top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Nieuw Leven heeft als één van de eerste in de wereld een innovatief energiesysteem om voor energie zelfvoorzienend te zijn. De pelletketel van ÖkoFEN zorgt voor de verwarming en wekt tegelijkertijd elektriciteit op. Ook is er een batterij-opslag voor de elektriciteit. Op alle kamers is er een Upfall recycle douche die slechts twee liter water per minuut gebruikt. Hierdoor is er veel comfort en luxe, zonder aansluiting op het gas - en elektranet.


Voor ontbijt, lunch en diner worden er zoveel mogelijk seizoensgebonden producten van lokale producenten en leveranciers gebruikt. Ook worden eigen seizoensproducten verbouwd, zoals diverse groenten en fruit, maar ook kruiden.


Nieuw Leven maakt gebruik van zeer duurzame Hara schoonmaakproducten. Het afval wordt gescheiden op papier, plastic, glas, GFT, batterijen en restafval. Wat de bouw en inrichting betreft is er duurzaam gebouwd en 95% lokaal aanbesteed. Nieuw Leven heeft het Green Key Gold behaald.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Nieuw Leven Texel

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Nieuw Leven Texel

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Vanaf het terrein heb je een ongekend uitzicht over het Texelse landschap. Het is de perfecte plek om ultiem te genieten van de natuur, de rust en de ruimte van het eiland. Zo kun je een wandeling maken in de wandeltuin, genieten van de ecologische zwemvijver en zijn er diverse speeltoestellen aanwezig. 


Het landgoed ligt centraal op het eiland en aan een wandelroute. Op het terrein ademt alles natuur, rust en ruimte, maar wel badend in luxe.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Duurzaam overnachten in luxe oer Texelse vakantievilla’s

Ervaar ruimte en een tikkeltje romantiek bij dit rustig gelegen oer Texelse vakantieadres. Drie generaties gastvrijheid hebben hier geleid tot bijzonder duurzame luxe vakantievilla’s. Nieuw Leven is namelijk Off Grid. Dat wil zeggen niet aangesloten op het gas- en elektranet!


Vijf geschakelde, van zwart hout voorziene villa’s, staan als een reus in een eindeloos lijkend veld. Je kunt de villa’s huren als vakantiewoning tot maximaal 12 personen per huis, of geschakeld als groepsaccommodatie voor 24 en 36 personen.


De luxe kamers van de villa’s zijn ook te reserveren als hotelkamers. Kies je voor een fraaie kamer met luxe badkamer, een junior suite met sauna en whirlpool of een landzicht kamer met adembenemend uitzicht? Naar dat uitzicht blijf je na je verblijf nog lang verlangen. Fietsen in alle soorten en maten staan op verzoek voor je klaar. Broodjes worden ter plekke knapperig bruin afgebakken. Hoe wil je je eitje? Bij Nieuw Leven is alles mogelijk!

Den Burg, Texel, Waddeneilanden, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 60 personen, 30 kamers

vanaf €99 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

groepsaccommodatie, hotel, vakantiewoning, vergaderlocatie

Nieuw Leven Texel

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Heuvelrijk Berg en Dal

Groesbeek, Gelderland

1

1

1

De Bleekersvallei

De Koog, Texel

1

1

1

De Woeste Wieven

Diepenheim, Twente

1

1

1

B&B Zero Oomes Huus

Den Hoorn, Texel

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

off-grid en zelfvoorzienend

beleef off-grid met een zelfvoorzienend verblijf!

beleef off-grid met een zelfvoorzienend verblijf!

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page