Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Tot wel 35% van het energieverlies is door verloren warmte van luchtventilatie en weglopend douche water. Met warmteterugwin (wtw) systemen kan hier fors op bespaard worden. Dit wordt ook wel balansventilatie of warmterecuperatie genoemd. Ook een douche-wtw of upcycle douche bespaart veel energie.

warmte terugwin

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland.

waterbesparing

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

In Nederland verschilt de afvalscheiding per gemeente. De ene gemeente heeft wel vier of vijf verschillende kliko’s, bij de andere gemeente wordt het afval pas later gescheiden. Iedere ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan.

afvalscheiding

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Een ECO logies gebruikt ecologische en/of regionale producten. Bijvoorbeeld voor ontbijt, wijn, koffie en/of thee. Ook vegetarisch en veganistisch is passend. Ook een duurzaam interieur met ecologisch linnengoed, hergebruikte meubels of natuurlijke vloerbedekking is mogelijk.

eco of regionale producten

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

B&B Zero Oomes Huus is een ‘nul op de meter’ woning, voor energieneutraal overnachten. De B&B is voorzien van duurzaam klimaatbeheer. De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit. Douchewater wordt met behulp van warmwaterpanelen door de zon opgewarmd. De badkamers zijn voorzien van waterbesparende douchekoppen.


Er worden anti allergene bio schoonmaakmiddelen gebruik. Het ontbijt bestaat uit lokale Texelse producten.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

B&B Zero Oomes Huus

VIDEO

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

B&B Zero Oomes Huus

Nieuwe energieneutrale B&B van een oude Texelse Bio Boer

De oude Texelse Bio Boer Oomes verbouwt sla, andijvie, courgettes, aubergines, tomaten, boerenkool, groene kool, witte kool en aardappelen. Dit doet hij samen met een team van zeven enthousiaste vrijwilligers. Ook heeft Oomes meer dan driehonderd echte scharrelkippen. Al vele jaren gaat de Texelse Bio Boer elke zaterdag met de eerste boot van Texel naar zijn natuurwinkel in Haarlem, om zijn puur biologische producten te verkopen.


Naast de winkel runt Oomes samen met zijn vrouw een eigen B&B. Bed & Breakfast 'Zero Oomes Huus' is een heerlijk, duurzaam en betaalbaar verblijf in Den Hoorn op Texel. De kamers zijn licht en uitgerust met Hästens bedden gemaakt van natuurlijke materialen. Ook kunnen kamers gekoppeld worden tot een appartement voor 5 personen. Verse Texelse broodjes staan de eerste twee ochtenden voor de deur, met eigengemaakte jam, Texelse yoghurt, sapjes en kaas uit de streek.


Iedere kamer heeft een eigen een badkamer met ecologische zeepjes en een pantry met een gezellig zitje.

Den Hoorn, Texel, Waddeneilanden, Nederland

max ... personen

vanaf €200 voor twee nachten

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, appartement

LOCATIE

VIDEO

B&B Zero Oomes Huus ligt op loopafstand (2km) van het strand. Vanuit de B&B is het heerlijk wandelen, fietsen, uitwaaien in Nationaal Park Duinen. Of genieten van de zon op het strand, of in de zee zwemmen of surfen. Bij de strandpaviljoens paal 9 en paal 12 kunt u genieten van lekker eten en mooie zonsondergang.


Ook het leuke dorp Den Hoorn is op loopafstand. Den Hoorn heeft een grote keuze aan restaurantjes en winkels.


Zeker de moeite waard zijn de ‘bezoekboerderijen’, zoals Landgoed De Bonte Belevenis, Hoeve Vrij en Blij, Kaasboerderij Wezenspyk en de Novalishoeve op minder dan een kwartiertje lopen van B&B Zero Oomes Huus.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?