top of page
stuur een bericht voor informatie
Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De gewassen uit de tuin worden gebruikt voor ontbijt en lunches. Het water op het erf wordt opgevangen in de natuurlijke vijver of wordt geïnfiltreerd. Voor de hottubs wordt gefilterd grondwater gebruikt.


Davina en Berrie streven naar minder afval en hebben bijvoorbeeld glazen weckpotjes voor boter, zelfgemaakte jam, yoghurt en zelfgemaakte granola. Er is een composthoop en restjes groente en brood worden in kratjes verzameld voor de dieren. Het beddengoed wordt gewassen bij een groene wasserij in Zutphen. Ook gebruiken Davina en Berrie zelfgemaakt wasmiddel. Zutphen is goed bereikbaar per trein, met de OV fiets of bus ben je zo bij de Heihoeve. Er is een laadpaal voor je elektrische auto.


De cabins zijn gemaakt van hout en recyclebare materialen en zijn goed geïsoleerd. De eigen elektriciteit komt van de 140 zonnepanelen op het dak van de schuur. Ook is er een zonneboiler voor warm water. De vergaderruimtes worden verwarmd door pelletkachels. Verder wordt er verwarmd met CO2 gecompenseerd propaangas.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Heicohoeve

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Heicohoeve

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Berrie en Davina hebben de laatste jaren hele stukken zomergraan laten staan voor de vogels. Ze waren verrast om te zien wat dat doet voor de fauna, zoals de koppeltjes patrijzen. Ook zijn er kruidenrijke hooiakkers en een keverbank voor insecten. In de weides lopen mooie bonte Tinker paarden, Appaloosa pony’s, mini-ezeltjes, Kunekune varkens, Zwartbles schaapjes, en Toggenburger geitjes.


In de zomer wordt er iedere week verse pizza gebakken in de steenoven. Bij minder weer is er de Finse Grillkota. Vanaf het erf kun je prachtig wandelen en fietsen. In de cabins liggen zoekkaarten om zelf op zoek te gaan in de natuur.


Met twintig minuten fietsen ben je in het oude centrum van de Hanzestad Zutphen. Hier heb je veel musea, winkels en gezellige terrasjes en restaurants. Ook de fluisterboot voor een tochtje over de Berkel dwars door Zutphen is de moeite waard. Met een half uurtje fietsen ben je bij Kasteel Vorden.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Geniet van het buitenleven in een groene oase

Aan de rand van Zutphen hebben Berrie en Davina van hun voormalige boerenbedrijf hun eigen groene oase gemaakt. Het ruime erf is helemaal vergroend, duizenden bomen en struiken zijn de grond in gegaan. Wel twintig verschillende rassen notenbomen en ook oude rassen fruitbomen. Nog steeds houden Berrie en Davina meerdere plantdagen per jaar.


Op het erf staan vier duurzame cosy cabins. Vanuit de zithoek kijk je door de glazen pui over het erf. Er zijn twee slaapkamers met boxspring bedden. Via een trappetje in de woonkamer kom je op de slaapvide. De cabins hebben een complete keuken en een badkamer met douche en toilet. Ook heb je een eigen hottub, je betaalt hiervoor per vulbeurt. Ontbijt is mogelijk, met verse eitjes van de kippen op het erf.


Je kunt de Heicohoeve ook als groep huren. Je slaapt dan in de cabins en maakt gebruik van de aanwezige groepsruimtes. Deze ruimtes kun je ook gebruiken voor workshops en vergaderingen. Ook zijn er twintig camperplaatsen.

Zutphen, Achterhoek, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 24 personen, 4 tiny houses

vanaf €400 voor een midweek

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

cosy cabin, tiny house, groepsaccommodatie, vergaderlocatie, bed & breakfast

De Heicohoeve

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Roek Tiny Houses

Otterlo, Veluwe

1

1

1

De Weitens Cabanas

Valkenswaard, Noord-Brabant

1

1

1

Lodge 61

Medemblik, Noord-Holland

1

1

1

SELECTIES

duurzaam vergaderen

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

de duurzaamste plekjes om te vergaderen en te overnachten

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page