top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Om de natuur de ruimte te geven zijn er tussen de woningen gemengde wilde hagen aangelegd met struiken zoals laurierkers en liguster. Ook het gras mag hier langer groeien. De nectar in de witte klaver bloemen in het gras trekt vlinders en bijen aan. Ook zijn er insectenhotels en vogelkastjes opgehangen en er zijn een aantal kasten voor de vleermuizen.


De vakantiewoningen op De Bleekersvallei zijn goed geïsoleerd en worden verwarmd met een grondwarmtepomp. De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit, de woningen zijn energieneutraal.


Op de kleine parkeerplaats zijn er vier laadpalen voor elektrische auto’s. Ook zijn er oplaadpunten voor een elektrische fiets. Voor de laadpunten zijn er zonnepanelen op een nabijliggend gebouw. Het afval wordt gescheiden en er worden ecologische producten voor de schoonmaak gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Bleekersvallei

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Bleekersvallei

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Vanaf het huis kun je een prachtige wandeling maken, met twintig minuten lopen ben je bij zee. Het Nationaal Park Duinen van Texel ligt om de hoek vanaf De Bleekersvallei. De duinen zijn uniek en geven een echt Waddengevoel. Het zeehondencentrum Ecomare is maar 10 minuten fietsen. Ook het natuurgebied de Slufter is de moeite waard. Deze grote kweldervlakte ligt tussen twee zanddijken in. Door de kwelder stroomt zout water uit de Noordzee, er groeien alleen zoutwaterplanten. In de gezellige badplaats De Koog, op 10 minuten lopen, vind je veel restaurantjes en een groot aantal winkeltjes. Ook bij Strandpaal 17 kun je van een lekker drankje genieten na een lange wandeling op het strand of in de duinen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een kleine beschut natuurparkje met luxe woningen

De Bleekersvallei is een groene beschutte plek op Texel met tien ruime energieneutrale vakantiewoningen. Het eerste dat opvalt is de ruime woonkamer met een prachtige hoge vide. Buiten heb je een heerlijk terras en veel ruimte. De woningen hebben een luxe complete keuken.


Beneden is er één slaapkamer met twee eenpersoons boxspringbedden en een eigen badkamer. Als je de trap op loopt kijk je vanaf de overloop prachtig door de vide naar buiten. Hier zijn nog twee slaapkamers, ook ieder met een eigen badkamer.


De woningen hebben een blauw, groen of geel interieur, naar de Texelse kleuren van de lucht, de duinen en de zon. Bij aankomst ligt er een leuke Texelse attentie voor je klaar. De Bleekersvallei is bewust volledig autovrij, voor je bagage zijn er bolderkarren. Voor de kleintjes is er een klein speeltuintje.

De Koog, Texel, Waddeneilanden, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen, 10 woningen

vanaf €590 voor 3 nachten

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

De Bleekersvallei

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

it Dreamlân familiehuis

Kollumerpomp, Fryslân

1

1

1

Mienterbos

De Koog, Texel

1

1

1

Nieuw Leven Texel

Den Burg, Texel

1

1

1

SELECTIES

waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page