De hoofdstad van Zeeland, Middelburg, kent een rijk verleden. De stad heeft ruim 1100 monumenten en de vele pleintjes, winkels, horeca en evenementen maken een bezoekje meer dan waard.


Middelburg was ooit de middelste burcht op het eiland Walcheren. De bekendste monumenten zijn het Stadhuis en de Abdij. In een deel van het Stadhuis zit De Vleeshal. Hier worden tentoonstellingen georganiseerd van hedendaagse kunst van nationale en internationale kunstenaars. In de abdij huist ook het Zeeuws Museum, dat een rijk beeld geeft van de geschiedenis en de cultuur van Zeeland.


Zeeland is ideaal voor zeilen, varen, surfen, duiken en suppen. Zeeland is ook een fietsprovincie. Je kunt eindeloos fietsen door prachtige duinlandschappen, rustgevende bossen, schorren en slikken en uitgestrekte polders.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

eigen lokale stroom

groen bouwen

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

Dit voormalige politiebureau is optimaal hergebruikt en getransformeerd tot hotel. Bij de bouw stond duurzaamheid voorop, met goede en duurzame isolatie. Het hotel is all electric met zonnepanelen op het dak en lucht-lucht warmtepompen voor de klimaatbeheersing en warm water.


Er worden ecologische schoonmaakmiddelen van Diversey gebruikt. De verzorgingsproducten op de kamers zijn van iLoveEcoEssentials. De producten zitten in flessen van recyclebaar ingezameld afvalplastic. In het restaurant worden geen plastic flessen mineraalwater gebruikt, maar plat- en bruiswater uit de Ecotap. Het duurzame servies is van het Scandinavische Figgjo.


Samen met de Zeeuwse Milieufederatie zijn er concrete plannen voor de aanplant van bomen op schiereiland Walcheren.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Cityhotel WOOD

Luxe ecohotel met natuurlijke keuken in het centrum van Middelburg

Aan de gracht middenin het centrum van Middelburg staat een prachtig ecohotel. Je kunt hier volop genieten van “groene luxe”. De naam WOOD gaat terug naar de houtzagerij die hier meer dan 100 jaar geleden stond. De centrale ligging in de stad is ideaal! Met een paar minuten wandelen ben je zo in het oude centrum van Middelburg.


Veganisten en vegetariërs kunnen hun hart ophalen in het eigen restaurant ‘The Green Room’, waar een hoofdrol is voor groenten. Veel natuurlijke producten met een korte lijn naar de bron. Focus op huisgemaakt en waar het kan biologisch met zoveel mogelijk gebruik van het hele product. Mooie streekproducten zoals Zeeuws speltbrood, roomboter van Schellach, zeezout van De Zeeuwsche, makreel uit de Noordzee en kalfsvlees van Hoeve Rapenburg.


Cityhotel Wood heeft ook familiekamers beschikbaar. De vier beschikbare parkeerplaatsen worden gebruikt voor mindervaliden en het opladen van elektrische auto’s.

Middelburg, Walcheren, Zeeland, Nederland

max 4 personen, 53 kamers

vanaf €99 per nacht inclusief ontbijt

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

hotel

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?