Begin je dag in het Rijk van Nijmegen goed met een duik in het verleden: ontdek hoe de Romeinen zich in de oudste stad van Nederland vestigden. Loop langs historisch Nijmegen, zoals De Waagh of het Valkhofpark, en vergeet niet te shoppen in één van de vele bijzondere winkeltjes in de oudste winkelstraat van Nederland: de Lange Hezelstraat. Trek gekregen? Keuze genoeg.


Reserveer de middag voor zalig ontspannen in een spa of kies voor een wandel of fietsroute in de prachtige omgeving.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

De iglo is het enige bouwwerk wat met recht circulair te noemen is (naar het idee van Vertoef).  Het woord iglo betekent ‘huis’ in het Inuktitu. Zo’n mate van circulariteit wordt niet gehaald, maar het inspireert Vertoef wel om de focus te houden op duurzaamheid. Het beeldmerk ‘de iglo’  van Guesthouse Vertoef staat dan ook voor duurzaam ondernemen.


Op het dak staan 144 zonnepanelen.  Op minder zonnige dagen komt 100% groene stroom van de Groene stroomfabriek in Nijmegen. Het guesthouse wordt verwarmd met lucht-warmtepompen.


Het duurzaam geproduceerde bedlinnen en de handdoeken gaan naar een energiezuinige en waterbesparende wasserette. De lift is voor 90% recyclebaar en energiezuinig, onder andere door efficiënte aandrijving en energie terugvoeding. De huurfietsen worden gemaakt in een sociale werkplaats, waar oude fietsen een nieuw leven krijgen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Guesthouse Vertoef

Duurzaam hotel in het centrum van Nijmegen

In de oudste stad van Nederland ligt vlakbij het Kronenburgpark het duurzame Guesthouse Vertoef. In een oud kantoorpand dat zeven jaar lang heeft leeggestaan en nu sinds 2019 van het gas af is!  Als je je telefoon oplaadt, komt de elektriciteit van de zonnepanelen. Als je doucht, is het water verwarmd door middel van een warmtepomp.


Laat je verrassen door een van de vijf stijlstudio's: Mediterranean, Industrial, Vintage, Scandinavian of Dutch Design. Het zijn volledig ingerichte studio's met Auping boxspring bedden, eettafel,  en kitchenette. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf koffie en thee te zetten of zelf te koken.

Je kan ook genieten van een ontbijtbuffet, bestaande uit lokale en biologische producten. De broodjes en gebak komen van een mooie maatschappelijke onderneming ‘Brood op de Plank’.


Er is een infrarood sauna aanwezig en fitness. Er is parkeergelegenheid voor auto's, motoren en fietsen (inclusief oplaadpunt voor de fiets).

Nijmegen, Gelderland, Nederland

max 4 personen, 45 studio's

vanaf €72 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

hotel

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?