top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Op de plek van de machineloods is een nieuwe ‘nul op de meter’ B&B gebouwd, voorzien van triple glas en goed geïsoleerd. Het pand wordt verwarmd met een warmtepomp. Eigen stroom is er van de zonnepanelen op het dak van de schuur. Er is een laadpaal voor je elektrische auto én fiets.


Op de vloeren ligt marmoleum van natuurlijk materiaal. De meubels komen uit restpartijen en krijgen zo een tweede kans. Voor de schoonmaak worden natuurlijke probiotische middelen en een stoomreiniger gebruikt. De douches zijn waterbesparend en het regenwater wordt geïnfiltreerd. Het afval wordt gescheiden en Lies en Cees streven naar minder afval door geen kleine verpakkingen te gebruiken.


Zo is het ontbijt plasticvrij met herbruikbare potjes en flesjes voor beleg en melk en jus. Ook de losse thee voorkomt afval. De koffie heeft het Rainforest Alliance-keurmerk. Voor het ontbijt worden lokale producten gebruikt. Door geen overdaad aan te bieden en fruit niet vooraf te snijden wordt verspilling voorkomen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B In de wei

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B In de wei

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Als je goed oplet kun je reeën, hazen, kieviten, fazanten en patrijzen spotten in de landerijen om de B&B heen. Je kunt hier prachtig wandelen over de vele kleine weggetjes en zandpaden. De B&B ligt direct aan het fietsknooppuntennetwerk.


Ook op de boerderij is veel te zien. Cees en Lies gaan voor eerlijk vlees van eigen runderen. De runderen zijn al vele generaties op de boerderij. Door het inkruisen van het Aberdeen Angus-ras hebben Cees en Lies de stap gemaakt van melkvee naar vleesvee. De Red Angus en Black Angus runderen leven in een familiekudde in de wei, de kalfjes blijven bij de moeder totdat ze een volwassen os of koe zijn. Ook worden er bijna geen medicijnen gebruikt.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Rust en Brabantse boerengastvrijheid

De trotse boer Cees en ‘stadse’ Lies zijn helemaal thuis in het prachtige Brabantse weidelandschap en ze heten ze je welkom in hun B&B. Cees leidt je graag rond op de boerderij met Black Angus runderen. Tussen de eikenbomen staat een B&B met vijf kamers. Vanuit elke kamer en vanaf het terras heb je ruim zicht over de weilanden. Op het terras staat een grote barbecue, op de boerderij kun je een eerlijk bbq vleespakket kopen.


Er zijn vier tweepersoonskamers, met zithoek en badkamer. Ook is er een kamer voor vier personen, deze kamer heeft een eigen terras. Eén kamer is geschikt voor minder validen. In een grote gezamenlijke ruimte of op je eigen kamer wordt het ontbijt geserveerd. Ook is er hier een complete keuken. Deze ruimte kan ook gebruikt worden voor workshops en trainingen. Je kunt de B&B ook als groepsaccommodatie huren. Bijzonder is dat je dan de schuifwand naar de mindervaliden kamer kunt openen, zodat je iemand die het bed moeten houden toch bij de groep kunt betrekken.

Erp, Noord-Brabant, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 12 personen, 5 kamers

vanaf €100 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, groepsaccommodatie, boerderij, vergaderlocatie, trouwlocatie

B&B In de wei

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Hillegonda Hoeve

Stolwijk, Zuid-Holland

1

1

1

Lodge 61

Medemblik, Noord-Holland

1

1

1

De Bronne

Herzele, Oost-Vlaanderen

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page