Vlieland is bij uitstek een plek om van de natuur en de rust te genieten. Je kunt prachtig wandelen en fietsen. Er zijn duinen, bossen, heide, polders en natuurlijk de Wadden. Bij laag water kun je naar kokkels, oesters en mosselen zoeken. Het brede Noordzeestrand en het uitgestrekte duinlandschap zijn magisch, zowel in zomer als in de winter.


In het dorp zijn er verschillende restaurants, stamcafe's en winkeltjes. Ook cultureel is er van alles te doen op Vlieland, van films en concerten tot avontuurlijke en sportieve buitenactiviteiten zoals paardrijden, waddensafari, blokarten, (kite)surfen, zeekanoën of een andere watersport.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

warmte terugwin

passief huis

groen bouwen

waterbesparing

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

Yn ‘t Dun is nieuw gebouwd in 2017 met een “nul op de meter” energievoorziening. De woning wordt verwarmd door een warmtepomp. Op het dak liggen mooi geïntegreerde zonnepanelen en zonnecollectoren. De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit. Het water wordt verwarmd met de zonnecollectoren. Ook is er een warmteterugwinsysteem.


Het huis is super geïsoleerd met natuurlijke materialen zoals hennep en vlas en triple glas. De woning is met een zware houtconstructie met mooie balken gebouwd.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Yn 't Dún

Groene luxe midden in de duinen van Vlieland

Midden in de duinen van Vlieland staat het prachtige vakantiehuis Yn ‘t Dún. De woning staat op een groot eigen terrein, op slechts 150 meter van het Noordzeestrand.

Door de zichtbare houtconstructie hebben de woning en het interieur een warme, moderne uitstraling met een open architectuur.


Yn 't Dún is een luxe vakantiewoning met een zeer complete keuken met kookeiland en alle denkbare gemakken. De ruime woning is uitermate geschikt voor twee gezinnen met kinderen of voor een grote groep vrienden.


Centraal in de woning ligt de veranda, met openslaande deuren naar het terras. De veranda heeft een open verbinding naar de kamer en naar de eetkamer met open keuken. De grote woonkamer is ingedeeld in twee zithoeken en heeft een pelletkachel. Boven zijn er vier ruime slaapkamers en een babykamertje. Er zijn twee badkamers en een aparte wc. Buiten is er een terras op het zuidwesten en een terras op het zuidoosten.

Vlieland, Waddeneilanden, Fryslân, Nederland

max 9 personen

vanaf €550 voor een midweek

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?