top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De Groene Mus is een 100% veganistische B&B, niet alleen voor het ontbijt maar in alles. Er zijn geen dierlijke producten gebruikt in de inrichting van de B&B. Ook de schoonmaakmiddelen zijn veganistisch. In de badkamer van de B&B staan veganistische shampoos.


De eigen elektriciteit komt van de 20 zonnepanelen op het huis. De B&B is goed geïsoleerd en wordt verwarmd met een hybride lucht-warmtepomp. Waar mogelijk zijn de meubels hergebruikt en opgefrist door Ron en Ineke. Om zo weinig mogelijk eten te verspillen werken Ron en Ineke met een menukaart voor het ontbijt. Ook het afval wordt gescheiden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B De Groene Mus

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B De Groene Mus

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

B&B De Groene Mus ligt op een kleinschalig vakantiepark tussen het dorp Wervershoof en Medemblik in. Met 5 minuten fietsen ben je bij het IJsselmeer. Iets verder bij de Vooroever kun je zomers zelfs aan het strand liggen en kijken naar de vele zeilboten die langs varen. Een leuke fietstocht is over de Markerwaarddijk tussen het IJsselmeer en het Markermeer.


In Medemblik ligt het middeleeuwse kasteel Radboud. Medemblik is de oudste stad van West-Friesland en telt meer dan tachtig rijksmonumenten. Ook het historische havenstadje Enkhuizen met het Zuiderzeemuseum is een aanrader.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een 100% veganistische B&B!

Ron en Ineke willen hun mooie plek aan het water in het Westfriese Wervershoof graag met anderen delen. Op de bovenverdieping zijn twee ruime B&B kamers en een kleurrijke badkamer. Vanuit kamer Bamboe heb je een prachtig uitzicht over het water. De kamer heeft een gezellige zithoek en een ruime eettafel. Kamer Gras, aan de voorkant van het huis, heeft een hoog plafond en straalt rust uit. Beide kamers worden nooit apart verhuurd, zodat je altijd privé hebt. De badkamer heeft een ruime inloopdouche en twee wastafels. Ook bevindt zich hier het toilet.


De B&B ligt aan het water, met een prachtig uitzicht en een grote tuin waar je heerlijk kunt relaxen. In de tuin kom je veel vogels tegen, zoals de groenling. Het is heerlijk ontbijten in de tuin, op één van de terrassen. Ron en Ineke zijn veganistisch en vinden het leuk je te laten zien en proeven dat veganistisch eten heel lekker is. De Groene Mus is dan ook een 100% veganistische B&B.

Wervershoof, Medemblik, Westfriesland, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 2 kamers

vanaf €98 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

B&B De Groene Mus

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Hollands Welvaren

Barsingerhorn, Noord-Holland

1

1

1

B&B Heerlijck Gastvrij

De Mortel, Noord-Brabant

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page