Vanaf het terrein heb je een ongekend uitzicht over het Texelse landschap. Het is de perfecte plek om ultiem te genieten van de natuur, de rust en de ruimte van het eiland. Zo kun je een wandeling maken in de wandeltuin, genieten van de ecologische zwemvijver en zijn er diverse speeltoestellen aanwezig. 


Centraal gelegen op het eiland, uitkijkend over het Texels landschap. Het landgoed is gelegen aan een wandelroute, op het terrein ademt alles natuur. Maar wel badend in luxe, rust, ruimte en natuur.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

warmte terugwin

passief huis

groen bouwen

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

Nieuw Leven heeft als één van de eerste in de wereld een innovatief energiesysteem om voor energie zelfvoorzienend te zijn. De pelletketel van ÖkoFEN zorgt voor de verwarming en wekt tegelijkertijd elektriciteit op. Ook is er een batterij-opslag voor de elektriciteit. Op alle kamers is er een Upfall recycle douche die slechts twee liter water per minuut gebruikt. Hierdoor is er veel comfort en luxe, zonder aansluiting op het gas - en elektranet.


Voor ontbijt, lunch en diner worden er zoveel mogelijk seizoensgebonden producten van lokale producenten en leveranciers gebruikt. Ook worden eigen seizoensproducten verbouwd, zoals diverse groenten en fruit, maar ook kruiden.


Nieuw Leven maakt gebruik van zeer duurzame Hara schoonmaakproducten. Het afval wordt gescheiden op papier, plastic, glas, GFT, batterijen en restafval. Wat de bouw en inrichting betreft is er duurzaam gebouwd en 95% lokaal aanbesteed. Nieuw Leven heeft het Green Key Gold behaald.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Nieuw Leven Texel

Duurzaam overnachten in luxe oer Texelse vakantievilla’s

Ervaar ruimte en een tikkeltje romantiek bij dit rustig gelegen oer Texelse vakantieadres. Drie generaties gastvrijheid hebben hier geleid tot bijzonder duurzame luxe vakantievilla’s. Nieuw Leven is namelijk Off Grid. Dat wil zeggen niet aangesloten op het gas- en elektranet!


Vijf geschakelde, van zwart hout voorziene villa’s, staan als een reus in een eindeloos lijkend veld. Je kunt de villa’s huren als vakantiewoning tot maximaal 12 personen per huis, of geschakeld als groepsaccommodatie voor 24 en 36 personen.


De luxe kamers van de villa’s zijn ook te reserveren als hotelkamers. Kies je voor een fraaie kamer met luxe badkamer, een junior suite met sauna en whirlpool of een landzicht kamer met adembenemend uitzicht? Naar dat uitzicht blijf je na je verblijf nog lang verlangen. Fietsen in alle soorten en maten staan op verzoek voor je klaar. Broodjes worden ter plekke knapperig bruin afgebakken. Hoe wil je je eitje? Bij Nieuw Leven is alles mogelijk!

Den Burg, Texel, Waddeneilanden, Nederland

max 60 personen, 30 kamers

vanaf €99 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

groepsaccommodatie, hotel, vakantiewoning

LOCATIE

VIDEO

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?