top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Het Haerman is gebouwd als houtskeletbouw en is goed geïsoleerd. De eiken gevelplanken zijn gezaagd van bomen uit eigen bos. De zonnepanelen op het dak zorgen voor de eigen elektriciteit. De appartementen worden verwarmd met lucht-lucht warmtepompen, of te wel airco’s.


Op Erve Haerman is een eigen waterbron aanwezig, waarvan de uitstekende waterkwaliteit jaarlijks wordt gecontroleerd. Alle douches en toiletten zijn waterbesparend. Voor de schoonmaak worden ecologische schoonmaakmiddelen gebruikt. Een aantal meubels zijn hergebruikt. Er is een goede OV verbinding via de trein of bus naar Oldenzaal. Het Haerman ligt net buiten Oldenzaal.


Angelique en Bert vinden duurzaam boeren en dierwelzijn belangrijk. Ze laten graag hun trots en passie zien voor hun boerderij.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Het Haerman

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Het Haerman

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Je kijkt uit op de glooiende akkers waar je allerlei vogels kunt spotten, maar ook hazen, konijnen, reeën en vossen. Het natuurgebied Boerskotten is een prachtig coulissenlandschap met veel bos, houtwallen en akkers met kruiden en wilde bloemen. Dit natuurgebied is van Natuurmonumenten. Andere natuurgebieden in de omgeving zijn Het Lutterzand, de Snippert, het Haagse bos, het Smuddebos en de Duivelshof. Je hebt hier in de ‘schatkamer van Twente’ veel wandel en fietsroutes over oude postkoetswegen en kerkepaden. Ook Erve Haerman ligt aan een oude postkoetsweg. Steden als Oldenzaal, Hengelo en Enschede liggen op fietsafstand. Maar ook het Duitse Bad Bentheim en het kunststadje Ootmarsum zijn aanraders.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Adem de Twentse rust en ruimte

Aan het einde van een lange, imponerende oprijlaan ligt een Twents boerenerf op een stuwwal. Naast de boerderij staat een moderne houten vakantiewoning. Je zit hier pal naast een Natura 2000 gebied. Vanaf het terras en balkon kijk je prachtig uit over de landerijen. Vanaf het terras zie je de reeën lopen! Het Haerman bestaat uit drie appartementen. Beneden De Regge en De Dinkel, beide voor vier personen. Boven is appartement De Es voor twee personen. Je kunt de appartementen apart, maar ook samen boeken.


In de appartementen beneden loop je zo door de schuifpui naar het deels overdekte terras. Door de grote ramen kun je alle kanten op kijken. Het lijkt net alsof je helemaal alleen bent met de natuur. De appartementen hebben een hoge living met keuken. Er is één slaapkamer met tweepersoonsbed. De bank kan uitgeklapt worden als extra tweepersoonsbed. Het appartement boven heeft een gecombineerde woonkamer en slaapkamer.

De Lutte, Oldenzaal, Twente, Overijssel, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 4 personen, 3 appartementen

vanaf €130 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

appartement, vakantiewoning

Het Haerman

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Paviljoen Esch

Aalten, Achterhoek

1

1

1

B&B de Hamshorst

De Lutte, Twente

1

1

1

Groene Huis Twente

Markelo, Twente

1

1

1

De Kampstede

Denekamp, Twente

1

1

1

Vakantiehuis De Scheper

Winterswijk, Achterhoek

1

1

1

De Beekloft

Haaksbergen, Twente

1

1

1

SELECTIES

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page