Vakantiehuis de Beekloft staat in de gemeente Haaksbergen. Het dichtstbijzijnde dorpje is Buurse, een lieflijk kerkdorpje met een paar winkels.


Het leuke van Twente is, dat steden en buitengebied nauw zijn verbonden. Ook in de steden en dorpen is volop groen. In de dorpen vind je vaak onverwachte winkels, kunst en musea. Diepenheim is bijvoorbeeld een echt kunstdorp. In Delden werd onlangs het nieuwe kunstmuseum No Hero geopend. In  Haaksbergen is het leuke museum Buurtspoorweg, van waar je met een authentieke stoomtrein naar Boekelo kunt. 


Ook zijn er vaak activiteiten voor kinderen. Of ontdek de landgoederen die je overal in Twente vindt. Zoals het bos- en waterrijke landgoed het Lankheet aan de Buurserbeek.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

De Beekloft wordt met een biomassaketel op een duurzame wijze verwarmd. Naast deze hoofdverwarming is er ook een pelletkachel die zorgt voor lokale warmte en sfeer. Alle gebruikte pellets zijn ENplus A1 gecertificeerd, afkomstig uit reststromen van bijvoorbeeld meubelindustrie.


Met 30 zonnepanelen wordt eigen elektriciteit opgewekt.  Voor warm water is er een warmtepompboiler die tot  75% minder energie verbruikt.


GFT wordt na compostering op eigen erf gebruikt voor bodemverbetering. Ook

restafval, plastic, blik en verpakkingsmaterialen en glas wordt gescheiden.

Voor schoonmaak worden biologisch afbreekbare schoonmaakproducten gebruikt van o.a. Ecover en Frosch.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Beekloft

Authentiek en kleinschalig logiesverblijf op een eeuwenoud erf

De Beekloft is een gerenoveerde oude vakwerkschuur die in gebruik is als duurzame vakantiewoning. De Beekloft staat op een eeuwenoud erf naast een woonboerderij.


De ruime zithoek en woonkeuken bevinden zich, net als in een loft, in een open ruimte. Er is een gezellige zithoek met een pellet kachel. Openslaande deuren naar een eigen terras versterken het gevoel dat je hier midden in de natuur bent. Bij mooi weer is het een heerlijk plekje voor een ontbijt in de ochtendzon.


Op de begane grond is een badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. Op de eerste verdieping zijn een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden.

Buurse, Haaksbergen, Twente, Overijssel, Nederland

max 4 personen

vanaf €400 voor een weekend

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, boerderij

LOCATIE

VIDEO

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?