B&B Molmento bevindt zich op de plek waar ooit Kristiens grootouders woonden. De majestueuze eik achteraan in de tuin getuigt nog steeds van deze familiegeschiedenis.


De omgeving is een paradijs voor wandelaars en fietsers. B&B Molmento bevindt zich langs het fietsroutenetwerk, op 3 km van de Molse Meren. Een kenmerkend gebied met blauwe wateren, groene bossen en wit zand. De kanalen en meren brengen je langs de mooiste plekjes waar de stilte nog echt stil is.


Een abdij of museum bezoeken, een boottochtje maken of zwemmen in het Zilvermeer; je komt gegarandeerd tijd tekort om alles te ontdekken!

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

warmte terugwin

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

Kristien en Peter zijn continu op zoek naar  een mooie balans tussen comfort en impact op de wereld.  Zij willen hun gasten graag inspireren.


B&B Molmento is zeer goed geïsoleerd, heeft  een ventilatiesysteem met warmteterugwin en een geothermische waterpomp voor de verwarming en warm water.  Ook zijn er 60 zonnepanelen en grote zuid-west gerichte glaspartijen.


Het water voor de toiletten en de tuin komt uit drie grote regenwaterputten met een totale capaciteit van 20.000 liter. Voor het onderhoud en de was gebruiken ze vrijwel uitsluitend ecologische producten.  De was wordt zoveel mogelijk in de buitenlucht gedroogd.


Bij het ontbijt worden biologische ingrediënten gebruikt en wegwerpverpakkingen vermeden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

B&B Molmento

Genieten van het leven, een perfect moment voor jezelf in Mol!

Kristien en Peter ontvangen sinds 2014 met veel liefde gasten van over de hele wereld in hun B&B. Daar waar de winters het koudst zijn en de zomers het warmst, in de Antwerpse Kempen, vind je Molmento. Het eigentijdse minimalistische gebouw is licht, open en een tikkeltje zen.  De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht. Molmento telt vier gastenkamers, paars, groen, blauw en oranje.  Elke kamer is voorzien van een ensuite badkamer met inloop regendouche, een riant boxspringbed, een koelkastje en koffie en thee.


Bij de bouw van Molmento is bewust gekozen voor duurzame en energiezuinige oplossingen. De aandacht hiervoor trekken Kristien en Peter door in het dagelijks leven in de B&B en bij het ontbijt. Maar wel zo dat jij als gast veel comfort ervaart.


Ook in de gemeenschappelijke ruimte kun je genieten van de rustige Molmento-sfeer. Bij mooi weer kan dat trouwens ook op het heerlijke loungeterras.

Mol, Molse Meren, Kempen, Antwerpen, België

max 2 personen, 4 kamers

vanaf €100 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?