Cookie en Privacybeleid

Voor de beste gebruikservaring gebruiken we cookies. Uiteraard gaan we zorgvuldig om met je gegevens. 
Meer weten?

Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Hoe minder warmte er verloren gaat hoe beter. Een passiefhuis met super goede isolatie verliest tot vier keer minder en gebruikt optimaal warmte van de zon. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. Met warmteterugwin wordt dit fors minder.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Yn ‘t Dun is nieuw gebouwd in 2017 met een “nul op de meter” energievoorziening. De woning wordt verwarmd door een warmtepomp. Op het dak liggen mooi geïntegreerde zonnepanelen en zonnecollectoren. De zonnepanelen zorgen voor de eigen elektriciteit. Het water wordt verwarmd met de zonnecollectoren. Ook is er een warmteterugwinsysteem.


Het huis is super geïsoleerd met natuurlijke materialen zoals hennep en vlas en triple glas. De woning is met een zware houtconstructie met mooie balken gebouwd.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

INSPIRATIE BLOG

Yn 't Dún

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

Yn 't Dún

Groene luxe midden in de duinen van Vlieland

Midden in de duinen van Vlieland staat het prachtige vakantiehuis Yn ‘t Dún. De woning staat op een groot eigen terrein, op slechts 150 meter van het Noordzeestrand. Door de zichtbare houtconstructie hebben de woning en het interieur een warme, moderne uitstraling met een open architectuur.


Yn 't Dún is een luxe vakantiewoning met een zeer complete keuken met kookeiland en alle denkbare gemakken. De ruime woning is uitermate geschikt voor twee gezinnen met kinderen of voor een grote groep vrienden.


Centraal in de woning ligt de veranda, met openslaande deuren naar het terras. De veranda heeft een open verbinding naar de kamer en naar de eetkamer met open keuken. De grote woonkamer is ingedeeld in twee zithoeken en heeft een pelletkachel. Boven zijn er vier ruime slaapkamers en een babykamertje. Er zijn twee badkamers en een aparte wc. Buiten is er een terras op het zuidwesten en een terras op het zuidoosten.

Vlieland, Waddeneilanden, Fryslân, Nederland

max ... personen

vanaf €550 voor een midweek

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, familliehuis

LOCATIE

VIDEO

Vlieland is bij uitstek een plek om van de natuur en de rust te genieten. Je kunt prachtig wandelen en fietsen. Er zijn duinen, bossen, heide, polders en natuurlijk de Wadden. Bij laag water kun je naar kokkels, oesters en mosselen zoeken. Het brede Noordzeestrand en het uitgestrekte duinlandschap zijn magisch, zowel in zomer als in de winter.


In het dorp zijn er verschillende restaurants, stamcafe's en winkeltjes. Ook cultureel is er van alles te doen op Vlieland, van films en concerten tot avontuurlijke en sportieve buitenactiviteiten zoals paardrijden, waddensafari, blokarten, (kite)surfen, zeekanoën of een andere watersport.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden
ᐊᐊ gevonden

eco-logies.nl is nieuw, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?