top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De B&B is verbouwd en afgewerkt met ecologische bouwmaterialen, zoals papiervlokken voor dakisolatie. Middels een warmteterugwin ventilatie en zeer goede isolatie is de B&B een lage energiewoning met een constante temperatuur. De B&B wordt verwarmd met twee houtkachels met fijnstoffilters, de cv-ketel wordt enkel gebruikt als back up. De elektriciteit wordt geproduceerd door zonnepanelen. Alle sanitaire voorzieningen werken op regenwater


De B&B wordt gepoetst met ecologische schoonmaakproducten. De inkopen voor het ontbijt gebeuren lokaal en bijna alles is biologisch. Ook zijn Bruno en Petra lid van een biologische pluktuin, waar ze groenten en fruit halen. In de gastenkeuken staat een afvalbak waarin afval direct gescheiden kan worden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Weide Wereld

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Weide Wereld

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De B&B ligt in een stiltegebied in de groene zone rondom Brugge. De B&B ligt aan meerdere fiets- en wandelroutes, mountainbike-parcours en ruiterpaden. Met een half uurtje fietsen via het natuurgebied Beverhoutsveld ben je in het centrum van Brugge. Een stevige wandeling van twee uur is natuurlijk ook mogelijk. De iets langere route kanaal Brugge-Gent is ook een aanrader.


In de Warandeputten kun je rondwandelen naar meerdere vogelkijkhutten waar je mooie water- en moerasvogels kunt spotten.


Met de auto sta je in een halfuur in Gent. In de regio zijn veel leuke musea zoals Mu.ZEE in Oostende en Permekemuseum in Jabbeke. In Brugge is het Groeningemuseum met zijn Vlaamse Primitieven een aanrader.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Logeren temidden van de natuur op een boogscheut van Brugge

De Weide Wereld ligt in het natuurgebied 'Beverhoutsveld' op een kwartiertje rijden van Brugge. Het ecologisch gerenoveerd landhuis straalt charme, rust, sfeer en warmte uit. Het interieur van deze bed and breakfast is een mix van bohemien stijl, vintage en spulletjes meegebracht van wereldreizen van Bruno en Petra.


In de winter kun je na een wandeling heerlijk opwarmen bij de houtkachel in de gasten-zithoek, waar je een weids zicht hebt over het natuurgebied. Zomers is het goed toeven in de tuin, ontspannen onder de lindeboom, op één van de terrasjes of gewoon relaxen met zicht op de schapen.


Het ontbijt is biologisch met zelfgemaakte confituren en zelfgebakken brood. Bij mooi weer wordt dit buiten geserveerd op één van de vele plekjes in de landschapstuin of gezellig samen aan de lange kloostertafel. De Siwa en Cochin kamer kijken uit op het natuurgebied en beschikken elk over een badkamer met douche. Aleppo is de ruimste kamer, de oude badkuip op pootjes staat open in de kamer.

Beernem, Beverhoutsveld, Brugge, West-Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

3 - 4 personen, 3 kamers

vanaf €105 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, landhuis

De Weide Wereld

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

B&B De Vossenbarm

Snellegem, West-Vlaanderen

1

1

1

B&B KOOON

Staden, West-Vlaanderen

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page