VIDEO

Het landgoed is de leefomgeving van wild met als meest bijzondere bewoners uilen, reeën, fazanten, patrijzen en vleermuizen. Geniet van een wandeling over de Langenberg en het prachtige uitzicht over de Achterhoek. Loop het Boelekeerlspad en hoor het geluid van de boomkikker. Of loop het natuurstruinpad het Markepad.


Ook kun je het mooie coulissenlandschap van de Achterhoek verkennen op de fiets. Langs de fietsknooppunten zijn er vele mooie tochten mogelijk. Zelhem kenmerkt zich door uiteenlopende landschappen.


De vele landgoederen en kastelen die in de directe omgeving liggen zijn een bezoek waard, net zoals de Hanzesteden. Ook is er een mooie golfbaan op kleine afstand. Of ga op pad met een ezel, of klim tussen de boomtoppen in het klimbos.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

De traditionele driekappige boerderij uit 1935 is in 2008 verbouwd tot het Gastenverblijf Eenink.

Om de impact op de omgeving te minimaliseren zijn Marco en Jolanda in 2018 overgeschakeld op duurzame energie. Sindsdien wordt het gastenverblijf energieneutraal verwarmd en gekoeld met een warmtepomp en zonnepanelen.


Marco en Jolanda zijn altijd druk met de grote tuinen rondom de boerderij. Veel fruitbomen, een pluktuin, heemtuin en poelen voor eigen wateropvang. De bomen en houtsingels worden gebruikt om de houtvoorraad op peil houden.


Marco en Jolanda zijn gastheer en gastvrouw van het landschap, voor het natuureducatie programma van IVN.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Gastenverblijf Eenink

Beleef het hedendaagse Achterhoekse buitenleven

Net buiten het Achterhoekse dorpje Zelhem ligt Gastenverblijf Eenink. Tijdens de verbouwing hebben Marco en Jolanda het historische karakter van de boerderij uit 1935 behouden. Ook al is de stijl hetzelfde, iedere kamer is anders!


Het verblijf ligt in een landelijke omgeving direct naast het natuurgebied de Langenberg. Echt een plek waar je van het buitenleven kunt genieten. Vanuit je kamer loop je zo door de omliggende tuinen en de vele wandelpaden over aangrenzende landerijen.


Speel jeu de boules op het gazon of onderneem een andere actieve activiteit. Denk na over je leven terwijl je in de vuurkorf kijkt en geniet van een verfrissing. Of maak vrolijke drankjes op het terras en glij daarna helemaal ontspannen in een heerlijk bed.


Met donzige dekens, zacht linnen en regendouches komt je tot rust onder hoge plafonds en historische details. ‘s Ochtends bij het ontbijt zijn er verse eieren en warm brood. Er worden zoveel mogelijk streek- en seizoensproducten gebruikt, ook uit eigen tuin.

Zelhem, Achterhoek, Gelderland, Nederland

max 10 personen, 4 kamers

vanaf €100 per nacht voor 2 personen

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, boerderij, landhuis

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?