top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Tom en Ilona zijn al jaren bezig de oude boerderij te verbouwen en van alle gemakken te voorzien. Ze hebben er bewust voor gekozen om alle gebouwen op het erf energieneutraal te maken. Bij de verbouwing zijn veel oude materialen hergebruikt.


De vakantiewoning wordt verwarmd met vloerverwarming via een houtvergasser.

Het hout uit eigen bos komt van snoeien en bosonderhoud. Warm water wordt opgewarmd door heatpipes op het dak. De eigen stroom komt van de zonnepanelen op het dak van één van de schuren.


Voor de wc en douchen is er een eigen waterinstallatie. Voor het schoonmaken worden natuurazijn en groene zeep gebruikt. Het afval wordt gescheiden op papier, glas, groen, plastic en rest. Op fietsafstand zijn lokale producten te vinden, zoals boerderijvlees, het zuivelhuuske en de natuurwinkel.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Kampstede

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Kampstede

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Vanuit De Kampstede lopen er diverse wandelroutes en fietsroutes. Vlakbij is het Almelo-Nordhorn kanaal met het mooie Schuivenhuisje. Op loopafstand is Kasteel Singraven, een oude watermolen en een restaurant. Op fietsafstand zijn de natuurgebieden 't Everloo, Springendal, Rodeveld, Lutterzand en Tankenberg/Paasberg.


In Denekamp is er het leuke, interactieve natuurhistorisch museum Natura Docet Wonderryck. Ootmarsum is een vestingstad met een rijke geschiedenis, met veel cultuur, kunstateliers en musea. Voor sportieve activiteiten kun je in Beuningen kano's, mountainbikes, scooters, loopsteps en nog meer huren.


Met de auto zijn de natuurgebieden net over de Duitse grens bij Bad Bentheim en Nordhorn snel te bereiken. Bad Bentheim is een oude stad met een kasteel.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Prachtig huisje op een landgoed langs een meanderend riviertje

De Kampstede ligt op een oud erf aan de rand van Landgoed het Singraven, vlakbij het meanderende riviertje de Dinkel. De rijke geschiedenis van Twente vind je hier terug, het erf is al sinds 1475 beschreven.


De vakantiewoning is van oorsprong een kippenschuur die Tom en Ilona zelf gerestaureerd hebben. Ze hebben hiervoor hout gebruikt uit hun eigen bos. Afgelopen jaren hebben Tom en Ilona met veel enthousiasme gewerkt aan hun landgoed.


De Kampstede heeft een ruime living met keuken, eet- en woongedeelte. Ook de badkamer met douche en wc zijn op de begane grond. Boven zijn er twee slaapkamers met goede boxspringbedden.


Het huisje heeft een zonnig terras met over de hele breedte een elektrisch zonnescherm. Je hebt hier vrij zicht over de landerijen naar de Dinkel en het bos van landgoed Singraven. Reeën en ooievaars zijn veel geziene gasten.

Denekamp, Twente, Overijssel, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €310 per twee nachten

minimaal 2 of 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

De Kampstede

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Het Haerman

De Lutte, Twente

1

1

1

Resi

Empe, Gelderland

1

1

1

Vakantiehuis De Scheper

Winterswijk, Achterhoek

1

1

1

SELECTIES

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page