Vanuit De Kampstede lopen er diverse wandelroutes en fietsroutes. Vlakbij is het Almelo-Nordhorn kanaal met het mooie Schuivenhuisje. Op loopafstand is Kasteel Singraven, een oude watermolen en een restaurant. Op fietsafstand zijn de natuurgebieden 't Everloo, Springendal, Rodeveld, Lutterzand en Tankenberg/Paasberg.


Met de auto zijn de natuurgebieden net over de Duitse grens bij Bad Bentheim en Nordhorn snel te bereiken. Bad Bentheim is een oude stad met een kasteel. Ootmarsum is een vestingstad met een rijke geschiedenis, met veel cultuur, kunstateliers en musea.


Voor sportieve activiteiten kun je in Beuningen kano's, mountainbikes, scooters en loop steps huren In Denekamp is er het leuk interactive natuurhistorisch museum Natura Docet Wonderryck.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

groen bouwen

waterbesparing

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

Tom en Ilona zijn al jaren bezig de oude boerderij te verbouwen en van alle gemakken voorzien. Ze hebben er bewust voor gekozen om alle gebouwen op het erf energieneutraal te maken. Bij de verbouwing zijn veel oude materialen hergebruikt.


De vakantiewoning wordt verwarmd met vloerverwarming via een houtvergasser.

Het hout uit eigen bos komt van snoeien en bosonderhoud. Warm water wordt opgewarmd door heatpipes op het dak. De eigen stroom komt van de zonnepanelen op het dak van een van de schuren.


Voor de wc en douchen is er een eigen waterinstallatie. Voor het schoonmaken worden natuurazijn en groene zeep gebruikt. Het afval wordt gescheiden op papier, glas, groen, plastic en rest. Op fietsafstand zijn lokale producten, zoals boerderijvlees en van het zuivelhuiske en natuurwinkel.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Kampstede

Prachtig huisje op een landgoed langs een meanderende riviertje

De Kampstede ligt op een oud erf aan de rand van Landgoed het Singraven, vlakbij het meanderende riviertje De Dinkel. De rijke geschiedenis van Twente vindt je hier terug, het erf is als sinds 1475 beschreven.


De vakantiewoning is van oorsprong een kippenschuur die Tom en Ilona zelf gerestaureerd hebben. Ze hebben hiervoor hout gebruikt uit hun eigen bos. Afgelopen jaren hebben Tom en Ilona met veel enthousiasme gewerkt aan hun landgoed.


De Kampstede heeft een ruime living met keuken, eet- en woongedeelte. Ook de badkamer met douche en wc zijn op de begane grond. Boven zijn er twee slaapkamers met goede boxspringbedden.


Het huisje heeft een zonnig terras met over de hele breedte een elektrisch zonnescherm. Je hebt hier vrij zicht over de landerijen naar de Dinkel en het bos van landgoed Singraven. Reeën en ooievaars zijn veel geziene gasten.

Denekamp, Twente, Overijssel, Nederland

max 4 personen

vanaf €310 per 2 nachten

per 2 of 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?