top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De iglo is het enige bouwwerk wat met recht circulair te noemen is (naar het idee van Vertoef).  Het woord iglo betekent ‘huis’ in het Inuktitu. Zo’n mate van circulariteit wordt niet gehaald, maar het inspireert Vertoef wel om de focus te houden op duurzaamheid. Het beeldmerk ‘de iglo’  van Guesthouse Vertoef staat dan ook voor duurzaam ondernemen.


Op het dak staan 126 zonnepanelen. Het guesthouse wordt verwarmd met lucht-warmtepompen  en heatpipes die op het dak onder de zonnepanelen zitten.


Het duurzaam geproduceerde bedlinnen en de handdoeken gaan naar een energiezuinige en waterbesparende wasserette. De lift is energiezuinig door een efficiënte aandrijving en energie terugvoeding. De huurfietsen worden gemaakt in een sociale werkplaats, waar oude fietsen een nieuw leven krijgen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

“Heel veel is bij ons ecologisch, biologisch, circulair en/of lokaal. Ons logo is de iglo, omdat een iglo een volledig circulair gebouw is. Dat is het punt waar we naartoe willen gaan.” Lees het verhaal van eigenaar Niels over Guesthouse Vertoef in ons blog (leestijd 5 minuten).

INSPIRATIE BLOG

Guesthouse Vertoef

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Guesthouse Vertoef

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Begin je dag in het Rijk van Nijmegen goed met een duik in het verleden: ontdek hoe de Romeinen zich in de oudste stad van Nederland vestigden. Loop langs historisch Nijmegen, zoals De Waagh of het Valkhofpark, en vergeet niet te shoppen in één van de vele bijzondere winkeltjes in de oudste winkelstraat van Nederland: de Lange Hezelstraat. Trek gekregen? Keuze genoeg.


Reserveer de middag voor zalig ontspannen in een spa of kies voor een wandel- of fietsroute in de prachtige omgeving.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Duurzaam hotel in het centrum van Nijmegen

In de oudste stad van Nederland ligt vlakbij het Kronenburgpark het duurzame Guesthouse Vertoef. In een oud kantoorpand dat zeven jaar lang heeft leeggestaan en nu sinds 2019 van het gas af is!  Als je je telefoon oplaadt, komt de elektriciteit van de zonnepanelen. Als je doucht, is het water verwarmd door middel van een warmtepomp.


Laat je verrassen door een van de vijf stijlstudio's: Mediterranean, Industrial, Vintage, Scandinavian of Dutch Design. Het zijn volledig ingerichte studio's met Auping boxspring bedden, eettafel,  en kitchenette. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf koffie en thee te zetten of zelf te koken.


Je kunt ook genieten van een ontbijtbuffet, bestaande uit lokale en biologische producten. De broodjes en gebak komen van een mooie maatschappelijke onderneming ‘Brood op de Plank’. Er is een infrarood sauna aanwezig en fitness. Er is parkeergelegenheid voor auto's, motoren en fietsen (inclusief oplaadpunt voor de fiets).

Nijmegen, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 45 studio's

vanaf €72 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

hotel, vergaderlocatie

Guesthouse Vertoef

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Heuvelrijk Berg en Dal

Groesbeek, Gelderland

1

1

1

Four Elements Hotel

Amsterdam, Noord-Holland

1

1

1

Cityhotel WOOD

Middelburg, Zeeland

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page