B&B Zero Oomes Huus ligt op loopafstand (2km) van het strand. Vanuit de B&B is het heerlijk wandelen, fietsen, uitwaaien in Nationaal Park Duinen. Of genieten van de zon op strand, of in de zee zwemmen of surfen. Bij de strandpaviljoens paal 9 en paal 12 kunt u genieten van lekker eten en mooie zonsondergang.


Ook het leuke dorp Den Hoorn is op loopafstand. Den Hoorn heeft een grote keuze aan restaurantjes en winkels.


Zeker de moeite waard zijn de ‘bezoekboerderijen’, zoals Landgoed De Bonte Belevenis, Hoeve Vrij en Blij, Kaasboerderij Wezenspyk en de Novalishoeve op minder dan een kwartiertje lopen van B&B Zero Oomes Huus.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

warmte terugwin

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

B&B Zero Oomes Huus is een ‘nul op de meter’ woning, voor energieneutraal overnachten. De B&B is voorzien van duurzaam klimaatbeheer. De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit. Douchewater wordt met behulp van warmwaterpanelen door de zon opgewarmd. De badkamers zijn voorzien van waterbesparende douchekoppen.


Er worden anti allergene bio schoonmaakmiddelen gebruik. Het ontbijt bestaat uit lokale Texelse producten.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

B&B Zero Oomes Huus

Nieuwe energieneutrale B&B van een oude Texelse Bio Boer

De oude Texelse Bio Boer Oomes verbouwt sla, andijvie, courgettes, aubergines, tomaten, boerenkool, groene kool, witte kool en aardappelen. Dit doet hij samen met een team van zeven enthousiaste vrijwilligers. Ook heeft Oomes meer dan driehonderd echte scharrelkippen. Al vele jaren gaat de Texelse Bio Boer elke zaterdag met de eerste boot van Texel naar zijn natuurwinkel in Haarlem, om zijn puur biologische producten te verkopen.


Naast de winkel runt Oomes samen met zijn vrouw een eigen B&B. Bed & Breakfast 'Zero Oomes Huus' is een heerlijk, duurzaam en betaalbaar verblijf in Den Hoorn op Texel. De kamers zijn licht en uitgerust met Hästens bedden gemaakt van natuurlijke materialen. Verse Texelse broodjes staan ‘s ochtends voor de deur, met eigengemaakte jam, Texelse yoghurt, sapjes en kaas uit de streek.


Iedere kamer heeft een eigen een badkamer met ecologische zeepjes en een pantry met een gezellig zitje.

Den Hoorn, Texel, Waddeneilanden, Nederland

max 2 personen, 3 kamers

vanaf €200 voor twee nachten

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?