top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Coen’s loft wordt verwarmd met een warmtepomp op aardwarmte. De warmtepomp wordt ook gebruikt voor warm kraanwater. De eigen elektriciteit komt van de zonnepanelen op het dak.


Het afval wordt gescheiden op glas, papier en restafval. Groente-, fruit- en tuinafval gaan naar de kippen en dwerggeitjes. Het plastic wordt in de gemeente Súdwest-Fryslân na gescheiden. Voor schoonmaak worden zoveel mogelijk producten op ecologische basis gebruikt. Vanuit Bolsward is Coen’s loft goed met de bus bereikbaar.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Coen's Loft

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Coen's Loft

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Het terpdorpje Tjerkwerd, of op z’n Fries Tsjerkwert, heeft minder dan 500 inwoners. Het dorpje ligt aan de Elfstedenroute van Workum naar Bolsward. Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen. Maar ook bootje varen, roeien en vissen is in deze waterrijke omgeving volop mogelijk.


Met een kwartiertje fietsen ben je in Bolsward. Bolsward heeft een mooie oude binnenstad met grachten meer dan honderd monumenten zoals het stadhuis. De distilleerderij van Sonnema Berenburg staat in Bolswerd, maar ook een whiskystoker en bierbrouwer.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Gastvrij genieten van de rust en ruimte

Aan de rand van het kleine dorpje Tjerkwerd vind je Coen’s loft. Een bijgebouw bij een grote Friese woonboerderij is fraai verbouwd tot een bijzonder plekje. Via de trap kom je in de ‘loft’, een grote open ruimte voor koken, wonen en slapen! Vanuit de luxe en complete keuken kun je de gezellige ruimte goed overzien.


Er is een ruime eettafel voor zes personen en comfortabele zithoek met twee fauteuils en een bank. Verscholen achter twee kasten staat een tweepersoons boxspringbed. De bank kan ook als tweepersoons slaapbank gebruikt worden. Door de openslaande deuren met Frans balkon, kijk je prachtig uit over de weilanden.


Op begane grond is een luxe badkamer. Ook is er een schuurruimte met een wasmachine en wasdroger die je kunt gebruiken. Er staat een dames- en herenfiets met versnellingen voor je klaar. Buiten in de tuin zijn verschillende zitjes en is het genieten op de vlonder aan het water.

Tjerkwerd, Fryslân, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen

vanaf €315 voor drie nachten

verhuur per nacht, minimaal 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning, boerderij

Coen's Loft

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Grote Linde

Oostkamp, West-Vlaanderen

1

1

1

De Koeberg

Sint Geertruid, Limburg

1

1

1

SELECTIES

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page