top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De Beekloft wordt met een biomassaketel op een duurzame wijze verwarmd. Naast deze hoofdverwarming is er ook een pelletkachel die zorgt voor lokale warmte en sfeer. Alle gebruikte pellets zijn ENplus A1 gecertificeerd, afkomstig uit reststromen van bijvoorbeeld meubelindustrie.


Met 30 zonnepanelen wordt eigen elektriciteit opgewekt. Voor warm water is er een warmtepompboiler die tot 75% minder energie verbruikt.


GFT wordt na compostering op eigen erf gebruikt voor bodemverbetering. Ook

restafval, plastic, blik en verpakkingsmaterialen en glas worden gescheiden.

Voor schoonmaak worden biologisch afbreekbare schoonmaakproducten gebruikt van o.a. Ecover en Frosch.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Beekloft

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Beekloft

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Vakantiehuis de Beekloft staat in de gemeente Haaksbergen. Het dichtstbijzijnde dorpje is Buurse, een lieflijk kerkdorpje met een paar winkels.


Het leuke van Twente is, dat steden en buitengebied nauw zijn verbonden. Ook in de steden en dorpen is volop groen. In de dorpen vind je vaak onverwachte winkels, kunst en musea. Diepenheim is bijvoorbeeld een echt kunstdorp. In Delden werd onlangs het nieuwe kunstmuseum No Hero geopend. In Haaksbergen is het leuke museum Buurtspoorweg, van waar je met een authentieke stoomtrein naar Boekelo kunt.


Ook zijn er vaak activiteiten voor kinderen. Of ontdek de landgoederen die je overal in Twente vindt. Zoals het bos- en waterrijke landgoed het Lankheet aan de Buurserbeek.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Authentiek verblijf op een eeuwenoud erf

De Beekloft is een gerenoveerde oude vakwerkschuur die in gebruik is als duurzame vakantiewoning. De Beekloft staat op een eeuwenoud erf naast een woonboerderij.


De ruime zithoek en woonkeuken bevinden zich, net als in een loft, in een open ruimte. Er is een gezellige zithoek met een pellet kachel. Openslaande deuren naar een eigen terras versterken het gevoel dat je hier midden in de natuur bent. Bij mooi weer is het een heerlijk plekje voor een ontbijt in de ochtendzon.


Op de begane grond is een badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. Op de eerste verdieping zijn een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden.

Buurse, Haaksbergen, Twente, Overijssel, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €400 voor een weekend

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, boerderij

De Beekloft

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Wildenberg

Zuidwolde, Drenthe

1

1

1

Het Haerman

De Lutte, Twente

1

1

1

Hospitaliteit

Enschede, Twente

1

1

1

De Kampstede

Denekamp, Twente

1

1

1

SELECTIES

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page