakt zijn in Nederland.  Ook is er natuurverf gebruikt voor het houtwerk.


Het regenwater van het dak wordt niet afgevoerd maar is voor de tuin. De woning wordt schoongemaakt met natuurlijk schoonmaakmiddelen. Handig is dat er bij de parkeerplaats een wandcontactdoos is waarmee elektrische auto's - langzaam - kunnen worden opgeladen. Ook is er een goede OV verbinding via trein en bus

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Groene Huis Twente

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Groene Huis Twente

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Het Groene Huis Twente ligt aan de voet van de Herikerberg, een prachtig bosgebied. Je bereikt het huis via een eigen bospad met oude eiken. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, de wandel- en MTB routes lopen langs de zeer grote tuin. Vanuit de tuin loop je direct het bos van het landgoed Weldam in. In de omgeving vind je meerdere MTB-routes. Ook de hei in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is dichtbij en zeker een bezoekje waard.  Met een paar minuten fietsen ben je in het dorpje Goor, waar je winkels, café’s, restaurants en een treinstation vindt.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Groen, groen en groen met veel karakter

Roel en Marina hebben dit karaktervolle vakantiehuis zelf ontworpen en gebouwd. Het huis ligt in het groen, heeft een groene gevel en is bovendien groen gebouwd met ecologische materialen!


Vanuit de living heb je vanaf twee kanten prachtig uitzicht over de zeer grote omheinde tuin. Via de dubbele tuindeuren loop je direct de tuin in. De living is licht en ruim en heeft een leuke zithoek, eettafel en luxe keuken.


Via een ruime hal kom je in de ruime slaapkamer met een heerlijk bed. Deze slaapkamer heeft een badkamer ensuite met ligbad. Via een trap kom je op de ruime bovenverdieping. Je hebt hier prachtig uitzicht door de dakramen die helemaal rondom lopen. Hier is de tweede slaapkamer met tweepersoonsbed en bedbank. In de bloemrijke tuin staan ligstoelen, picknickbanken en is er een speelgazon en loungeplek. Je vindt hier veel plekjes met zon en schaduw.

Markelo, Twente, Overijssel, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 5 personen

vanaf €855 per week

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, eco-cabin

Groene Huis Twente

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Ecolodge De Bosuil

Westerbork, Drenthe

1

1

1

Het Haerman

De Lutte, Twente

1

1

1

Paviljoen Esch

Aalten, Achterhoek

1

1

1

B&B de Hamshorst

De Lutte, Twente

1

1

1

De Oude Zondagschool

Aalten, Achterhoek

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page