top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

In Noord-Holland zijn nog minder dan 5000 stolpboerderijen over. Vele staan leeg en zijn vervallen. Ook deze boerderij heeft lang leeg gestaan. De boerderij is in 2019-2020 compleet gerenoveerd. Doel was daarbij om volledig energieneutraal te worden. De hele boerderij is voorzien van vloerverwarming met een aardwarmtepomp. In de zomer wordt er passief gekoeld, zodat het binnen altijd aangenaam blijft. Het verwarmen van water en opwekken van eigen elektriciteit gebeurt met zonne-energie.


De douches zijn waterbesparend. Om onnodig wassen te voorkomen worden handdoeken alleen op verzoek gewisseld. Om gebruik van schoonmaakmiddelen en wasmiddelen te beperken wordt kalkarm water gebruikt.  


Station Schagen ligt minder dan 3 kilometer van de B&B. Met de bus is de B&B goed bereikbaar. Er is ook een brengservice van en naar het station. Er zijn twee laadpalen aanwezig voor je elektrische auto.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

B&B Heeringhuusen

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

B&B Heeringhuusen

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

B&B Heeringhuusen ligt centraal in de kop van Noord-Holland. Op maar 3 km van Haringhuizen ligt het stadje Schagen met veel leuke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Schagen is van oudsher de centrale marktplaats in het noordwestelijk deel van Westfriesland.


Ook steden als Alkmaar (Kaasmarkt), Hoorn (Westfries Museum), Enkhuizen (Zuiderzeemuseum) en Medemblik (Kasteel Radboud) liggen binnen 30 minuten rijden afstand.


De B&B is direct gelegen aan fietsknooppunt 51 en is een heerlijke uitvalsbasis om te fietsen. Desgewenst kunnen (elektrische) huurfietsen geregeld worden. Mooie en rustige stranden als Callantsoog, Sint-Maartenszee, Petten, Camperduin en Schoorl liggen op fietsafstand.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Heerlijk verblijven en relaxen in een Westfriese stolpboerderij

Mirko en Angélica hadden al jaren een droom om in een Westfriese stolpboerderij te wonen. Recent hebben ze een dubbele stolpboerderij duurzaam gerenoveerd en er een heerlijke B&B van gemaakt.


De B&B heeft vier ruime en luxe kamers. De ruimste kamer is ook mogelijk als familiekamer te gebruiken. Alle kamers hebben een kingsize boxspring bed, een eigen badkamer, zithoek, flatscreen TV en goede wifi. De kamers op de begane grond hebben een eigen zonneterras met weids uitzicht over het boerenland. Voor het ontbijt worden zoveel mogelijk streekproducten gebruikt.


In de grote schuur is er een groepsruimte waar workshops of vergaderingen gehouden kunnen worden. Ook is het mogelijk de B&B in haar geheel af te huren voor een groep van maximaal zeven personen. Samen met de keuken, eetruimte en tuinkamer heb je dan een zeer ruime vakantieboerderij.  B&B Heeringhuusen ligt aan de rand van het kleine dorpje Haringhuizen, met minder dan 300 inwoners. Heeringhuusen is de oude naam van het dorpje en bestaat al sinds de 13e eeuw.

Haringhuizen, Hollandse Kroon, Westfriesland, Noord-Holland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 7 personen, 4 kamers

vanaf €89 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

bed & breakfast, vakantiewoning, boerderij, familiehuis, groepsaccommodatie, vergaderlocatie

B&B Heeringhuusen

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Hollands Welvaren

Barsingerhorn, Noord-Holland

1

1

1

Valerius Boutique Hotel

Wormer, Noord-Holland

1

1

1

Lodge 61

Medemblik, Noord-Holland

1

1

1

B&B Zero Oomes Huus

Den Hoorn, Texel

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

eco b&b's

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

de mooiste en duurzaamste eco b&b’s van Nederland en België

duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

overnachten in prachtig duurzaam erfgoed

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page