top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Het oude vervallen pand is volledig gerenoveerd, geïsoleerd en van het gas gehaald. De zonnepanelen zorgen voor eigen elektriciteit. B&B Tholen wordt verwarmd met een warmtepomp.


De oude balkenplafonds en de houten keuken zijn hersteld en hergebruikt. Het originele natuurstenen terrazzo werkblad is opnieuw gepolijst. De vloeren zijn van hout en voor trappen en dorpels is natuursteen toegepast. Voor de inrichting worden veel vintage meubelen gebruikt.


De terrassen zijn met hergebruikte ‘waaltjes’ betegeld. De waterput in de kelder is hersteld voor de opslag van regen- en grondwater. De planten in de binnentuin krijgen regenwater van het dak. In de tuin is er een verticaal kruidentuintje voor verse kruiden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B Tholen

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B Tholen

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Het vestingstadje Tholen ligt aan het Schelde-Rijnkanaal en heeft een historisch centrum omringd met wallen en vesten. Het stadje staat boordevol met rijksmonumenten. Maak een mooie stadswandeling langs monumenten en pak een gezellig terrasje.


Je kunt in de omgeving naar hartelust suppen, zeilen en zwemmen. Ook wandelen en fietsen kan hier eindeloos. Sofie heeft gratis kayakken en fietsen voor je klaar staan. Buiten het stadje vind je het natuurgebied ‘De Slikken van de Heen’, met veel slikken, schorren en stukjes bos. Ook kun je hier wisenten en koniks tegenkomen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Karakteristiek logement in een oud kaaswinkeltje

Sofie heeft van een karakteristiek oud kaaswinkeltje een mooi gastenverblijf en B&B gemaakt. De B&B ligt op een voormalig eiland, in het historische stadje Tholen, niet ver van een jachthaven.


De Kaêmer is een luxe tweepersoonskamer met ensuite badkamer. ‘t Uusje is een compleet gastenverblijf met een keuken, tuin en eigen sauna. In dit gastenverblijf is er een kingsize boxspringbed voor twee personen en een houten bedstee voor één persoon.


Voor het ontbijt gebruikt Sofie producten van een boerderijwinkel in de buurt. Ook bakt Sofie zelf zoetigheden.  Naast een lekker ontbijt kan Sofie ook een snackje of hapjes voor je verzorgen. Bij mooi weer kun je ontbijten op het terras in het sfeervolle groene stadstuintje. Ook is hier de Finse sauna, infrarood sauna en een stortemmer om af te koelen.

Tholen, Zeeland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 5 personen, 2 gastenverblijven

vanaf €190 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning

B&B Tholen

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Eco Hotel Fevery

Brugge, West-Vlaanderen

1

1

1

Tuk aan de Vliet

Leiden, Zuid-Holland

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page