top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Joop en Albertien willen duurzaam ondernemen en zijn er trots op dat hun B&B een gouden Green Key label heeft. Samen met honderd andere ondernemers zetten ze zich in voor een duurzamer waddengebied.


Joop en Albertien hebben de monumentale herberg zelf verbouwd. De B&B wordt verwarmd met een pelletkachel. Op het dak liggen zonnecollectoren en zonnepanelen voor warm water en eigen elektriciteit. Er is een laadpaal voor je elektrische auto.


De kranen en douches zijn waterbesparend. Voor de schoonmaak en was worden ecologische schoonmaakproducten gebruikt. Voor de was wordt een warmtepompdroger gebruikt. Veel van de meubelen zijn hergebruikt. Joop en Albertien hebben een breakfast à la carte voor je, zodat er geen of minimaal eten overblijft. Ook een veganistisch ontbijt is mogelijk.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Bed en Breakfast Marrum

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Bed en Breakfast Marrum

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Marrum is een gemoedelijk dorpje achter de dijken van de Waddenzee. Hier heb je de ruimste vergezichten van Nederland over de eeuwenoude polder en terpdorpjes. Met minder dan tien minuten fietsen sta je op de dijk met zicht op Ameland en Terschelling. Een bijzonder plekje is het kunstwerk op de dijk bij Marrum waar letterlijk een stukje dijk is opgetild op pilaren. In de omgeving kun je prachtig wandelen in Nationaal Park Lauwersmeer, Nationaal Park De Alde Feanen en Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Ook ben je zo in de Friese steden Dokkum en Leeuwarden. In de havens van Lauwersoog en Holwerd kun je de boot nemen naar Schiermonnikoog en Ameland.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een kleurrijke B&B met veel persoonlijke aandacht

Joop wilde al lang een eigen B&B, samen met Albertien werd hij verliefd op een

voormalige herberg van begin 1800 vlakbij de Waddenzee in het noorden van Fryslân. Joop en Albertien willen je graag laten thuis voelen, met persoonlijke aandacht, flesje wijn, fijne massagestoelen en in de lounge gratis duurzame verse bonenkoffie. Op verzoek maken Joop en Albertien een heerlijke en eerlijke avondmaaltijd voor je klaar.


De B&B heeft twee kamers en een appartement. In de voormalige toneelzaal op de eerste verdieping vind je het appartement, geschikt voor zes personen. De ruime living met kleurige vloerbedekking heeft een ruime zithoek, eethoek en een complete open keuken. Vanuit de woonkamer stap je in de knusse bedstee met prachtig uitzicht. Boven de bedstee is een hoogslaper met nog mooier uitzicht. 


Ook is er een ruime slaapkamer met twee, te koppelen, bedden. De badkamer heeft een ruime inloopdouche  Ook de tweepersoonskamers ‘podium’ en ‘stalles’ zijn kleurrijk en hebben beiden een eigen badkamer.

Marrum, Waddengebied, Fryslân, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 6 personen, 3 kamers

vanaf €90 per nacht

verblijf per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, appartement

Bed en Breakfast Marrum

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Het Koetshuis

Jelsum, Fryslân

1

1

1

SELECTIES

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page