top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Duurzaamheid begon voor Paul in de zomer van 2009, toen hij verbleef in een hotel met een groen dak. Dat inspireerde Paul om het platte dak van hotel Fevery te voorzien van vetplantjes die de regen absorberen en de kamers veel beter koel houden.


Hierna volgden meer maatregelen, zoals een zonneboiler en door het hotel beter te isoleren. Ondertussen is de zonneboiler vervangen door zonnepanelen waardoor er nog meer energie bespaard kon worden. Als de zon schijnt wordt de overtollige energie opgeslagen in de warmwaterboiler. Zo is er ook ‘s avonds duurzaam verwarmd water voor de douches en (vaat)wasmachines. Het hotel wordt hybride verwarmd met een lucht warmtepomp van de airco en op koude dagen met een cv-ketel. Naast het hotel zijn er twee elektrische laadpalen, ook kun je een privé parkeerplaats met een Tesla laadpaal boeken.


Het GFT afval wordt gescheiden en voor de schoonmaak worden gecertificeerde eco producten gebruikt op basis van enzymen. Paul geeft je ecotips hoe je je verblijf zo duurzaam mogelijk kunt maken.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Eco Hotel Fevery

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Eco Hotel Fevery

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Brugge is een historische stad met veel erfgoed en middeleeuwse straten en reien of te wel grachten. Bijzonder zijn ook de vele gebouwen in de neo-Brugse stijl uit de negentiende eeuw. Op de Grote Markt staat het imposante Belfort. Ook de middeleeuwse St Gilliskerk naast het hotel is een bezoek waard. Met tien minuutjes wandelen ben je ook bij het Chocolade Museum. In de buurt van Eco Hotel Fevery zijn er volop lokale restaurantjes en gezellige barretjes te vinden. Ook leuk is op de fiets naar Het Brugs Ommeland te gaan of naar de haven van Zeebrugge.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Kleinschalig familiehotel van een eco-pionier

Duurzaamheid is een passie voor eco-pionier Paul. Zijn Eco Hotel Fevery is het enige hotel in België met het Europees Ecolabel en was in 2022 winnaar van de Gaia Green Awards. Eco Hotel Fevery heeft ook het Green Key label.


Eco Hotel Fevery is een kleinschalig hotel in een rustige buurt in het centrum van Brugge. De oude stad is vlakbij, met enkele minuten wandelen sta je op de Grote Markt. Sinds het einde van de negentiende eeuw is dit reeds een hotel. Echt een familiehotel met tien kamers, zowel meer betaalbare als ruimere kamers met eigen zithoek. Ook is er een familiekamer. Alle kamers hebben een eigen badkamer.


Er is een gezellige salon waar je een drankje kunt drinken en ‘s ochtends kunt ontbijten met lokale, bio en fairtrade producten. De broodjes voor het ontbijt zijn van de lokale bakker, behalve op zondag als deze gesloten is. Het hotel is zeer goed bereikbaar met het OV. Kom je met de auto? Er is een garage met privé parkeerplaats, waar je ook je fiets kunt stallen.

Brugge, West-Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 10 kamers

vanaf €85 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht, minimaal 1-3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

boutique hotel

Eco Hotel Fevery

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Valerius Boutique Hotel

Wormer, Noord-Holland

1

1

1

Site78

Puurs-Sint-Amands, Antwerpen

1

1

1

Villa Emma

Gent, Oost-Vlaanderen

1

1

1

B&B Tholen

Tholen, Zeeland

1

1

1

SELECTIES

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page