Laat je in de Vlaamse Ardennen verwonderen door het prachtige, glooiende landschap. De natuurgebieden Parkbos-Uilenbroek en Schaubrouck zijn vlakbij.


Je kunt in de omgeving eindeloos wandelen en fietsen over tientallen routes. Jaarlijks zijn er meerdere wielerklassiekers die hier voorbijrazen. Voor uiteenlopende sportactiviteiten is het Provinciaal Domein De Gavers.


In Herzele kun je de drie nog malende molens, de twee brouwerijen of het wijndomein bezoeken. Om cultuur te snuiven ben je binnen een half uurtje rijden in de steden Geraardsbergen, Ronse en Gent.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

warmte terugwin

groen bouwen

afvalscheiding

eco schoonmaak

betrokken en gastvrij

Mathieu en Inge vonden het belangrijk om de oude schuur goed te isoleren. Ze hebben gekozen voor natuurlijke materialen van papiervlokken en gehakseld stro, het oudste isolatiemateriaal!

De woning wordt verwarmd met een houtvergasser, die binnenkort nog enkel als back-up dient. Er wordt namelijk een warmtepomp geïnstalleerd.


Een zonneboiler zorgt voor het warme water. Eigen elektriciteit komt van de zonnepanelen. Alle kamers worden voorzien van verse lucht via balansventilatie met warmteterugwin.


De toiletten worden gespoeld met regenwater. Ook is er een kleinschalige waterzuivering aanwezig. Er wordt gepoetst met de producten van Ecover.


Aan de boerderij grenst een boomgaard met veertig fruitbomen. Hier kun je in het seizoen fruit plukken. Ook is er appelsap van de eigen boomgaard en fris hennepbier van de hennep op de akkers.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

De Bronne

Met de hele familie genieten in een groene omgeving

In het rustigste uithoekje van Steenhuize in de Vlaamse Ardennen vind je deze alleenstaande, vierkantshoeve. Een mooi plekje aan het einde van een doodlopende straat, tussen de akkers en weiden. De oude schuur werd verbouwd tot een comfortabel familiehuis voor maximaal 19 personen.


Waar vroeger de hooibalen gestapeld werden, kun je nu slapen in één van de vier ruime familiekamers met mezzanine en eigen badkamer. In de oude varkensstallen met de authentieke betonnen gewelven kun je genieten van de maaltijd of gezellig samenzitten. Verder is er een goed uitgeruste keuken en een zithoek.


De afgesloten binnenkoer van de hoeve is een ideale speelplek voor de allerkleinsten met tractoren en go-carts. Schommelen, glijden en zandkastelen kan naar hartelust op de speelweide.

Op de akkers rondom de boerderij groeien industriële hennepplanten, die worden gebruikt voor een uniek eco isolatiemateriaal.

Herzele, Denderstreek, Vlaamse Ardennen, Oost-Vlaanderen, België

max 19 personen

vanaf €730 voor een midweek

verhuur per (lang) weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, boerderij, groepsaccommodatie

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?