top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

Lodge 61 is nagenoeg geheel circulair. Voor verbouwen van groenten wordt eigen compost gebruikt. De dieren op het erf zorgen voor eieren, wol en vlees. Op de boerderij worden, sappen, fruit, zuivel, kaas, eieren, groenten, antipasti, sauzen, koekjes en zoetigheden gemaakt. De producten worden verwerkt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Want volgens Inge behelst circulair leven ook zorgen voor je medemens.


Alle producten en materialen die op het erf zijn worden hergebruikt. Ook is er geen aansluiting op het riool maar wordt het afvalwater op het erf gezuiverd. De wederopbouwboerderij is is zeer goed geïsoleerd voor minimaal warmteverlies en wordt verwarmd met hybride verwarmingsketels. De energie komt van de eigen zonnepanelen. Alle waterkranen zijn waterbesparend, maar daar merk je niets van! Voor de schoonmaak worden er schoonmaakproducten van Ecover gebruikt. Voor Lodge 61 is circulair leven belangrijk en ze zijn daarom ook Greenkey Gold geregistreerd.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

Lodge 61

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Lodge 61

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Medemblik is echt een watersport walhalla, al decennia lang worden internationale topwedstrijden gehouden. Een heerlijke omgeving om te zeilen, varen, kitesurfen, zwemmen of te vissen. Als je geen eigen boot of surfplank meeneemt, dan kun je een fluisterboot, sloep, of kano huren en zo ook het mooie achterland op het water ontdekken. Westfriesland is ontstaan door dijken en drooglegging en heeft bijzondere natuurgebieden. Bij het IJsselmeer kun je kilometers ver kijken langs de kustlijn. Ook vind je hier meerdere strandjes, een aantal zeer geschikt voor kinderen door het ondiepe water.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Circulair leven, alles wat op het erf is, blijft op het erf!

Lodge 61 is een agro-ecologisch familiebedrijf. Ooit was hier een melkveebedrijf, nu al weer jaren een eco camping met in de boerderij een aantal lodges. Inge heeft als missie om zoveel mogelijk circulair te worden met een zo klein mogelijke ecologische voetstap. Alles wat op het erf is, blijft op het erf en wordt weer verwerkt. Zo wordt op het terrein een voedselbos aangelegd met diverse moestuinen op basis van agro- ecologie en permacultuur. Ook zijn er nog verschillende boerderijdieren.


In de wederopbouwboerderij zijn er negen duurzame en comfortabele lodges voor twee of vier personen. Ook kun je de lodges als groepsaccomodatie huren. De boxspringbedden en het beddengoed zijn ecologisch geproduceerd voor een heerlijke nachtrust.


Lodge 61 kun je ook huren om te vergaderen of om je meest bijzondere dag te vieren in de speciale trouwzaal! Ook heeft Lodge 61 een eigen versmarkt, alles wat te koop is komt van de eigen boerderij of binnen een straal van vijf kilometer.

Medemblik, Westfriesland, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 42 personen, 9 appartementen

vanaf €120 voor twee nachten

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning, appartement, familiehuis, groepsaccommodatie, trouwlocatie, vergaderlocatie

Lodge 61

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

B&B NatuurlijkBuiten

Sinderen, Achterhoek

1

1

1

De Heicohoeve

Zutpen, Achterhoek

1

1

1

B&B Heeringhuusen

Haringhuizen, Noord-Holland

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

greenkey

ECO logies met ook nog een Greenkey label

ECO logies met ook nog een Greenkey label

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page