Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland.

waterbesparing

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Tom en Ilona zijn al jaren bezig de oude boerderij te verbouwen en van alle gemakken te voorzien. Ze hebben er bewust voor gekozen om alle gebouwen op het erf energieneutraal te maken. Bij de verbouwing zijn veel oude materialen hergebruikt.


De vakantiewoning wordt verwarmd met vloerverwarming via een houtvergasser.

Het hout uit eigen bos komt van snoeien en bosonderhoud. Warm water wordt opgewarmd door heatpipes op het dak. De eigen stroom komt van de zonnepanelen op het dak van één van de schuren.


Voor de wc en douchen is er een eigen waterinstallatie. Voor het schoonmaken worden natuurazijn en groene zeep gebruikt. Het afval wordt gescheiden op papier, glas, groen, plastic en rest. Op fietsafstand zijn lokale producten te vinden, zoals boerderijvlees, het zuivelhuuske en de natuurwinkel.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

De Kampstede

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Kampstede

Prachtig huisje op een landgoed langs een meanderend riviertje

De Kampstede ligt op een oud erf aan de rand van Landgoed het Singraven, vlakbij het meanderende riviertje de Dinkel. De rijke geschiedenis van Twente vind je hier terug, het erf is al sinds 1475 beschreven.


De vakantiewoning is van oorsprong een kippenschuur die Tom en Ilona zelf gerestaureerd hebben. Ze hebben hiervoor hout gebruikt uit hun eigen bos. Afgelopen jaren hebben Tom en Ilona met veel enthousiasme gewerkt aan hun landgoed.


De Kampstede heeft een ruime living met keuken, eet- en woongedeelte. Ook de badkamer met douche en wc zijn op de begane grond. Boven zijn er twee slaapkamers met goede boxspringbedden.


Het huisje heeft een zonnig terras met over de hele breedte een elektrisch zonnescherm. Je hebt hier vrij zicht over de landerijen naar de Dinkel en het bos van landgoed Singraven. Reeën en ooievaars zijn veel geziene gasten.

Denekamp, Twente, Overijssel, Nederland

max ... personen

vanaf €310 per 2 nachten

minimaal 2 of 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

Vanuit De Kampstede lopen er diverse wandelroutes en fietsroutes. Vlakbij is het Almelo-Nordhorn kanaal met het mooie Schuivenhuisje. Op loopafstand is Kasteel Singraven, een oude watermolen en een restaurant. Op fietsafstand zijn de natuurgebieden 't Everloo, Springendal, Rodeveld, Lutterzand en Tankenberg/Paasberg.


In Denekamp is er het leuke, interactieve natuurhistorisch museum Natura Docet Wonderryck. Ootmarsum is een vestingstad met een rijke geschiedenis, met veel cultuur, kunstateliers en musea. Voor sportieve activiteiten kun je in Beuningen kano's, mountainbikes, scooters, loopsteps en nog meer huren.


Met de auto zijn de natuurgebieden net over de Duitse grens bij Bad Bentheim en Nordhorn snel te bereiken. Bad Bentheim is een oude stad met een kasteel.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?