Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Een passief huis verbruikt tot vijf keer minder energie. In de zomer is er schaduw. In de winter verwarmt de zon maximaal. In het voor- en najaar is er dikwijls geen verwarming nodig. Vaak zijn het ook kleine(re) woningen. Verder heeft een passief huis een super goede isolatie zonder kieren en koudebruggen.

passief huis

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland.

waterbesparing

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Nieuw Leven heeft als één van de eerste in de wereld een innovatief energiesysteem om voor energie zelfvoorzienend te zijn. De pelletketel van ÖkoFEN zorgt voor de verwarming en wekt tegelijkertijd elektriciteit op. Ook is er een batterij-opslag voor de elektriciteit. Op alle kamers is er een Upfall recycle douche die slechts twee liter water per minuut gebruikt. Hierdoor is er veel comfort en luxe, zonder aansluiting op het gas - en elektranet.


Voor ontbijt, lunch en diner worden er zoveel mogelijk seizoensgebonden producten van lokale producenten en leveranciers gebruikt. Ook worden eigen seizoensproducten verbouwd, zoals diverse groenten en fruit, maar ook kruiden.


Nieuw Leven maakt gebruik van zeer duurzame Hara schoonmaakproducten. Het afval wordt gescheiden op papier, plastic, glas, GFT, batterijen en restafval. Wat de bouw en inrichting betreft is er duurzaam gebouwd en 95% lokaal aanbesteed. Nieuw Leven heeft het Green Key Gold behaald.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

Nieuw Leven Texel

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Nieuw Leven Texel

Duurzaam overnachten in luxe oer Texelse vakantievilla’s

Ervaar ruimte en een tikkeltje romantiek bij dit rustig gelegen oer Texelse vakantieadres. Drie generaties gastvrijheid hebben hier geleid tot bijzonder duurzame luxe vakantievilla’s. Nieuw Leven is namelijk Off Grid. Dat wil zeggen niet aangesloten op het gas- en elektranet!


Vijf geschakelde, van zwart hout voorziene villa’s, staan als een reus in een eindeloos lijkend veld. Je kunt de villa’s huren als vakantiewoning tot maximaal 12 personen per huis, of geschakeld als groepsaccommodatie voor 24 en 36 personen.


De luxe kamers van de villa’s zijn ook te reserveren als hotelkamers. Kies je voor een fraaie kamer met luxe badkamer, een junior suite met sauna en whirlpool of een landzicht kamer met adembenemend uitzicht? Naar dat uitzicht blijf je na je verblijf nog lang verlangen. Fietsen in alle soorten en maten staan op verzoek voor je klaar. Broodjes worden ter plekke knapperig bruin afgebakken. Hoe wil je je eitje? Bij Nieuw Leven is alles mogelijk!

Den Burg, Texel, Waddeneilanden, Nederland

max ... personen

vanaf €99 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

groepsaccommodatie, hotel, vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

Vanaf het terrein heb je een ongekend uitzicht over het Texelse landschap. Het is de perfecte plek om ultiem te genieten van de natuur, de rust en de ruimte van het eiland. Zo kun je een wandeling maken in de wandeltuin, genieten van de ecologische zwemvijver en zijn er diverse speeltoestellen aanwezig. 


Het landgoed ligt centraal op het eiland en aan een wandelroute. Op het terrein ademt alles natuur, rust en ruimte, maar wel badend in luxe.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?