top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Breeze Ameland heeft een opvallend dak met zonnepanelen en zonnecollectoren. De Amelandse zon wordt optimaal benut voor het opwekken van eigen elektriciteit en warm water. De bed & breakfast wordt verwarmd met een warmtepomp.


De woning is gebouwd met ecologische en circulaire bouwmaterialen uit een basisconstructie van hout. Een zeer goede kierdichte isolatie zorgt ervoor dat de warmte zolang mogelijk binnen blijft. De ventilatie met warmteterugwin zorgt voor een gezond en energiezuinig binnenklimaat.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Breeze Ameland

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Breeze Ameland

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Breeze Ameland vind je aan de rand van het pittoreske dorpje Hollum. In het dorp zijn veel oude straatjes met authentieke Amelander commandeurswoningen. Ook vind je hier gezellige winkels, musea en veel cafés en restaurants. Is het mooi helder weer? Bedwing dan het 236 treden tellende hoogtepunt van Ameland en jouw verblijf! De vuurtoren van Ameland geeft je dan een fantastisch uitzicht over het eiland en de kust.


Vanuit Breeze kun je heerlijke wandel- of fietstochten maken. Langs de dijk aan de waddenkant met magisch uitzicht over de waddenzee. Door bossen, duinen en naar het Noordzeestrand. Genieten!

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Voor een buitengewone en duurzame Ameland ervaring

Duurzaamheid waar je blij van wordt! Dat zijn de ‘Eco stays’ van Breeze. Een Amelandse commandeurswoning maar dan in moderne architectuur. De sprankelende interieurs zijn strak maar tegelijkertijd warm. Het Scandinavisch en Dutch design maken deze bed & breakfast een traktatie. Breeze heeft geen gasaansluiting maar gebruikt de warmte en elektriciteit van de zon.


De bed & breakfast heeft 3 luxe tweepersoonskamers, volledig ingericht met elektrisch verstelbare boxsprings en luxe badkamers. Geniet van de stijlvolle kamer met een espresso of gekoeld drankje en je favoriete muziek gestreamd.


De ‘Eco stays’ van Breeze bieden comfort in ieder jaargetijde. Heerlijk uitwaaien op het strand, waar je met tien minuten wandelen bent. Breeze daagt je uit om met een nieuwe blik het prachtige Ameland te beleven.

Hollum, Ameland, Waddeneilanden, Fryslân, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen, 3 kamers

vanaf €180 per twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, boutique hotel, loft

Breeze Ameland

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Het Kwade Konijn

De Cocksdorp, Texel

1

1

1

Yn 't Dún

Vlieland, Waddeneilanden

1

1

1

SELECTIES

waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

de duurzaamste verblijven op de waddeneilanden

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page