top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De ondergrondse constructie heeft energetisch veel voordelen. Het zand en de beplanting houden je kamer in de zomer heerlijk koel en comfortabel warm in de winter. Ook de luifel boven het terras voorkomt oververhitting door de zomerzon, terwijl de laagstaande zon de binnenruimten wel verwarmt tijdens de koude wintermaanden.


Zonnepanelen wekken eigen elektriciteit op voor warm tapwater en een optimale temperatuur in de lodges middels vloerverwarming en -koeling.


Samen met de Zeeuwse Milieufederatie zijn er plannen om bomen aan te planten op Walcheren. Bij check-in wordt gevraagd of er minder vaak schoongemaakt kan worden, natuurlijk is een dagelijkse schoonmaak ook mogelijk.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Duinhotel Tien Torens

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Duinhotel Tien Torens

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Duinhotel Tien Torens is gelegen in Zoutelande, één van de bekendste Zeeuwse kustplaatsen. Zoutelande is een klein maar gezellig dorp met winkels, restaurants, terrassen en een breed zandstrand. Heerlijk voor een strandwandeling of in de zomermaanden voor een ''dagje aan het strand'. Zeeland staat bekend om de vele fietspaden. Vanuit het hotel fiets je onderlangs de duinen langs prachtige routes naar bijvoorbeeld Domburg of Vlissingen. Op 20 minuten rijden ligt de hoofdstad van Zeeland, Middelburg. Een bezoek aan deze historische stad is echt een aanrader om cultuur te snuiven of te winkelen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Duurzaam overnachten verborgen in een duin

Verborgen in de hoogste duin van Zoutelande ligt Duinhotel Tien Torens. Het hotel past naadloos in het landschap, met duinbegroeiing op de spectaculaire maar ingehouden gevel. De terrassen en interieurs van de duinlodges gaan verscholen achter het helmgras.


Aan de buitenkant zijn zo veel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. Het harde hout van oude meerpalen is verzaagd en hergebruikt. Basaltstenen keerwanden verbinden het hotel met de dijk van Zoutelande die onder het hotel in het duin verdwijnt.


Binnen en buiten worden gescheiden door een glazen schuifpui. Als je de schuifpui opent dan is het terras en binnen een grote aaneengesloten buitenkamer. Alle lodges hebben ruime terrassen, direct in de duinen. Vanuit de lodge ervaar je een enorme luxe en rust. Met alle privacy genieten van de weldaad van dit unieke natuurgebied.

Zoutelande, Walcheren, Zeeland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

2 - 6 personen, 19 kamers

vanaf €79 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

hotel

Duinhotel Tien Torens

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Cityhotel WOOD

Middelburg, Zeeland

1

1

1

MOoij Bed en Breakfast

Ooij, Nijmegen

1

1

1

SELECTIES

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco hotels

de meest duurzame hotels van Nederland en België

de meest duurzame hotels van Nederland en België

green luxury ecodeluxe

 geniet van een oase van green luxury en wellness

geniet van een oase van green luxury en wellness

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page