top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Kristien en Peter zijn continu op zoek naar een mooie balans tussen comfort en impact op de wereld. Zij willen hun gasten graag inspireren.


B&B Molmento is zeer goed geïsoleerd, heeft een ventilatiesysteem met warmteterugwin en een geothermische waterpomp voor de verwarming en warm water. Ook zijn er 60 zonnepanelen en grote zuid-west gerichte glaspartijen.


Het water voor de toiletten en de tuin komt uit drie grote regenwaterputten met een totale capaciteit van 20.000 liter. Voor het onderhoud en de was gebruiken ze vrijwel uitsluitend ecologische producten. De was wordt zoveel mogelijk in de buitenlucht gedroogd.


Bij het ontbijt worden biologische ingrediënten gebruikt en wegwerpverpakkingen vermeden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B Molmento

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B Molmento

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

B&B Molmento bevindt zich op de plek waar ooit Kristiens grootouders woonden. De majestueuze eik achter in de tuin getuigt nog steeds van deze familiegeschiedenis.


De omgeving is een paradijs voor wandelaars en fietsers. B&B Molmento bevindt zich langs het fietsroutenetwerk, op 3 km van de Molse Meren. Een kenmerkend gebied met blauwe wateren, groene bossen en wit zand. De kanalen en meren brengen je langs de mooiste plekjes waar de stilte nog echt stil is.


Een abdij of museum bezoeken, een boottochtje maken of zwemmen in het Zilvermeer; je komt gegarandeerd tijd tekort om alles te ontdekken!

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een perfect moment voor jezelf in Mol!

Kristien en Peter ontvangen sinds 2014 met veel liefde gasten van over de hele wereld in hun B&B. Daar waar de winters het koudst zijn en de zomers het warmst, in de Antwerpse Kempen, vind je Molmento. Het eigentijdse minimalistische gebouw is licht, open en een tikkeltje zen. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht. Molmento telt vier gastenkamers, paars, groen, blauw en oranje. Elke kamer is voorzien van een ensuite badkamer met inloop regendouche, een riant boxspringbed, een koelkastje en koffie en thee.


Bij de bouw van Molmento is bewust gekozen voor duurzame en energiezuinige oplossingen. De aandacht hiervoor trekken Kristien en Peter door in het dagelijks leven in de B&B en bij het ontbijt. Maar wel zo dat jij als gast veel comfort ervaart.


Ook in de gemeenschappelijke ruimte kun je genieten van de rustige Molmento-sfeer. Bij mooi weer kan dat trouwens ook op het heerlijke loungeterras.

Mol, Molse Meren, Kempen, Antwerpen, Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 8 personen, 4 kamers

vanaf €100 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

B&B Molmento

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Weide Wereld

Beernem, Brugge

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page