top of page
stuur een bericht voor informatie
Gemiddeld is 50 tot 65% van het energieverbruik voor verwarmen. Besparen begint met goede isolatie. Een warmtepomp of warmtenet verwarmt duurzaam. Ook all-electric verwarming, een hybride systeem met CV ketel voor hele koude dagen of een houtkachel met duurzaam hout kan passend zijn.

duurzaam verwarmen

​Tijdens een verblijf is gemiddeld 20-25% van je energieverbruik voor elektriciteit.  Wat is nu duurzamer dan direct je eigen stroom? Zoals zonnepanelen of windturbine bij je ECO logies. Ook een postcoderoos of stroom van een kleine lokale energiecoöperatie is passend.

eigen lokale stroom

Duurzame gebouwen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak triple glas, warmteterugwinning en CO2 gestuurde ventilatie. Tot wel 35% van het warmteverlies is door ventilatie en douche water. In een passiefhuis is zelfs de warmte van de zon vaak voldoende.

minimaal warmteverlies

Ook waterbesparing en regenwater recycling bespaart energie. Regenwater kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het doorspoelen van het toilet. Regenwaterinfiltratie of een eigen waterzuivering kan ook helpen tegen de toenemende droogte in Nederland en België. 

waterbesparing

Bij ecologisch bouwen wordt de natuurlijke omgeving zo min mogelijk aangetast. Vaak worden er duurzame materialen toegepast. Ook circulair bouwen is groen, dit betekent dat gebouwen of materialen zijn hergebruikt of in de toekomst kunnen worden hergebruikt.

groen bouwen

Een ECO logies heeft (h)eerlijk eten en drinken. Bijvoorbeeld voor ontbijt, koffie, thee of wijn. Hiervoor kunnen producten uit de regio of eigen tuin gebruikt worden of biologische en ecologische producten. Ook fairtrade, vegetarisch en veganistisch is passend.

eerlijk en lokaal eten

Een ECO logies heeft een duurzaam interieur. Bijvoorbeeld door het gebruiken van ecologisch linnengoed. Ook hergebruikte meubels of nieuwe meubels gemaakt van circulaire materialen. Het gebruik van duurzame natuurlijke materialen kan ook passend zijn.

duurzaam interieur

Een ECO logies streeft naar minder afval. Bijvoorbeeld door geen kleine of juist natuurlijk afbreekbare verpakkingen te gebruiken. Een hele korte keten is het composteren op eigen erf. Een ECO logies biedt de maximale afvalscheiding aan, dit verschilt per gemeente.

minder afval

Voor de meeste schoonmaakklussen zijn er goede ecologische schoonmaakmiddelen beschikbaar. De keuze is reuze. Een ECO logies gebruikt dan ook zoveel mogelijk ecologische schoonmaakmiddelen.

eco schoonmaak

Hoe duurzaam jouw mobiliteit is bepaal je zelf, maar een ECO logies kan hier wel bij helpen met een laadpaal voor je elektrische auto. Ook een goede OV verbinding of breng- en haalservice van een station maakt het verschil.

duurzame mobiliteit

​Een ECO logies werkt lokaal of draagt duurzaam bij aan de regionale economie. Iedereen is welkom in een ECO logies, zonder enig onderscheid te maken. Een voorbeeld is rolstoeltoegankelijk. Natuurontwikkeling en -educatie is ook een passende vorm van betrokkenheid.

betrokken en gastvrij

De drie eco tiny houses zijn bijna volledig met lokaal hout gebouwd. De tiny houses zijn goed geïsoleerd met hennep voor minimaal warmteverlies. De huisjes hebben vloerverwarming en worden gasloos verwarmd met een elektrische cv-ketel. Op elk dak liggen acht zonnepanelen voor de eigen elektriciteit. Op donkere dagen wordt er groene stroom van elders gebruikt. Op het centrale receptie gebouw liggen ook 170 zonnepanelen. Op het eco park zijn twee laadpunten voor je elektrische auto.


Het regenwater wordt opgevangen in regentonnen en wordt gebruikt om planten water te geven. Het afval wordt gescheiden en verpakkingen zijn zo veel mogelijk van papier en niet van plastic.


Hanneke en Jos gebruiken al jaren linnengoed van biologisch katoen op hun eco vakantiepark. De hele was gebeurt door eigen medewerkers van het Roek Zorgbedrijf voor begeleid werken. Het wasgoed wordt zo veel mogelijk gedroogd op speciale buitenrekken. Voor schoonmaak en was worden ecologische producten gebruikt.

DUURZAAMHEID

ECO CRITERIA

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

INSPIRATIE BLOG

De Roek Tiny Houses

VIDEO

duurzaam en

energieneutraal

overnachten

in eigen land

De Roek Tiny Houses

LOCATIE

toon locatie

VIDEO

Eco park De Roek ligt aan de rand van het dorpje Otterlo, je vindt hier verscheidene restaurantjes en winkels. In Otterlo is ook Het Nederlands Tegelmuseum met Middeleeuwse tot hedendaagse keramiek. Bij De Roek ben je direct in de bossen met heide en stuifzanden. Zoals in Natuurgebied De Zanding of het iets verder weggelegen Planken Wambuis. De ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een paar minuutjes rijden vanaf De Roek. Ook hier veel bos, heide en stuifzanden. Natuurlijk is ook een bezoek aan het prachtige Kröller-Muller museum zeer de moeite waard. Vanaf De Roek ben je in twintig minuten in Arnhem, met Burgers Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum.

OMGEVING

ᐊᐊ gevonden

Eco huisjes middenin de Veluwse bossen

De Roek is een kleinschalig eco vakantiepark vlakbij het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Aan de bosrand staan recent gebouwde tiny houses; De Bij, Lieveheersbeestje en De Libelle. De drie kleine huisjes liggen naast een voedselbos, waar je verse kruiden kunt plukken.


De huisjes hebben een opvallend rond dak, dat ook het terras overdekt. Een heerlijk plekje om ontspannen weg te dromen. De kleine ruimte binnen is slim ingedeeld met een eethoek, keukenblok en via een trappetje een hoogslaper. Achterin is een badkamer met toilet. De houten wanden, grote schuifpui en de hergebruikte vintage meubels geven een mooie sfeer.


De Roek is een echt familiebedrijf, waar duurzaamheid al jaren een vanzelfsprekendheid is. Zo is er een winkeltje waar biologische producten worden verkocht. Iedere vrijdag wordt door het keukenteam een bio vega maaltijd van producten uit eigen tuin gemaakt.

Otterlo, Veluwe, Gelderland, Nederland

=== NIET MEER BESCHIKBAAR ===

stuur een bericht voor informatie

max 2 personen, 3 tiny houses

vanaf €90 per nacht

verhuur per nacht

<tag> <tag> <tag> <tag> <tag>

tiny house, eco-cabin

De Roek Tiny Houses

ᐊᐊ gevonden

125+ echt duurzame plekjes in Nederland en België

BEKIJK OOK

De Heicohoeve

Zutpen, Achterhoek

1

1

1

De Weitens Cabanas

Valkenswaard, Noord-Brabant

1

1

1

SELECTIES

eco cabins & tiny houses

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

duurzaam overnachten in een eco lodge, cabin of tiny house

volg ons

VOLG ONZE ZOEKTOCHT
NAAR DUURZAME PLEKJES!

iedere maand inspirerende verhalen en plekjes

bottom of page