top of page
stuur een bericht voor informatie
​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De eco lodges zijn gebouwd van hergebruikte materialen uit sloopprojecten en andere duurzame materialen. Het gebruikte hout is FSC-gecertificeerd. De bouwer geeft voor iedere lodge aan waar de materialen vandaan komen. Doordat de lodges goed geïsoleerd en klein zijn, is er weinig energie nodig om deze te verwarmen. De lodges worden verwarmd met een cv-ketel. Het water voor de douches van de natuurcamping wordt verwarmd met een zonneboiler.


Op it Dreamlân wordt zo veel mogelijk zero waste gewerkt, door hervulbare, plasticvrije producten en hergebruikte materialen. Voor de natuurlijke waterspeelplaats wordt het grondwater opgepompt. Alle douches en toiletten zijn waterbesparend. Voor de schoonmaak worden alleen biologische schoonmaakmiddelen gebruikt.


Er zijn twee laadpalen voor je elektrische auto en ook de bedrijfsauto van it Dreamlân is elektrisch. Robert en Minke bieden via de Vakantiebank ook een gratis verblijf aan voor eenoudergezinnen die anders niet op vakantie kunnen.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

it Dreamlân ecolodges

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

it Dreamlân ecolodges

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

it Dreamlân ligt vlakbij het Lauwersmeer. Vroeger was hier de Lauwerszee, op de oude zeebodem is nu een prachtig en ruig landschap ontstaan. Je kunt prachtig wandelen in Nationaal Park Lauwersmeer en het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Een aanrader is een wandeling naar het Dark Sky Park, zowel overdag als ‘s avonds.  De Waddenzee, Unesco Werelderfgoed, is altijd adembenemend. Met twintig minuten rijden sta je op de dijk met zicht op Ameland en Schiermonnikoog. Ook een dagtocht naar deze Waddeneilanden is mogelijk. Verder liggen er vele leuke Friese dorpen in de omgeving en ook het historische Friese stadje Dokkum (bekend van de Elfstedentocht) ligt in de buurt. Maar je bent ook zo in Groningen.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Genieten van weids en puur Fryslân

Robert en Minke vinden zichzelf dromers, in 2009 verhuisden ze van de Utrechtse binnenstad naar een Friese boerderij op een terp vlakbij het Lauwersmeer. Hier hebben ze hun Dreamlân gemaakt. Een natuurcamping met ecolodges, vakantiewoningen en groepsaccommodatie.


Op it Dreamlân kun je relaxt genieten van het buitenleven en het campinggevoel. Ben je meer van glamping? Dan zijn er twee heerlijke ecolodges. De ecolodges zijn klein maar slim ingedeeld waardoor er toch veel ruimte is. Zo is er een dubbele bedstee met twee tweepersoons bedden boven elkaar. De eethoek kan nog omgetoverd worden voor nog een extra bed. Ook is er een klein keukentje en eigen douche en toilet. De ecolodges zijn ontworpen door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. De vorm van een tent was de inspiratie en dat kun je goed zien.


Robert en Minke zijn al jaren bezig om hun natuurkampeerterrein te verwilderen. Door de grond te verschralen komen er steeds meer wilde bloemen en kruiden. En dat is weer beter voor de insecten, vlinders en weidevogels.

Kollumerpomp, Waddengebied, Fryslân, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 4 personen, 2 ecolodges

vanaf €195 voor een weekend

verhuur per lang weekend / midweek / week

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

ecolodge, camping

it Dreamlân ecolodges

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

it Dreamlân familiehuis

Kollumerpomp, Fryslân

1

1

1

Lân, Loft, Wetter en Wad

Kollumerpomp, Fryslân

1

1

1

it Dreamlân ecolodges

Kollumerpomp, Fryslân

1

1

1

De Roek Tiny Houses

Otterlo, Veluwe

1

1

1

De Weitens Cabanas

Valkenswaard, Noord-Brabant

1

1

1

Slow Cabins

België, Nederland

1

1

1

SELECTIES

groene familiehuizen

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

duurzaam overnachten in een ruim en heerlijk familiehuis

stijlvolle eco architectuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

stijlvolle architectuur met een duurzaam signatuur

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page