top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Rosanne en Tom vinden het belangrijk dat Heuvelrijk Berg en Dal voor iedereen toegankelijk is. Ze hebben daarom meegedaan met een project waar een keurmeester alle mogelijke knelpunten in kaart brengt. Het groepsverblijf heeft ruime kamers, liften, pedaalemmers met een drukknop en er zijn kamers met lage wastafels en verstelbare bedden. Ook zijn er rolstoelen en rollators te leen.


Heuvelrijk Berg en Dal is duurzaam gebouwd en zeer goed geïsoleerd, zo zijn de ramen van triple glas voorzien. Op het dak liggen zo’n 200 zonnepanelen voor de eigen elektriciteit. Het verblijf wordt verwarmd en gekoeld met een warmtepomp die de warmte op 100 meter diep uit de grond haalt. Het water voor de douches wordt verwarmd met een bioketel op pellets.


Er zijn laadpalen voor je elektrische auto en er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Rosanne en Tom kiezen ervoor om geen kleine plastic verpakkingen te gebruiken voor eenmalig verbruik om afval te verminderen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Heuvelrijk Berg en Dal

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Heuvelrijk Berg en Dal

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Het groepsverblijf ligt in de glooiende natuur met de Groesbeekse bossen, de Zeven Heuvelen en de betoverende Mookerheide. Je bent hier vlakbij Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Met een kwartiertje rijden of 20 minuten met de bus ben je in het oude stadscentrum. Je hebt dus zowel groen als alles wat een stad te bieden heeft onder handbereik. In Groesbeek is er het Vrijheidsmuseum maar ook gezellige winkels, cafeetjes en restaurantjes. Groesbeek is hét wijndorp van Nederland met zes wijngaarden. Er zijn mooie fiets- en wandelroutes langs de wijngaarden en jaarlijks zijn er wijnfeesten.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Duurzaam overnachten in een schitterende omgeving

Heuvelrijk Berg en Dal is een groepsaccommodatie met het comfort en luxe van een hotel. Het groepsverblijf ligt aan de rand van Groesbeek direct aan het groen. Er zijn 18 ruime kamers met een kitchenette, zitje en eigen badkamer. Wanneer het verblijf niet verhuurd is aan een groep, dan kun je ook een enkele hotelkamer boeken.


Heuvelrijk heeft een heerlijk zonnig terras met zwemspa en sauna’s. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de Zeven Heuvelen. Als groep kun je er voor kiezen om zelf alles te doen, er is dan een grote keuken waar je gebruik van kunt maken. Maar het is ook mogelijk hapjes en drankjes te laten verzorgen. Er zijn twee groepsruimte met een gezellige bar, tafelvoetbal, tafeltennistafel en darts. De twee zalen zijn ook ideaal voor vergaderingen, heisessies of andere workshops.


Rosanne en Tom zijn opgegroeid op de camping van hun ouders, Heuvelrijk Berg & Dal is echt een familiebedrijf. Ze vinden een beter milieu belangrijk voor onze toekomst en kiezen bewust voor een duurzaam verblijf.

Groesbeek, Nijmegen, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 46 personen, 18 studio's

vanaf €2750 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

groepsaccommodatie, vergaderlocatie, hotel

Heuvelrijk Berg en Dal

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Witakker

Rijs, Fryslân

1

1

1

Driehoekshoeve

Kasterlee, Antwerpen

1

1

1

De Woeste Wieven

Diepenheim, Twente

1

1

1

De Putse Hoeve

Bergeijk, Noord-Brabant

1

1

1

Nieuw Leven Texel

Den Burg, Texel

1

1

1

Guesthouse Vertoef

Nijmegen, Gelderland

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page