top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

In deze monumentale hoeve uit 1750 is behoud van erfgoed en duurzaamheid gecombineerd. Bij de verbouwing van de stallen zijn veel oude materialen hergebruikt. Ook zijn ecologische materialen zoals hout en isolatie van vlas en hergebruikte luiers gebruikt. De goed geïsoleerde vakantiewoningen worden verwarmd met infraroodpanelen en vloerverwarming. De energie hiervoor wordt opgewekt met 172 zonnepanelen.


Het oud papier wordt ingezameld door een lokale vereniging. Het gft-afval wordt gecomposteerd en op eigen land gebruikt. René en Claudia maken eigen jam voor hun gasten van het fruit uit de boomgaard en hebben 20 bijenkasten.


Ook voor hun biologisch melkveebedrijf vinden René en Claudia duurzaamheid en milieu zeer belangrijk is. Hun kalfjes blijven bij de mama-koe en de koeien lopen meer dan 200 dagen per jaar, dag en nacht buiten. Ook doen ze mee met natuurprojecten zoals de korenwolf, kruidenrijke akkerranden en behoud van hoogstamboomgaarden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Koeberg

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Koeberg

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Hoeve de Koeberg ligt in het gehucht Herkenrade op een steenworp afstand van Maastricht. Geniet van het weidse heuvelende landschap tussen de Voerstreek en het Savelsbos. Het middeleeuwse Sint Geertruid ligt op het Plateau van Margraten en heeft een rijksbeschermd dorpsgezicht. Een perfecte plek om helemaal tot rust te komen, maar ook voor actieve vakanties, zoals wandelen en fietsen.


De Koeberg ligt ook mooi centraal voor een bezoek aan Valkenburg, Aachen of Luik.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een perfecte plek om helemaal tot rust te komen

In het betoverend Zuid-Limburgse heuvellandschap staat deze duurzaam verbouwde monumentale carréhoeve uit 1750. Op de hoeve ruik je nog vers gemaaid gras. De Koeberg is een duurzaam, no-nonsense biologische boerderij. Op het erf proef je de noeste arbeid van het vroegere boerenleven verenigd met de luxe en comfort. De voormalige stallen zijn nu mooie complete gastenverblijven. De inrichting is passend bij de sfeer van de hoeve met ieder een eigen karakter en verhaal.


Zo is de oude varkensstal aan de voorkant van de boerderij nu een tweepersoons studio ook toegankelijk met een rolstoel. De kalverstal en geitenstal zijn zes persoons vakantiewoningen maar ook te combineren tot één groot familieverblijf. Ook de hooizolder en de melkerij, waar vroeger kazen werden gemaakt en melkbussen gekoeld, zijn nu mooie gastenverblijven. Op de omsloten binnenplaats kun je heerlijk gezamenlijk vertoeven.

Sint Geertruid, Herkenrade, Mergelland, Limburg, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 12 personen, 5 woningen

vanaf €270 voor een lang weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, boerderij, familiehuis

De Koeberg

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Terre du Nord

Ramskapelle, West-Vlaanderen

1

1

1

Nynke's Pleats

Piaam, Fryslân

1

1

1

Gastenverblijf Eenink

Zelhem, Achterhoek

1

1

1

SELECTIES

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page