top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Wilfried en Lisbet hebben zo veel mogelijk gekozen voor duurzame en ecologische materialen met ecolabel, zoals de isolatie van houtvezel. Ateljee Sohie is grondig geïsoleerd volgens nieuwe normen en heeft daardoor minimaal warmteverlies.


Het appartement wordt elektrisch verwarmd. De zonnepanelen zorgen voor het grootste deel voor de eigen stroom. Het regenwater wordt opgevangen en gebruikt om de wc’s te spoelen en voor de tuin. Voor het ontbijt kopen Wilfried en Lisbet zoveel mogelijk lokaal en biologisch. Lisbet maakt voor de schoonmaak  zelfgemaakte producten die gezond zijn en die geen of bijna geen impact hebben op het milieu. Een deel van de meubels en decoratie zijn hergebruikt uit de kringloopwinkel. Ateljee Sohie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf Brussel.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B Ateljee Sohie

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B Ateljee Sohie

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De Groene Gordel is ideaal als je Brussel wilt combineren met rust en natuur. Met het openbaar vervoer ben je in 40 minuten in Brussel. Ateljee Sohie ligt in het dorp Hoeilaart, op een steenworp afstand van het Zoniënwoud. Een deel van het Zoniënwoud bestaat uit beukenwouden, deze delen zijn extra beschermd en staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. De druivenstreek heeft zijn naam gekregen door de druiventeelt onder glas. Vroeger werd Hoeilaart ook wel het 'glazen dorp’  genoemd, ooit stonden er meer dan tienduizend serres  of kassen in het dorp.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Verborgen juweeltje niet ver van Brussel

In de groene gordel om Brussel, in het hart van de Druivenstreek, vind je het verborgen juweeltje Ateljee Sohie. In het achterhuis van Wilfried en Lisbet kijk je uit op de grote groene wilde tuin met een karaktervolle oude serre. Een heerlijke tuin om van de zon te genieten of ‘s avonds bij een kampvuurtje te zitten. Direct aan de tuin ligt een Pinot Noir wijngaard.


Ateljee Sohie is recent gerenoveerd en is stijlvol en eigentijds ingericht. Vanuit de living stap je zo naar buiten op je eigen privé terras. De living heeft een gezellige zithoek, een kleine eettafel en een complete moderne keuken. Via een trap kom je in de open ruimte op de verdieping waar de slaapkamer is. Wakker worden doe je met zicht op de wijngaard! Ook de badkamer is op de verdieping. Op verzoek verzorgen Wilfried en Lisbet een lekker ontbijt voor je.

Hoeilaart, Dijleland, Druivenstreek, Groene Gordel, Vlaams-Brabant, Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen

vanaf €110 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

appartement, vakantiewoning

B&B Ateljee Sohie

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Site78

Puurs-Sint-Amands, Antwerpen

1

1

1

Het Verblijf

Lennik, Vlaams-Brabant

1

1

1

SELECTIES

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page