Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland.

waterbesparing

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De B&B is verbouwd en afgewerkt met ecologische bouwmaterialen, zoals  papiervlokken voor dakisolatie.


Middels een warmteterugwin ventilatie en zeer goede isolatie is de B&B een lage energiewoning met een constante temperatuur. De B&B wordt verwarmd met twee houtkachels met fijnstoffilters, de cv-ketel wordt enkel gebruikt als back up. De elektriciteit wordt geproduceerd door zonnepanelen.

Alle sanitaire voorzieningen werken op regenwater. De B&B wordt gepoetst met ecologische schoonmaakproducten.


De inkopen voor het ontbijt gebeuren lokaal en bijna alles is biologisch. Ook zijn Bruno en Petra lid van een biologische pluktuin, waar ze groenten en fruit halen. In de gastenkeuken staat een afvalbak waarin afval direct gescheiden kan worden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

De Weide Wereld

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Weide Wereld

Logeren temidden van de natuur op een boogscheut van Brugge

De Weide Wereld ligt in het natuurgebied 'Beverhoutsveld' op een kwartiertje rijden van Brugge. Het ecologisch gerenoveerd landhuis straalt charme, rust, sfeer en warmte uit. Het interieur van deze bed and breakfast is een mix van bohemien stijl, vintage en spulletjes meegebracht van wereldreizen van Bruno en Petra.


In de winter kun je na een wandeling heerlijk opwarmen bij de houtkachel in de gasten-zithoek, waar je een weids zicht hebt over het natuurgebied. Zomers is het goed toeven in de tuin, ontspannen onder de lindeboom, op één van de terrasjes of gewoon relaxen met zicht op de schapen.


Het ontbijt is biologisch met zelfgemaakte confituren en zelfgebakken brood.

Bij mooi weer wordt dit buiten geserveerd op één van de vele plekjes in de landschapstuin of gezellig samen aan de lange kloostertafel.


De Siwa en Cochin kamer kijken uit op het natuurgebied en beschikken elk over een badkamer met douche. Aleppo is de ruimste kamer, de oude badkuip op pootjes staat open in de kamer.

Beernem, Beverhoutsveld, Brugge, West-Vlaanderen, België

max ... personen

vanaf €80 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, landhuis

LOCATIE

VIDEO

De B&B ligt in een  stiltegebied in de groene zone rondom Brugge. De B&B ligt aan meerdere fiets- en wandelroutes, mountainbike-parcours en ruiterpaden.  Met een half uurtje fietsen via het natuurgebied Beverhoutsveld ben je in het centrum van Brugge. Een stevige wandeling van twee uur is natuurlijk ook mogelijk. De iets langere route kanaal Brugge-Gent is ook een aanrader.


In de Warandeputten kun je rondwandelen naar meerdere vogelkijkhutten waar je mooie water- en moerasvogels kunt spotten.


Met de auto sta je in een halfuur in Gent. In de regio zijn veel leuke musea zoals Mu.ZEE in Oostende en Permekemuseum in Jabbeke. In Brugge is het Groeningemuseum met zijn Vlaamse Primitieven een aanrader.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?