Duinhotel Tien Torens is gelegen in Zoutelande, één van de bekendste Zeeuwse kustplaatsen. Zoutelande is een klein maar gezellig dorp met winkels, restaurants, terrassen en een breed zandstrand. Heerlijk voor een strandwandeling of in de zomermaanden voor een "dagje aan het strand".


Zeeland staat bekend om de vele fietspaden. Vanuit het hotel fiets je onderlangs de duinen langs prachtige routes naar bijvoorbeeld Domburg of Vlissingen.

Op 20 minuten rijden ligt de hoofdstad van Zeeland, Middelburg. Een bezoek aan deze historische stad is echt een aanrader om cultuur te snuiven of te winkelen.


Andere tips: de Deltawerken, muZEEum, Watersnoodmuseum en lokale adressen met streekproducten.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

warmte terugwin

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

betrokken en gastvrij

De ondergrondse constructie heeft energetisch veel voordelen. Het zand en de beplanting houden je kamer in de zomer heerlijk koel en comfortabel warm in de winter. Ook de luifel boven het terras voorkomt oververhitting door de zomerzon, terwijl de laagstaande zon de binnenruimten wel verwarmt tijdens de koude wintermaanden.


Zonnepanelen wekken eigen elektriciteit op voor warm tapwater en een optimale temperatuur in de lodges middels vloerverwarming en -koeling.


Samen met de Zeeuwse Milieufederatie zijn er plannen om bomen aan te planten op Walcheren.

Bij check-in wordt gevraagd of er minder vaak schoongemaakt kan worden, natuurlijk is een dagelijkse schoonmaak ook mogelijk.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Duinhotel Tien Torens

Duurzaam overnachten verborgen in een duin

Verborgen in de hoogste duin van Zoutelande ligt Duinhotel Tien Torens. Het hotel past naadloos in het landschap, met duinbegroeiing op de spectaculaire maar ingehouden gevel. De terrassen en interieurs van de duinlodges gaan verscholen achter het helmgras.


Aan de buitenkant zijn zo veel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. Het harde hout van oude meerpalen is verzaagd en hergebruikt. Basaltstenen keerwanden verbinden het hotel met de dijk van Zoutelande die onder het hotel in het duin verdwijnt.


Binnen en buiten worden gescheiden door een glazen schuifpui. Als je de schuifpui opent dan is het terras en binnen een grote aaneengesloten buitenkamer. Alle lodges hebben ruime terrassen, direct in de duinen. Vanuit de lodge ervaar je een enorme luxe en rust. Met alle privacy genieten van de weldaad van dit unieke natuurgebied.

Zoutelande, Walcheren, Zeeland, Nederland

2 - 6 personen, 19 kamers

vanaf €79 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

hotel

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?