top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Jellie en Jouke hebben de voormalige ligboxenstal duurzaam verbouwd. De schuur is nu volgens de huidige normen geïsoleerd en voorzien van isolerende glazen puien. Middels houtskeletbouwwanden zijn nieuwe ruimtes gemaakt. De wanden zijn geïsoleerd met schapenwol De gevelplaten en andere bouwmaterialen zijn in de toekomst eenvoudig recyclebaar en het hout heeft het fsc keurmerk.


Op het dak liggen zo’n zeventig zonnepanelen, waarmee de B&B zelfvoorzienend is. De B&B wordt verwarmd en gekoeld met lucht-lucht warmtepompen, of te wel airco’s. Het kraanwater wordt verwarmd met een elektrische boiler. Voor je elektrische auto en fiets zijn er laadpalen aanwezig.


Er wordt schoongemaakt met ecologische producten en het afval wordt gescheiden. Voor het ontbijt gebruiken Jellie en Jouke zoveel mogelijk vers en zonder verpakking. Sap, honing, jam, roomboter, eieren komen direct van de boer of uit lokale winkels.  Stoelen, tafels, kasten en tuinmeubelen zijn hergebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B Hippe Schuur

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B Hippe Schuur

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Noardlike Fryske Wâlden is een coulissenlandschap. Dit Nationaal Landschap heeft veel elzensingels en voelt intiem aan. Je kunt hier prachtig fietsen en wandelen. Zoals in de waterrijke natuurgebieden Groene Ster en de Grote Wielen tussen Tytsjerk en Leeuwarden. Ook zijn hier veel mogelijkheden voor watersport. Of je kunt een stuk van de Elfstedenroute fietsen naar Leeuwarden, Bartlehiem of zelfs helemaal naar Dokkum. Een bezoek aan het ‘elfsteden’ stadje Dokkum is zeker de moeite waard. Voor kids is er Sanjesfertier en Aquazoo.


Ook het Nationaal Park Lauwersmeer is in de buurt. Vroeger was hier de Lauwerszee, op de oude zeebodem is nu een prachtig en ruig landschap ontstaan.  Verder is een dagtocht naar Ameland en Schiermonnikoog mogelijk.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Strak modern met adembenemend uitzicht

Jellie en Jouke hebben een oude koeienstal nieuw leven ingeblazen en getransformeerd tot een inspirerende Bed & Breakfast met twee lichte en ruime kamers. B&B Hippe Schuur ligt midden op het Friese platteland, minder dan tien minuten fietsen van het dorpje Tytsjerk. De strakke moderne schuur ligt naast een oude rietgedekte boerderij.


Je komt binnen door een ruime en gezellige gang. Vanuit de kamers heb je vrij uitzicht over de landerijen. Via de grote schuifpui kom je direct op je eigen terras en de gezamenlijke loungeplek direct aan het water. Je hebt zowel binnen als buiten prachtige vergezichten. Ook is het heerlijk slapen op goede kwaliteit boxspringbedden. Beide kamers hebben een ensuite badkamer met luxe inloopdouche. De kamers hebben een klein tafeltje met twee eetstoelen, koelkastje en gelegenheid voor koffie en thee. Voor het verse ontbijt is er een ruime en gezellige ontbijtruimte.

Tytsjerk, Fryske Wâlden, Fryslân, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen, 2 kamers

€240 voor 2 nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, boerderij

B&B Hippe Schuur

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Silo161

Ruinerwold, Drenthe

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page