top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

B&B De Vossenbarm is nieuw gebouwd met een zo klein mogelijke belasting van klimaat en milieu. Christine blijft streven naar een nog kleinere ecologische voetafdruk. De vijftig zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit. De B&B is zeer goed geïsoleerd en wordt verwarmd met een warmtepomp en vloerverwarming. Ook is er natuurlijke opwarming door de zon door een optimale orientering. Het tapwater wordt verwarmd met een warmtepompboiler. Om water te besparen wordt regenwater gebruikt met een opslag van 25.000 liter.


Christine gebruikt veel eigen producten uit de kruidentuin, moestuin, boomgaard en eitjes van de kippen voor het ontbijt. Lokaal worden aardbeien, bloemen en kaas gekocht. De koffie en chocolade zijn fairtrade en de wijn, honing en granen biologisch. Er is een strikte afvalsortering, eigen compost en er worden zo weinig mogelijk plastic verpakkingen gebruikt. Er zijn twee laadpalen aanwezig voor je elektrische auto. De Vossenbarm heeft een Green Key label.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B De Vossenbarm

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B De Vossenbarm

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

B&B De Vossenbarm ligt in het beschermd landschap Vloethemveld. Hier vind je veel fiets-, wandel- en ruiterroutes. Met een uurtje fietsen ben je aan de Vlaamse kust. De middeleeuwse stad Brugge ligt op slechts tien kilometer afstand. In het Brugse Ommeland zijn veel kastelen, abdijen, beschermde dorpsgezichten, oude hoeves en molens en kanalen en dijken. Ook zijn er verschillende natuurgebieden. Een ideale plek om tot rust te komen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een oase van verfijnde eenvoud maar met luxe

De ecologische B&B De Vossenbarm is een oase van rust en ontspanning. Vanuit de B&B is er een spectaculair uitzicht over een beschermd landschap in de Vlaamse polder. Een fijne plek met veel stilte, rust en privacy. Verfijnde eenvoud maar toch met comfort en luxe.


De B&B heeft drie ruime suites voor twee personen en twee familiekamers voor vier personen. Alle kamers zijn gelijkvloers en hebben een eigen toilet, inloopdouche, zithoek, tafel en terras. In de gezellige lounge is er een haard, een honesty bar en een aparte ontbijtruimte. Je krijgt een stevig ontbijt met streekeigen natuurproducten en lekkers uit eigen moestuin en boomgaard.


Christine ontvangt je gastvrij en in de B&B is er een familiale sfeer. De dierenliefde is hoog en je hond is ook welkom. Je mag altijd helpen met dieren voederen en verzorgen op het erf.

Snellegem, Jabbeke, Vloethemveld, Brugse Ommeland, West-Vlaanderen, Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 14 personen, 5 kamers

vanaf €115 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

B&B De Vossenbarm

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Terre du Nord

Ramskapelle, West-Vlaanderen

1

1

1

B&B De Vossenbarm

Snellegem, West-Vlaanderen

1

1

1

De Weide Wereld

Beernem, Brugge

1

1

1

SELECTIES

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page