top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De cabanas stonden eerst op een andere plek en krijgen bij Corinne een nieuw leven. Ook het interieur wordt hergebruikt en is opgeknapt. De gasleiding is weggehaald en er wordt nu elektrisch gekookt. Ook wordt de cabana elektrisch verwarmd. De eigen stroom komt van de zonnepanelen op het terrein. Het hele terrein, de eco-tuinderij, is CO2 neutraal. Er is een recycle station voor het scheiden van het afval. Vanaf Eindhoven centraal is er een direct busverbinding op slechts vijf minuten lopen. Bij Wilma’s terras zijn er oplaadpunten voor elektrische fietsen.


Op de tuinderij is een leerzame wandeling uitgezet over de vele insecten die aanwezig zijn. Groente en fruit, jam, honing, eitjes en appelsap van de eco-tuinderij worden gebruikt voor het ontbijt. Ook wordt er ingekocht bij lokale ondernemers. Bij de Weitens wordt uitsluitend gewerkt met vrijwilligers.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Weitens Cabanas

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Weitens Cabanas

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Vanuit De Weitens kun je mooie wandelingen maken door het natuurgebied de Malpie. Ook zijn er verschillende fiets- en mountainbikeroutes, zoals naar natuurgrenspark De Groote Heide. Een tip is om te gaan kanovaren op de Dommel. België is niet ver weg, dus ook een abdijenroute in de Kempen is leuk om te doen. In Valkenswaard en Eindhoven zijn veel restaurantjes en musea om te bezoeken. Vlak om de hoek is een indoor skihal waar je kunt snowboarden.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Struinen tussen de kippen en fruitbomen

De Weitens is een ecologische tuinderij waar je de geteelde producten direct kunt kopen. Een echt familiebedrijf; Jack kan je alles vertellen over de tuinderij met een grote boomgaard, siertuin, moestuin, kruidentuin en een groentekas. Bij Wilma kun je van mei tot eind september op het terras, genieten van huisgemaakte gerechten en een potje verse kruidenthee.


In de walnotenboomgaard kun je overnachten in één van de luxe cabanas. Hier heet Corinne je van harte welkom. Ook is er plaats voor vier campers. De tiny houses, oftewel cabanas, zijn van alle gemakken voorzien. Zo heeft elke cabana in het woongedeelte een complete keuken en een eettafel voor vier personen. Er is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een stapelbed. Elke cabana heeft een eigen overdekte veranda en een eigen picknicktafel. Hier kun je de hele dag heerlijk genieten van het zonnetje! Je kunt op de naastgelegen eco-tuinderij heerlijk rondstruinen tussen de fruitbomen en groentevelden of de kippen voeren.

Valkenswaard, Kempen, Noord-Brabant, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 6 cabanas

vanaf €170 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house, cosy cabin, camperplaats

De Weitens Cabanas

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

it Dreamlân ecolodges

Kollumerpomp, Fryslân

1

1

1

De Roek Tiny Houses

Otterlo, Veluwe

1

1

1

De Heicohoeve

Zutpen, Achterhoek

1

1

1

Het Findament

Hilversum, 't Gooi

1

1

1

SELECTIES

op de boerderij

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

hier kun je duurzaam overnachten op een boerenerf

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

(h)eerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

bij deze duurzame plekjes draait het om eerlijk en heerlijk eten

duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

van eco pioniers tot inspirerende duurzame doeners

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page