top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De vakantiewoning is zeer goed geïsoleerd en heeft vloerverwarming. Voor het verwarmen is er een warmtepomp die de warmte uit de ventilatielucht haalt. Ook de warmte van de zon wordt gebruikt door zonnecollectoren en een zonneboiler. De eigen elektriciteit komt van de zonnepanelen. Over het hele jaar genomen is vakantiewoning Het Kwade Konijn zelfs energiepositief!


De vakantiewoning heeft waterbesparende douchekoppen en toiletten. Het afval wordt gescheiden, er zijn aparte containers voor groen, plastic en restafval. Texel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de Texelhopper ben je ook zo in De Cocksdorp. 


DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Het Kwade Konijn

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Het Kwade Konijn

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

In De Cocksdorp vind je op loopafstand een warme bakker, supermarkt, fietsverhuur en gezellige restaurants. Het noordelijkst gelegen dorp van Texel ligt in een ingepolderde kwelder tussen het voormalige eiland Eierland en Texel. Jos is een enthousiast vogelaar, natuurfotograaf en gids voor mooie natuurwandelingen en vogelexcursies. Hij neemt je dan mee door prachtige natuur zoals de kweldergebied De Slufter, een walhalla voor veel verschillende vogels. In minder dan een uur wandel je naar de vuurtoren van Texel. In de vuurtoren is een klein museum, boven heb je een schitterend uitzicht op de Wadden.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een energiepositief Texels dorpshuisje uit 1905

Achter een authentieke voorgevel van een Texels dorpshuisje uit 1905 vind je nu een zeer ruime volledig vernieuwde vakantiewoning. Het Kwade Konijn ligt in De Cocksdorp, een klein dorp aan de noordkant van Texel. Met slechts een paar minuutjes lopen ben je bij de Waddenzee, vanaf de dijk heb je een prachtig uitzicht over Texel en Vlieland. Bij heldere nachten zie je vier vuurtorenlichten, ook die van Terschelling en Huisduinen. Achter het huis ligt een ruime bostuin met vijver.


De woning is grondig verbouwd en energiepositief gemaakt. Beneden is er een ruime living met open keuken met openslaande deuren naar het terras. Ook is hier een slaapkamer met twee éénpersoonsbedden en een badkamer. In de hal is er een extra toilet. Boven zijn er twee slaapkamers, beiden met twee eenpersoonsbedden en tweede badkamer. Ook is hier een leuke zitruimte met Frans balkon en uitzicht op de bostuin. In de bostuin heb je zowel zon als schaduw. ‘s Avonds kun je genieten van de vlammen in de vuurkorf.

De Cocksdorp, Texel, Waddeneilanden, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 6 personen

vanaf €140 per nacht

verhuur per nacht, minimaal 3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

Het Kwade Konijn

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Mienterbos

De Koog, Texel

1

1

1

Breeze Ameland

Hollum, Ameland

1

1

1

SELECTIES

waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page