B&B Heeringhuusen ligt centraal in de kop van Noord-Holland. Op maar 3 km van Haringhuizen ligt het stadje Schagen met veel leuke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Schagen is van oudsher de centrale marktplaats in het noordwestelijk deel van Westfriesland.


Ook steden als Alkmaar (Kaasmarkt), Hoorn (Westfries Museum), Enkhuizen (Zuiderzeemuseum) en Medemblik (Kasteel Radboud) liggen binnen 30 minuten rijden afstand.


De B&B is direct gelegen aan fietsknooppunt 51 en is een heerlijke uitvalsbasis om te fietsen. Desgewenst kunnen (elektrische) huurfietsen geregeld worden. Mooie en rustige stranden als Callantsoog, Sint-Maartenszee, Petten, Camperduin en Schoorl liggen op fietsafstand.

OMGEVING

duurzaam verwarmen

duurzaam verwarmd water

eigen lokale stroom

groen bouwen

waterbesparing

duurzame mobiliteit

afvalscheiding

eco schoonmaak

eco of regionale producten

betrokken en gastvrij

In Noord-Holland zijn nog minder dan 5000 stolpboerderijen over. Vele staan leeg en zijn vervallen. Ook deze boerderij heeft lang leeg gestaan. De boerderij is in 2019-2020 compleet gerenoveerd. Doel was daarbij om volledig energieneutraal te worden.


De hele boerderij is voorzien van vloerverwarming met een aardwarmtepomp. In de zomer wordt er passief gekoeld, zodat het binnen altijd aangenaam blijft. Het verwarmen van water en opwekken van eigen elektriciteit gebeurt met zonne-energie.


De douches zijn waterbesparend. Om onnodig wassen te voorkomen worden handdoeken alleen op verzoek gewisseld. Om gebruik van schoonmaakmiddelen en wasmiddelen te beperken wordt kalkarm water gebruikt.


Station Schagen ligt minder dan 3 kilometer van de B&B. Met de bus is de B&B goed bereikbaar. Er is ook een brengservice van en naar het station.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

comfortabel en

energieneutraal

overnachten op

mooie plekjes

B&B Heeringhuusen

Heerlijk verblijven en relaxen in een Westfriese stolpboerderij

Mirko en Angélica hadden al jaren een droom om in een Westfriese stolpboerderij te wonen. Recent hebben ze een dubbele stolpboerderij duurzaam gerenoveerd en er een heerlijke B&B van gemaakt.


De B&B heeft vijf ruime en luxe kamers, waarvan twee familiekamers. Alle kamers hebben een kingsize boxspring bed, een eigen badkamer, zithoek, flatscreen TV en goede wifi. De kamers op de begane grond hebben een eigen zonneterras met weids uitzicht over het boerenland. Voor het ontbijt worden zoveel mogelijk streekproducten gebruikt.


In de grote schuur is er een groepsruimte waar workshops of vergaderingen gehouden kunnen worden. Ook is het mogelijk de B&B in haar geheel af te huren voor een groep van maximaal 12 personen. Samen met de keuken, eetruimte en tuinkamer heb je dan een zeer ruime vakantieboerderij.


B&B Heeringhuusen ligt aan de rand van het kleine dorpje Haringhuizen, met minder dan 300 inwoners. Heeringhuusen is de oude naam van het dorpje en bestaat al sinds de 13e eeuw.

Haringhuizen, Hollandse Kroon, Westfriesland, Noord-Holland

max 12 personen, 5 kamers

vanaf €89 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning, boerderij, groepsaccommodatie

LOCATIE

eco-logies.nl wordt een nieuwe website, help jij ons zoeken naar duurzame plekjes?