top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Villa Emma is meer dan honderd jaar geleden gebouwd en was voor Georges en Hilde een flinke uitdaging om te verduurzamen. De gastenverblijven zijn maximaal geïsoleerd. De kamers worden verwarmd en gekoeld met een warmtepomp. Het kraanwater wordt verwarmd met thermische panelen.


Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor de toiletten, de wasmachine en de tuin. Georges en Hilde zijn lid van de burgercoöperatie Ecopower, voor 100% groene stroom. Ook is er een laadpaal voor je elektrische auto. Je kunt er ook voor kiezen je CO₂-voetafdruk verder te verkleinen door twee Belgische compensatieprojecten; de aanplant van bomen in de buurt van Gent of een project waar landbouwers CO₂ uit de lucht halen of werken met een biovergister.


Georges en Hilde bakken zelf het brood en maken zelf yoghurt van Fairebel melk. De kaas komt van de coöperatieve Gentse kaasmakerij ‘Het Hinkelspel’ en ook het vlees wordt lokaal geproduceerd bij Duroc d’Olives. B&B Villa Emma heeft een Green Key label.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Villa Emma

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Villa Emma

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Neem de fiets naar het oude centrum voor een leuke fietstocht langs historische plekken. Zoals de Gentse torenrij, de bijna honderd meter hoge belforttoren, de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal met het beroemde retabel Het Lam Gods van Jan van Eyck. Of naar de Vrijdagmarkt, één van de oudste pleinen in de stad. Groen vind je in het Citadelpark of in plantentuin van de universiteit. Vanaf de villa ben je in tien minuten buiten de stad waar je kunt fietsen en wandelen in Scheldeland. Je kunt vanaf Villa Emma ook een meerdaagse fietstocht plannen naar Aalst en Antwerpen, je bagage wordt dan gebracht!

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Duurzaam overnachten in een Art Nouveau villa

Villa Emma is een Art Nouveau villa uit 1909 in een rustige groene wijk van Gent, met een kwartiertje fietsen ben je in het historische centrum. De villa staat in een prachtige grote tuin met vijver, waar het heerlijk ontbijten is bij lekker weer. Beneden is een charmante ontbijtkamer met zicht op de tuin. Hilde en Georges hebben een uitgebreid ontbijt voor je met eigen bereide, lokale en fairtrade producten.


Op de tweede verdieping zijn twee gastenverblijven. In gastenkamer Acacia kun je met maximaal drie personen slapen. Deze kamer ademt rust uit en heeft een aparte slaapkamer. Vanuit de zithoek kijk je helemaal omhoog tot in de spits van het torentje, waar de derde slaapplek is. Je kijkt uit op de acaciabomen in de tuin. In de badkamer is er een super ontspannende grote softdouche.


De gastenkamer ‘Tilia’ bestaat uit twee aparte slaapkamers en een aparte luxe badkamer met vrijstaand ligbad. In de grote slaapkamer vind je een tweepersoonsbed en zithoek. In de tweede slaapkamer staat een groot stapelbed.

Gent, Scheldeland, Oost-Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 7 personen, 2 kamers

Vanaf €130 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht, minimaal 1-2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

Villa Emma

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Site78

Puurs-Sint-Amands, Antwerpen

1

1

1

Eco Hotel Fevery

Brugge, West-Vlaanderen

1

1

1

SELECTIES

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page