top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Het 125 jaar oude pand is nu goed geïsoleerd, zo zijn alle ramen vervangen met hoogrendementsglas. Door ventilatie met warmteterugwinning is er minimaal warmteverlies. Site78 wordt verwarmd met warmtepompen. Eigen elektriciteit is er van zonnepanelen en als de zon niet schijnt dan wordt er 100% groene stroom ingekocht. Door gebruik van domotica wordt het energieverbruik nog verder geoptimaliseerd.


Bouwmaterialen zijn met zorg geselecteerd: ze zijn cradle-to-cradle gecertificeerd of hebben een ander ecolabel. Voor de inrichting is veel hergebruikt, zoals een balie uit een oude kruidenierswinkel en zijn oude stoelen opnieuw gestoffeerd. Ook de bar bestaat uit recup materialen van vroegere horecazaken. Een aantal toiletten wordt met regenwater gespoeld en alle douches en kranen zijn waterbesparend. Er is een ondergrondse parkeergarage in aanbouw waarin ook 4 laadpalen komen. Site78 heeft het Green Key label.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Site78

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Site78

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Site78 ligt in het dorp Puurs-Sint-Amands in de streek Klein-Brabant. De oude romaanse Sint-Pieterskerk in het dorp wordt ook wel de "kathedraal van Klein-Brabant" genoemd.  Van het nabijgelegen station Puurs kun je met een treintje over de oude spoorlijn naar Dendermonde rijden. In Klein-Brabant slingert de Schelde zich een weg tussen groene oevers met slikken en schorren. Met de elektrische fietsen van Site78 kun je deze streek volop verkennen. De eco-bikes worden opgeladen met de zonnepanelen. In het Scheldeland vind je veel kasten, forten, bier- en wijndomeinen. Zo is een bezoek aan Kasteel d'Ursel of Wijndomein Valke Vleug zeker de moeite waard. Ook leuk is om de Schelde over te steken met een veerboot.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een oud herenhuis met een eigentijdse ziel!

Het was een fikse uitdaging om het 19de eeuwse herenhuis te verduurzamen. Site78 is nu een luxe B&B met acht ruime kamers, waar Ilse en Lisa je graag ontvangen. Het oude pand met hoge plafonds en ramen heeft een eigentijdse ziel gekregen.


De kamer Bellis heeft een heerlijke privé patio, waar je kunt genieten van de ecologisch onderhouden binnentuin. Deze kamer is ook samen te huur met de suite Tulipa, een luxe kamer met salon. Via de oude traphal kom je bij de kamers op de eerste verdieping. Hier is de andere suite Tulipa en zijn de stijlvolle Rosea kamers. Op de tweede verdieping, onder de oude dakgebinten is de suite Zinnia. Ook is hier de studio Hosta, waar je met drie personen kunt verblijven.


De comfortabele bedden op de kamers zijn voorzien van zachte bio-katoenen lakens, fairtrade handdoeken en eco zeepjes. Iedere kamer heeft een eigen wc en badkamer. Beneden is er een stijlvolle ontbijtruimte en lounge. Zowel ontbijt als diner is dagvers, biologisch, fairtrade en lokaal.

Puurs-Sint-Amands, Klein-Brabant, Scheldeland, Antwerpen, Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 3 personen, 8 kamers

vanaf €134 per nacht incl. ontbijt

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, boutique hotel, studio

Site78

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

B&B Ateljee Sohie

Hoeilaart, Vlaams-Brabant

1

1

1

Villa Emma

Gent, Oost-Vlaanderen

1

1

1

Eco Hotel Fevery

Brugge, West-Vlaanderen

1

1

1

SELECTIES

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page