top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De oude hoeve is gerenoveerd met een ecologische zienswijze en heeft nu veel  comfort. De hoeve is geïsoleerd en waar mogelijk zijn materialen van de oude hoeve hergebruikt, zoals houten balken, oude gootsteen en gevelsteen. De Driehoekshoeve wordt verwarmd met een efficiënte hakselhoutkachel. De houtsnippers komen uit het omliggende landschap van lokale landbouwers. Eigen elektriciteit is er van de zonnepanelen op het dak. De Driehoekshoeve is energieneutraal.


Kleine verpakkingen worden vermeden voor minder afval en het afval wordt nauwgezet gesorteerd of gecomposteerd. Ook wordt er eco vriendelijk schoongemaakt en gewassen. Er zijn waterbesparende douches en toiletten en het regenwater van de daken wordt opgevangen in een infiltratiebekken op het erf. Rondom de schuur en de hoeve staan vele verschillende maar streekeigen planten en geurige bloemen. Ideaal voor de eigen bijen en de heerlijke eigen honing.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Driehoekshoeve

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Driehoekshoeve

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Kris heeft een veehouderij met vleeskalveren en vertelt je tijdens een rondleiding graag alles hierover. De speeltuin is een echte blikvanger, kinderen kunnen zich naar hartelust uitleven op de hindernisbaan en trampoline.


Kasterlee ligt in de groene Kempen met mooie heide en bossen, een ideale plek om te fietsen of te wandelen. De Kempische heuvelrug met de zanderige grond is perfect voor mountainbikers. Ook de Kabouterberg, De Slapende Reus en Bobbejaanland zijn in de buurt. Geniet van een heerlijk hapje of drankje in één van de vele eetgelegenheden in de buurt. Met een half uur ben je in steden als Antwerpen, Hasselt en Eindhoven.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Markante vakantiehoeve in de Kempen

Els en Kris hebben van een oude vervallen hoeve een fraai en zeer ruim familiehuis met acht slaapkamers gemaakt. De Driehoekshoeve is beschermd erfgoed, de voorgevel met op het dak de markante cijfers op het dak zijn nog net als vroeger. Aan de achterzijde is er een gezellige veranda met prachtig zicht over de tuin.


Els heeft het interieur met veel aandacht gekozen, de oude houten balken geven veel karakter. Beneden is er een gezamenlijke leefruimte met een luxe complete keuken. Ook zijn hier twee slaapkamers, boven zijn de andere zes slaapkamers. De kamers zijn eenvoudig maar stijlvol ingericht en hebben een eigen badkamer.


Het buitenleven zit al generaties in de genen van Els en Kris, ze komen beide uit een landbouwersfamilie. In de naastgelegen schuur is er een luxe vakantiewoning voor tien personen. Het is ook mogelijk om de hoeve en de schuur gezamenlijk te huren met in totaal 42 slaapplekken.

Kasterlee, Turnhout, Antwerpen, Vlaanderen, België

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 32 personen, 8 kamers

vanaf €2100 voor een midweek

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

groepsaccommodatie, familiehuis, appartement, vergaderlocatie, boerderij

Driehoekshoeve

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Heuvelrijk Berg en Dal

Groesbeek, Gelderland

1

1

1

B&B Art.14

Morkhoven, Antwerpen

1

1

1

De Grote Linde

Oostkamp, West-Vlaanderen

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page