duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

groen bouwen

waterbesparing

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

In 2013 is De Oude Zondagschool gerestaureerd en verbouwd. De woning is toen helemaal geïsoleerd en energiezuinig gemaakt.


Vanaf maart 2021 is de woning van het gas af met een warmtepomp. Omdat De Oude Zondagschool een monument is mogen er geen zonnepanelen op het dak. Daarom is er voor een kleine lokale coöperatie gekozen, die zonnepanelen heeft op een dak van een grote schuur. De mechanische ventilatie is CO2 gestuurd. De luxe douche verbruikt de helft minder water.


Bij de verbouwing van De Oude Zondagschool zijn veel oude bouwmaterialen hergebruikt. Zo is het karakteristiek eiken houten plafond behouden en is de houten vloer gemaakt uit hergebruikte planken van goederenwagons.


Ook zijn er veel vintage meubels hergebruikt. Op de vloer beneden ligt natuurlijk marmoleum. Door goede afvalscheiding is er in de gemeente Aalten heel weinig restafval. Een lekkere biologische wijn, een kan sap van 100% biologisch fruit en fairtrade koffie en thee staan voor je klaar. Het beddengoed is van ecologisch katoen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Oude Zondagschool

Een vakantiehuis met een ziel!

In de Achterhoek, vlakbij het dorp Aalten, ligt De Oude Zondagschool. Dit monument uit 1924 is duurzaam verbouwd tot een sfeervol, comfortabel en verrassend ruim vakantiehuis. De Oude Zondagschool is een vakantiehuis met een ziel, waar je de historie voelt.


Jarenlang heeft het dienst gedaan als zondagschool voor de plattelandsjeugd. Nu is er een ruime woonkamer met een comfortabele zithoek, een lange houten eettafel en een luxe keuken. Het is goed toeven aan de oude eettafel met prachtige zichten op weilanden en bos.


Boven zijn twee slaapkamers met in totaal vijf bedden. In het derde kleine kamertje staat een zesde bed. Een luxe badkamer beneden met ruime inloopdouche maakt het comfort compleet.


De Oude Zondagschool ligt volledig vrijstaand met zicht over de weilanden. Naast het huis ligt een privé bos, voor kinderen is het bos een heerlijke natuurspeelplek.

Lintelo, Aalten, Achterhoek, Gelderland, Nederland

max 6 personen

vanaf € 410 voor een lang weekend

Verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

De Oude Zondagschool ligt in de buurtschap “Lintelo”, een prachtige landelijke en bosrijke omgeving. Je kunt hier prachtige wandel- en fietstochten maken langs weilanden, over zandpaden en door het bos.


Ook kun je op de fiets het grensgebied met Duitsland verkennen. Mooie akkers afgewisseld met koeien in glooiende weilanden en oude boerderijtjes. Er staan twee fietsen voor je klaar.


Het gezellige dorp Aalten is rijk aan cultuurhistorisch erfgoed en heeft een mooie oude markt met diverse cafeetjes, bistro’s en restaurantjes. In Aalten kun je ook het Nationaal Onderduikmuseum bezoeken. Ook het oude middeleeuwse vestingstadje Heerlijkheid Bredevoort is een must.

OMGEVING

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?