top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Dit voormalige kantoorpand is optimaal hergebruikt en getransformeerd tot hotel. Bij de bouw stond duurzaamheid voorop, met goede en duurzame isolatie. Het hotel is all electric met zonnepanelen op het dak en lucht-lucht warmtepompen voor de klimaatbeheersing en warm water.


Er worden ecologische schoonmaakmiddelen van Diversey gebruikt. De verzorgingsproducten op de kamers zijn van iLoveEcoEssentials. De producten zitten in flessen van recyclebaar ingezameld afvalplastic. In het restaurant worden geen plastic flessen mineraalwater gebruikt, maar plat- en bruiswater uit de Ecotap. Het duurzame servies is van het Scandinavische Figgjo.


Samen met de Zeeuwse Milieufederatie zijn er concrete plannen voor de aanplant van bomen op schiereiland Walcheren.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Cityhotel WOOD

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Cityhotel WOOD

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

De hoofdstad van Zeeland, Middelburg, kent een rijk verleden. De stad heeft ruim 1100 monumenten en de vele pleintjes, winkels, horeca en evenementen maken een bezoekje meer dan waard.


Middelburg was ooit de middelste burcht op het eiland Walcheren. De bekendste monumenten zijn het Stadhuis en de Abdij. In een deel van het Stadhuis zit De Vleeshal. Hier worden tentoonstellingen georganiseerd van hedendaagse kunst van nationale en internationale kunstenaars. In de abdij huist ook het Zeeuws Museum, dat een rijk beeld geeft van de geschiedenis en de cultuur van Zeeland.


Zeeland is ideaal voor zeilen, varen, surfen, duiken en suppen. Zeeland is ook een fietsprovincie. Je kunt eindeloos fietsen door prachtige duinlandschappen, rustgevende bossen, schorren en slikken en uitgestrekte polders.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Luxe ecohotel met natuurlijke keuken in het oude Middelburg

Aan de gracht middenin het centrum van Middelburg staat een prachtig ecohotel. Je kunt hier volop genieten van “groene luxe”. De naam WOOD gaat terug naar de houtzagerij die hier meer dan 100 jaar geleden stond. De centrale ligging in de stad is ideaal! Met een paar minuten wandelen ben je zo in het oude centrum van Middelburg.


Veganisten en vegetariërs kunnen hun hart ophalen in het eigen restaurant ‘The Green Room’, waar een hoofdrol is voor groenten met daarnaast ook vis en vlees. Veel natuurlijke producten met een korte lijn naar de bron. Focus op huisgemaakt en waar het kan biologisch met zoveel mogelijk gebruik van het hele product. Mooie streekproducten zoals Zeeuws speltbrood, roomboter van Schellach, zeezout van De Zeeuwsche, makreel uit de Noordzee en kalfsvlees van Hoeve Rapenburg.


Cityhotel Wood heeft ook familiekamers beschikbaar. De vier beschikbare parkeerplaatsen worden gebruikt voor mindervaliden en het opladen van elektrische auto’s.

Middelburg, Walcheren, Zeeland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 53 kamers

vanaf €109 per nacht (laagseizoen)

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

hotel, vergaderlocatie

Cityhotel WOOD

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Guesthouse Vertoef

Nijmegen, Gelderland

1

1

1

Duinhotel Tien Torens

Zoutelande, Zeeland

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page