top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

Het verwarmen van tapwater is gemiddeld 15 tot 25% van het energieverbruik tijdens een verblijf. Een duurzame manier van verwarmen is een zonneboiler. Ook kan de  warmtepomp of andere duurzame warmtebron gebruikt worden.

duurzaam verwarmd water

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De vakantiewoning wordt verwarmd met een warmtepomp op aardwarmte. De eigen elektriciteit komt van de 54 zonnepanelen op het dak van de grote woning. De ramen zijn triple glas voor de beste isolatie.  De kleine vakantiewoning is gebouwd van duurzaam accoya hout en geïsoleerd met schapenwol.


Er is een eigen drinkwaterbron op 80 meter diepte. Het zwembad wordt verwarmd met windenergie. Het afval wordt uiteraard gescheiden en er worden eco schoonmaakmiddelen gebruikt. De grote moestuin zorgt voor nog meer zelfvoorzienendheid.


Je fietst in 5 minuten naar het NS station Hollandse Rading. Op het station zijn OV fietsen te huur, zodat de woning makkelijk met het openbaar vervoer bereikt kan worden.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

Als zogenaamde eco blogger zoek ik mijn vakantieadressen niet langer alleen maar uit op uiterlijk en omgeving, maar ook op duurzaamheid. Reizen kan best milieubelastend zijn, behalve als je het groen aanpakt. Van ECO logies  mocht ik voor Instagrambloggers een overnachting in Het Findament reviewen. Een duurzaam verblijf in Hilversum met als fijn extraatje: een verwarmd zwembad!

INSPIRATIE BLOG

Het Findament

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

Het Findament

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Het is een rustige en weidse omgeving. Je vindt hier prachtige bossen, volop hei en waterrijke natuurgebieden. Vanuit je woonkamer zie je reeën, hazen, vossen en veel vogels.


Mooie fietspaden gaan alle richtingen uit. Er zijn in de omgeving volop leuke terrassen en eetgelegenheden. Ook Hilversum en Utrecht zijn makkelijk per fiets of trein te bereiken. In Hilversum zijn de gebouwen van de architect Dudok de moeite waard.


Ook leuk is het om een bootje te huren bij de Loosdrechtse Plassen, of te gaan paardrijden. Voor kinderen is de Avonturenfabriek in Hilversum een aanrader!

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Een rustige plek om volledig te kunnen ontspannen!

Het Findament staat aan de rand van het bos. Deze originele vakantiewoning is ontworpen in de vorm van een bijenkorf. Het is in dezelfde stijl gebouwd als het grote huis dat verderop op hetzelfde erf staat. Beide woningen zijn zo energieneutraal mogelijk gemaakt. Door verschillende hoeken van de ramen wordt de woning optimaal verwarmd door de zon. Ook levert het prachtige uitzichten over de velden.


De living is voorzien van een complete en luxe keuken. Vanuit de masterbedroom kijk je door de grote ramen prachtig ver uit. In de tweede slaapkamer staat een leuk stapelbed. De luxe badkamer maakt het comfort compleet.


Wat deze vakantiewoning extra bijzonder maakt is het ruime, overdekte zwembad. Het zwembad is doorlopend te gebruiken. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de weilanden.

Hilversum, 't Gooi, Noord-Holland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen

vanaf €260 voor twee nachten

verhuur per nacht, minimaal 2-3 nachten

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

vakantiewoning, tiny house, cosy cabin

Het Findament

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

Terra Wolde

Zeewolde, Flevoland

1

1

1

De Weitens Cabanas

Valkenswaard, Noord-Brabant

1

1

1

SELECTIES

houten woningen en lodges

verblijf in een biobased houten huis of lodge

verblijf in een biobased houten huis of lodge

unieke overnachtingen

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

duurzaam overnachten op aparte en unieke plekjes

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

eco natuurhuisjes

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

heerlijke landelijke eco vakantiehuisjes in de natuur

vintage en circulair interieur

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

prachtige vintage interieurs en stijlvol hergebruikt materiaal

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page