De B&B ligt in een  stiltegebied in de groene zone rondom Brugge. De B&B ligt aan meerdere fiets- en wandelroutes, mountainbike-parcours en ruiterpaden.  Met een half uurtje fietsen via het natuurgebied Beverhoutsveld ben je in het centrum van Brugge. Een stevige wandeling van twee uur is natuurlijk ook mogelijk. De iets langere route kanaal Brugge-Gent is ook een aanrader.


In de Warandeputten kun je rondwandelen naar meerdere vogelkijkhutten waar je mooie water- en moerasvogels kunt spotten.


Met de auto sta je in een halfuur in Gent. In de regio zijn veel leuke musea zoals Mu.ZEE in Oostende en Permekemuseum in Jabbeke. In Brugge is het Groeningemuseum met zijn Vlaamse Primitieven een aanrader.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

eigen lokale stroom

warmte terugwin

groen bouwen

waterbesparing

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

De B&B is verbouwd en afgewerkt met ecologische bouwmaterialen, zoals  papiervlokken voor dakisolatie.


Middels een warmteterugwin ventilatie en zeer goede isolatie is de B&B een lage energiewoning met een constante temperatuur. De B&B wordt verwarmd met twee houtkachels met fijnstoffilters, de cv-ketel wordt enkel gebruikt als back up. De elektriciteit wordt geproduceerd door zonnepanelen.

Alle sanitaire voorzieningen werken op regenwater. De B&B wordt gepoetst met ecologische schoonmaakproducten.


De inkopen voor het ontbijt gebeuren lokaal en bijna alles is biologisch. Ook zijn Bruno en Petra lid van een biologische pluktuin, waar ze groenten en fruit halen. In de gastenkeuken staat een afvalbak waarin afval direct gescheiden kan worden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Weide Wereld

Logeren temidden van de natuur op een boogscheut van Brugge

De Weide Wereld ligt in het natuurgebied 'Beverhoutsveld' op een kwartiertje rijden van Brugge. Het ecologisch gerenoveerd landhuis straalt charme, rust, sfeer en warmte uit. Het interieur van deze bed and breakfast is een mix van bohemien stijl, vintage en spulletjes meegebracht van wereldreizen van Bruno en Petra.


In de winter kun je na een wandeling heerlijk opwarmen bij de houtkachel in de gasten-zithoek, waar je een weids zicht hebt over het natuurgebied. Zomers is het goed toeven in de tuin, ontspannen onder de lindeboom, op één van de terrasjes of gewoon relaxen met zicht op de schapen.


Het ontbijt is biologisch met zelfgemaakte confituren en zelfgebakken brood.

Bij mooi weer wordt dit buiten geserveerd op één van de vele plekjes in de landschapstuin of gezellig samen aan de lange kloostertafel.


De Siwa en Cochin kamer kijken uit op het natuurgebied en beschikken elk over een badkamer met douche. Aleppo is de ruimste kamer, de oude badkuip op pootjes staat open in de kamer.

Beernem, Beverhoutsveld, Brugge, West-Vlaanderen, België

3 - 4 personen, 3 kamers

vanaf €80 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, landhuis

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?